(06-09-2019, 08:24)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]Odnosisz się do ceny niepromocyjnej, ale już porównujesz ją do polskiej ceny która jest promocyjna tylko po to by udowodnić swoją błędną i bzdurną tezę.
Odnoszę się do ceny w danej chwili danego dnia, nie biorąc pod uwagę czy jest promocja czy jej nie ma.
Dziś mogę kupić dany film za 100 zł w Polsce, a za granicą za cenę wcale nie wiele niższą + koszt przesyłki = na to samo wychodzi + perturbacje z wysyłką (tu polecam wątek dotyczący wysyłek i opłat... tam dopiero się dzieje).
Też fajnie się z Tobą rozmawia!
Ale ja ze swojej strony już tą rozmowę kończę.
(06-09-2019, 08:55)Wolfman napisał(a): [ -> ]Właśnie dobrze to ująłeś , ale słabo skończyłeś , bo to jest steelbook to z linku
No i co z tego, że steelbook?
Nigdzie wcześniej nie pisałem o tym czy steelbook czy standardowe opakowanie, była mowa o cenach oscylujących w granicach 30 funtów.
Jakby nie patrzeć wszystkie ceny sugerowane są powyżej 30 funtów, a to za ile sprzedają - inna sprawa. Musi być przecież chwyt marketingowy w postaci zawsze i nieprzerwanie trwającej promocji.
Cytat:Jest wiele tytułów, Które są wydawane równolegle za granicą i u nas (wiadomo, że nasza oferta jest uboższa), ale zagraniczne wersje nie mają PL.
Wskaż takie wydanie.
To chyba tylko wydania Monolithu i innych podrzędnych polskich dystrybutorów.
Cytat:PET SEMATARY w 4K - nie ma PL.
Polscy lokalni dystrybutorzy, którzy sami sobie przygotowują wydania, 4K w ogóle nie wydają, a jakoś wątpię, żeby ktokolwiek inny robił wydania tylko dla Polski. Jest to więc kwestia nie tego, że Polskie ma PL, a zagraniczne nie ma PL, tylko tego, które kraje mają PL. No chyba, że coś w ogóle nie wyszło w 4K z PL.
(06-09-2019, 09:09)Gieferg napisał(a): [ -> ]Wskaż takie wydanie.
Alita UHD. Pierwszy lepszy przykład z ostatnich nowości.
(06-09-2019, 09:16)KaMario napisał(a): [ -> ] (06-09-2019, 09:09)Gieferg napisał(a): [ -> ]Wskaż takie wydanie.
Alita UHD. Pierwszy lepszy przykład z ostatnich nowości.
Skąd info że nie ma?
Bo z DVDcompare i strony Porala wynika, że ma wersję PL we Włoszech, Francji, Niemczech, Japonii, Czechach, na Węgrzech, Skandynawii i jeszcze paru innych krajach.
OK, może z ALITĄ to faktycznie mój błąd.
Empik.com ma w swojej ofercie obecnie 166 pozycji w 4K. Chcecie mi powiedzieć, że na 100% znajdę za granicą odpowiednik z PL każdego z tych tytułów?
Oczywiście. Nie słyszałem jeszcze o wydaniach 4K stricte dla Polski. Sprawdzasz jakie wersje językowe są w danym wydaniu i z tych krajów można sprowadzić identyczną płytę.
(06-09-2019, 09:25)KaMario napisał(a): [ -> ]Chcecie mi powiedzieć, że na 100% znajdę za granicą odpowiednik z PL każdego z tych tytułów?
Jeeli mowimy o filmach 4K z polska wersja jezykowa to, w wiekszosci przypadkow najpierw pojawia sie plotki o danym filmie w 4K (zagranicznym oczywiscie), z polska wersja jezykowa, a dopiero potem gdziestam pojawiaja sie przecieki o wydaniu polskim.