Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Komiksy › Komiksy amerykańskie
1 2 Dalej »

Runaways

Opcje tematu
Runaways
Offline Itachi
Użytkownik
Liczba postów: 53
Reputacja: 11

08-08-2018, 20:53
Vaughan ponownie rozbija bank!

2/3 lektury pierwszego tomiszcza sprawiło mi ogromną frajdę, cudowna seria, kolejna cudowna seria zaserwowana Nam przez złeeego Egmonta! Nie wiem jak scenarzysta potrafi od pierwszych stron wessać czytelnika i pochłonąć go w przedstawiony świat. Ale jest to sprawa godna podziwu. Runaways to dojrzały komiks, choć na pierwszy rzut oka może na taki nie rokować. Wspaniałe są te igiełki jakie każdy z Nas zapewne odczuwał w relacjach z rodzicami. Niby znamy te kwestie z doświadczenia, ale mile ogląda się te schematy na kartach komiksu. Sprawdzają się wyśmienicie. Konstrukcja serii jak przystało na standardy scenarzysty są wykreowane od a do z. Tutaj nie ma miejsca na przypadek, wszystko jest ułożone a Naszą rolę jest tylko odkrywanie kolejnych twistów. A te są naprawdę celne. Superbohaterski patos zastąpiony jest świeżym powiewem młodzieńczej dezintegracji, chaos układa się w ład, po sztormie nadchodzi cisza, goją się rany, a czytelnik chce tylko i wyłącznie więcej i więcej.

POLECAM Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline nori
Nowy użytkownik
Liczba postów: 18
Reputacja: 13

18-08-2018, 09:29
Musze przyznać, że początkowo rysunki mnie zniechęciły do tej pozycji, ale całkiem udany serial i ogólnie dobre opinie o serii komiksowej, jak ta powyższa, spowodowały, że jednak się przełamałem i skusiłem na to tomiszcze. Rysunki nadal do mnie nie przemawiają, ale idzie się przyzwyczaić, a czyta się to całkiem przyjemnie, z tym zastrzeżeniem, że jestem dopiero po dwóch rozdziałach. Ale wychodzi na to, że pozycja warta zainteresowania, jak ktoś się jeszcze waha, warto rozważyć zakup.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2019 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku