Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Polskie sklepy internetowe - komentarze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
(14-04-2020, 11:24)Marioo napisał(a): [ -> ]Na merlinie pakiet Nolana 4K spadł do 499 zł. Wychodzi niewiele ponad 70 zł za film.

No i co tu dodać? Na włoskim Amazonie te filmy kosztują ok. 42 zł za sztukę, a cały pakiet niecałe 300 zł. Bez żadnej promocji! Że ktokolwiek jeszcze się daje skusić na te pseudo promocje.... Nie wiem, czy podziwiać tych ludzi za determinację?
Taka ciekawostka dropsa.
Przypadkiem odkryłem u siebie w mieście taki dziwny twór, który myślałem, że wyginął dekady temu - wypożyczalnia wideo z filmami i grami, które można też kupić. Stwierdziłem, że odwiedzę, a co mi tam, może będą mieć coś Jackie Chana na DVD.
No i zbiór faktycznie mają imponujący (z tego co się dowiedziałem to ponad 1600 filmów), w przeważającej części DVD, ale BD też się znalazły.
Widzę karteczkę, że filmy od 9,99 zł, więc ochoczo przystąpiłem do szukania czegoś z JC. Niestety nie mogłem znaleźć, więc pytam uroczą Panią za kasą, czy mają Kowboja z Szanghaju, na co Pani postukała coś w swoim magicznym komputerku i mówi, że tak. Pytam jaka cena - i tu następuje zonk - 159zł!!!! Zamurowało mnie i w pierwszej chwili myślałem, że Pani żartuje, więc mówię, że chodzi mi o DVD, ale Pani całkiem serio potwierdza, że to cena to za DVD. I to za używane wydanie.

Pani powiedziała jeszcze, że mogę przejrzeć Allegro, bo tam mają wszystko wystawione i ceny lepsze. No to zaglądam na aukcję a tam... zonk po raz drugi, bo owszem filmy JC są, ale jako pakiet 8 używanych DVD za... 399 zł!! (link dla niedowiarków Big Grin ). Z ciekawości sprawdziłem na chybił trafił kilka innych filmów i okazało się, że sklep życzy sobie za używane wydania więcej niż konkurencja za nówki sztuki. Przykładowo: "Wykolejona" nówka na BD kosztuje z wysyłką 39 pln (najniższa jaką znalazłem), tymczasem w Videotece Tychy  - 49 pln - używana! Z wersją DVD podobnie: na aukcji Videoteki = używka za 30pln z wysyłką, tymczasem na innej aukcji nówka w folii za 10pln! Licząc z wysyłką! WTF?!
Przejrzałem jeszcze kilkanaście ich aukcji, porównałem z innymi i wszystkie ceny były z czapy. O co kaman? oO

Zapytałem jeszcze, czy może skupują filmy, bo mam prawie 30 filmów na DVD, których bym się pozbył, ale też nie byli zainteresowani.

Ja zachodzę w głowę jak oni na tym interesie zarabiają, kto tam kupuje i jakim cudem ten dziwny przybytek się jeszcze uchował?
Pralnia? U mnie na osiedlu też są takie dziwne twory które na bank nie przynoszą nikomu (prawdziwego) zysku.
Znam ten sklep z aukcji na Allegro i mam podobne spostrzeżenia. Ceny wywalone w kosmos, używki droższe niż nowe gdzie indziej. Też zachodzę w głowę kto stanowi klientelę tego sklepu, że jeszcze im to nie padło?
No muszą być droższe. Przecież to są filmy z licencją na "wypożyczanie"  Tongue
(26-06-2020, 09:45)Mateusz napisał(a): [ -> ]Wyprzedaż wydań Blu-ray i 4K UHD od Imperiala: https://filmozercy.com/wpis/wyprzedaz-z-okazji-red-friday-filmy-blu-ray-od-9-99-zl

Dzięki za info. Once Upon a Time... in Hollywood zamówione Cool
Dla mnie za ten film wciąż za drogo (jak sobie przypominam jego finał, zawsze mi się odechciewa), ale co chciałem uzupełnić, to już zamówione. R.I.P. Imperial.
Ad Astra click. R.I.P, ale niektórych złodziejskich cen z początku DVD na rynku im nigdy nie wybaczę Tongue

PS. Przecież pewnego razu Tarantino było w identycznej promocji praktycznie kilka dni po premierze.
Za wysyłkę paczkomatem przy 7 filmach w koszyku liczą sobie 50 zł. Zdrowo ich pojebało Wink
No ja 12 film koszt wysyłki ~ 110zł dałem odebranie w sklepie za darmo... Smile