(02-09-2021, 11:29)KaMario napisał(a): [ -> ] (02-09-2021, 10:20)chucky napisał(a): [ -> ]Po tygodniu oczekiwania się przypomniałem to mi anulowali zamowienie
To nie trzeba było się przypominać, tylko czekać.
Oni tak mają, że jeśli coś się opóźnia, a jest to towar "deficytowy" i klient się upomina, to mu anulują.
"Oni tak mają" - polski profesjonalizm.
@KaMario
Pracujesz w empiku że tak cię dupka boli za każdym razem jak ktoś ośmieli się ich skrytykować?
To wytłumacz jeszcze czemu zlikwidowali 3% cashbacku, co na ten moment czyni program Premium w zasadzie bezużytecznym.
Nie pracuję w Empiku i dupka mnie nie boli, bo nie ma od czego.
Rozwala mnie zawsze ta permanentna krytyka tego, co związane jest z zakupami w naszych rodzimych sklepach - i TYLKO to, bo zawsze jest wszystkim żle.
Jak zatem ma ta nasza dystrybucja funkcjonować? Fakt, że normalnie mogły by być ceny takie jak wypadają w obecnej promocji 3 za 2.
Nie mam pojęcia dlaczego zlikwidowali 3% cassbacku, osobiście też nad tym ubolewam, bo zawsze raz na jakiś czas uzbierało mi się choćby na 1 film "za darmo".
@Mierzwiak
Oczywiście wiedziałem, że zaraz będzie... "uderz w stół, a nożyce się odezwą". Przecież nie wolno krytykować niczego, co związane z zakupami za granicą. I nie "za każdym razem". Rzadko się odzywam, bo to nie ma najmniejszego sensu, odpierać wieczne ataki na kogoś, kto może mieć odmienne zdanie niż Guru...
Hejtujcie sobie, ja już się więcej nie odzywam, bo nie mam zamiaru walczyć z "Wiatrakami" zawsze i w każdym przypadku mającymi rację.
Kupujcie sobie gdzie chcecie...
Zastanawiające jest tylko to, że pomimo permanentnej krytyki polskiej dystrybucji, jeśli jednak pojawią się jakiekolwiek "promocje" - korzystacie z nich wszyscy.
(06-09-2021, 08:55)KaMario napisał(a): [ -> ]Rozwala mnie zawsze ta permanentna krytyka tego, co związane jest z zakupami w naszych rodzimych sklepach - i TYLKO to, bo zawsze jest wszystkim żle.
Wiesz co, KaMario - tak się zdażyło, że pisałem już o Empiku pochlebnie na tym forum. A odpowiadając z góry na docinki, które już tu już padły przy okazji ostatniej słynnej promocji - skoro jest tak źle to czemu kupujesz w Empiku*? Kupuję, bo... w 4 na 5 przypadków jest wszystko w porządku. A krytykować też mam prawo, wydaje mi się, że moja krytyka nie jest do końca bezpodstawna**, więc pozwól, że będę wyrażał własne zdanie na ten temat. Niestety w sytuacjach kiedy coś było nie tak z moimi zakupami z Empik - jest już źle i bardzo źle. Co do odniesień do zakupów w zagranicznych sklepach - tak, mamy wolny świat (jeszcze) i mam porównanie z np. Amazonem, gdzie pewne sprawy da się załatwić pozytywnie. W Empiku zostawiam rocznie niemałą sumę i zanim ruszę na zakupy za granicą (a kupuję za granicą właściwie wyłącznie na Amazonach, na palcach jednej ręki wyliczę moje zakupy dokonane poza RP w ciągu ostatnich 3 lat) zawsze przeglądam polski rynek. Więc to nie jest do końca tak jak piszesz.
Trochę OT, ale obserwuję w necie od jakiegoś czasu taki trend, że na forach i w komentarzach pojawiają się osoby, którym jakakolwiek krytyka jest nie na rękę***, uważają, że należy pisać tylko pozytywnie a negatywne emocje to nie wiem, wewnątrz siebie trawić. Niestety - życie to nie instagram.
* Widzę, że edytowałeś posta właśnie z tym tekstem
** Informuję też, że mój post o ich haśle był na wpół żartobiliwy, więc myślę, że możesz na spokojnie odetchnąć.
*** Nie piszę konkretnie o Tobie KaMario, bo nie śledzę jakoś Twoich wypowiedzi. Wybacz.
OK, nie mam zamiaru dalej kontynuować.
Zgoda, każdy ma prawo do swojego zdania, nawet czasem negatywnego. Więc sam też swoje zdanie wyrażam, bo jak wszyscy inni mam również do tego prawo.
Tylko od czasu do czasu mi się "przeleje"... Czytam forum na bieżąco i niestety, bardzo zauważalna jest tendencja do w większości negatywnej krytyki polskiej dystrybucji, a przy tym też z drugiej strony też bardzo zauważalne hołubienie zagranicznych zakupów.
Sam również korzystam z Amazona, i też bywa różnie, też zdarzają się popękane pudełka i nienależyte traktowanie przesyłek, więc wcale nie jest tak różowo, jakby sę wydawało, bo nie tylko i nie zawsze cena gra rolę.
Teraz to już całkiem odpłynąłeś.
Co do burackich praktyk empiku ma polska dystrybucja i stan w jakim przychodzą zagraniczne przesyłki?
(06-09-2021, 09:28)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]Co do burackich praktyk empiku ma polska dystrybucja
To ma, że Empik jako polski sklep, zajmuje się również sprzedażą filmów z polskiej dystrybucji. A jeśli sprzedaż nie idzie tak, jak sobie dystrybucja zaplanuje, to dystrybutor upada?
Stan zagranicznych przesyłek, to wyłącznie luźny przykład, że z zakupami za granicą nie zawsze jest tak różowo jakby się wydawało, i tylko tyle.
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): [ -> ]Czytam forum na bieżąco i niestety, bardzo zauważalna jest tendencja do w większości negatywnej krytyki polskiej dystrybucji, a przy tym też z drugiej strony też bardzo zauważalne hołubienie zagranicznych zakupów.
No więc dlaczego tak jest? Patrz moja ostatnia odpowiedź poniżej.
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): [ -> ]Sam również korzystam z Amazona, i też bywa różnie, też zdarzają się popękane pudełka
Miałem raz taki wypadek (kolekcja Nolana w 4K) i dostałem zwrot całości sumy za wydanie, które mogłem zachować dla siebie. Podmieniłem na identyczne pudełka, oczywiście za kilkanaście zł. Podobna sytuacja w Empiku (Terminator Mroczne Przeznaczenie) - "zwrócimy kasę, ale filmik prosimy z powrotem". Widzisz różnicę?
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): [ -> ]nienależyte traktowanie przesyłek
A co ma piernik do wiatraka? Filmy z zagranicy i z Polski dostarczają te same firmy - PP i kurierzy.
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): [ -> ]bo nie tylko i nie zawsze cena gra rolę
Odnoszę wrażenie, że jestem jednym z niewielu obecnych tu Filmożerców a nie Wydaniożerców. Dla mnie cena gra rolę a moja znajomość angielskiego pozwala mi na swobodę w wyborze tego co kupuję. Jednakże tak jak piszę, nie brak tu osób, które kupują wydania w preorderach za 150 i (nierzadko dużo) więcej zł. Tak więc znowu - cena nie jest tu chyba tak zauważalnym czynnikiem.[/quote]
(06-09-2021, 09:48)fire_caves napisał(a): [ -> ]Odnoszę wrażenie, że jestem jednym z niewielu obecnych tu Filmożerców a nie Wydaniożerców.
Masz za to punkt reputacji ode mnie.