Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Polskie sklepy internetowe - komentarze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
(05-09-2019, 20:47)Wolfman napisał(a): [ -> ]Pisałem to w żarcie, bo od dawna wiem, że masz fioła na punkcie fabrycznej folii z polskich sklepów i polskich wydań. Nie ważne , że kosztują więcej aniżeli moja ekskluzywna puszka z 4k  , która ma też PL . Kupuj , kupuj, każdy ma swoje standardy. Ktoś musi polską dystrybucję utrzymywać kupując na premierę , lub z "promocji". Inaczej, by wszystko padło.
OK. Fioł, nie fioł... jeśli jest sprzedawane jako nowe to folia fabryczna być musi. Nie tylko ja mam takiego fioła...
Nie sądzę, że tak wszystko kosztuje więcej. W ostatnich wakacyjnych miesiącach wiele było promocji na filmy blu-ray (może nie 4K) po około 20 zł.
A w UHD nie wszystko jest z PL na płycie, tym bardziej w ekskluzywnych puszkach.
Ale OK, każdy ma swojego fioła, i nie zawsze kupuję na premierę... a jeśli nawet to nie jestem w tym osamotniony, bo jeszcze kilka osób by się tu znalazło kupujących na premierę.
(05-09-2019, 20:21)KaMario napisał(a): [ -> ]Od dłuższego czasu mam wrażenie, że zrobiło się tu prywatne forum kilku zapaleńców kupujących filmy wyłącznie na promocjach za granicą.
Masz mylne wrażenie, mylnie uważasz też, że nowości na UHD kosztują £30. Wystarczyło wejść na amazon lub zavvi i sprawdzić, no ale po co? Lepiej rzucić wziętą z powietrza kwotę i liczyć że nikt się nie zorientuje.

Cytat:Wszystko inne co nie z tych promocji jest feeee... i jest krytykowane, łącznie z forumowiczami mającymi odmienne zdanie.
Bosze... Skomentowałem tylko, że 100 zł za filmy które z polską wersją od dawna można dostać za granicą z wersją PL za 50 zł albo i mniej to "szaleństwo", tyle. Nie wiedziałem że to zabronione.
Sam za 104 zł nabyłem polskie wydanie Ality i za 142 zł Szeregowca Ryana, no ale Alita to nowość (i tak wyszła tanio bo wykorzystałem 30 monet na allegro) a Szeregowca z PL we Włoszech czy UK nie ma, więc płać i płacz albo zadowol się plytką bez PL za 40 zł.
(05-09-2019, 21:37)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]Masz mylne wrażenie, mylnie uważasz też, że nowości na UHD kosztują £30. Wystarczyło wejść na amazon lub zavvi i sprawdzić, no ale po co? Lepiej rzucić wziętą z powietrza kwotę i liczyć że nikt się nie zorientuje.
Tak, a nie kosztują? Piszę o nowościach i ich cenach bez żadnych promocji. Na Amazon.de filmy w 4K od 20 do 30-kilku euro, zwykłe blu-ray średnio po 17. Czyżby to nie ceny jak u nas?
A choćby przykład: https://www.zavvi.com/blu-ray/wonder-woman-4k-ultra-hd-includes-digital-download/11482142.html
Jakby nie przeliczać na złotówki i dodać koszty przesyłki, to i tak wyjdzie stówa, albo i więcej. Odnoszę się cały czas do ceny jaką widzę na formularzu produktu, bez promocji 2 za 30 funtów.
Odnosisz się do ceny niepromocyjnej, ale już porównujesz ją do polskiej ceny która jest promocyjna tylko po to by udowodnić swoją błędną i bzdurną tezę.

Fajnie się z tobą rozmawia!

Żyj sobie w swoich urojeniach (czekam na linki z tymi nowościami po £30 ale chyba się nie doczekam), Wonder Woman już dawno była dostępna za niecałe 50 zł, a z wersją PL na włoskim amazonie kosztuje dzisiaj €12,94.
Nowość kosztuje 24,99 to masz 120 złotych. Remastery różnie od 20-24,99 na Zavvi. Inne sklepy to nowość 20 funta (np mój ulubiony Zoom gdzie ciągle kupuję) , Amazony różnie podobnie lub taniej. Nigdzie nie masz 150 złotych. Jak sobie dasz na wstrzymanie przez miesiąc to już kupujesz go za pół ceny albo 2x30.
Jestem za tym , byś kupował w Polsce, bo gdyby nikt tam nie kupował, to by dystrybucja padła z bd i uhd. Gdyby tak się stało to czy byłaby wersja PL na nośnikach za granicą, skoro by dystrybucja w Polsce nie istniała? Smile Ciekawe.
(06-09-2019, 08:17)Mateusz napisał(a): [ -> ]Na MediaMarkt.pl w niskiej cenie pojawił się pre-order na wydanie Blu-ray z filmem „Aladyn”. Aktualna cena 49,99 zł.

http://filmozercy.com/wpis/pre-order-na-wydanie-blu-ray-z-filmem-aladyn-za-49-99-zl

Taka sama cena widnieje we wrześniowej gazetce multimedialnej Media Markt, więc nie ma co się bać odnośnie ryzyka anulowania zamówienia.
Wolfman, czy wszystkie filmy z wersją PL są wydawane u nas? Nie, więc masz odpowiedź na swoje pytanie.
(06-09-2019, 08:28)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]Wolfman, czy wszystkie filmy z wersją PL są wydawane u nas?
Nie są, ale jednak sporo ich wychodzi Smile
To ja odwrócę pytanie... Czy wszystkie filmy, które są wydawane za granicą mają wersję PL?
NIE
Jest wiele tytułów, Które są wydawane równolegle za granicą i u nas (wiadomo, że nasza oferta jest uboższa), ale zagraniczne wersje nie mają PL. Choćby niedawno pytałem w innym wątku o PET SEMATARY w 4K - nie ma PL.

I proszę Panowie, szanujmy się... Nie róbcie ze mnie debila napędzającego polską dystrybucję filmów na nośnikach fizycznych.

A co do cen, choćby ostatnia nowość: https://www.zavvi.com/blu-ray/avengers-endgame-zavvi-exclusive-4k-ultra-hd-steelbook-includes-2d-blu-ray/12091901.html
Cena powyżej 30 funtów (pomijając fakt, że u nas wersji 4K się raczej nie doczekamy, ale bez PL).
(06-09-2019, 08:49)KaMario napisał(a): [ -> ]I proszę Panowie, szanujmy się
Właśnie dobrze to ująłeś , ale słabo skończyłeś , bo to jest steelbook to z linku