Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Polskie sklepy internetowe - komentarze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
To jest zbiór ostatnich obniżek plus kilka tych filmówktóre nie były jako codzienne promocje, na przykładzie hobbita 4k cena ani złotówkę nie opuszczona ,typowe polskie zniżki.
(29-11-2021, 14:02)fire_caves napisał(a): [ -> ]Fajna te promocja, taka nie za bardzo interesująca.

Nie mi decydować o tym co jest dla kogo interesujące Smile . Wrzuciłem bo może ktoś coś dla siebie znajdzie, ja znalazłem.
Spokojnie, to był komentarz do jakości oferty DVDmax Wink
Jestem spokojny , a że mam Cię za rozsądnego gościa nie brałem tej uwagi do siebie Smile Oferta rzeczywiście mocno średnia ale może ktoś coś... W takim empiku.com kompletnie nic nie zrobili z okazji BF.
(29-11-2021, 18:26)Reacher napisał(a): [ -> ]W takim empiku.com kompletnie nic nie zrobili z okazji BF.
Zgodnie z przemyśleniami po niesławnej promocji na Bondy w Empiku w wakacje, powinniśmy się cieszyć, że Empik w ogóle łaskawie chce nam filmy sprzedawać, a Ty jeszcze promocji od nich żądasz. Wstyd! Wink
Wstyd mi, nawet bardzo Cool
A w DVDmax nie było jakichś dobrych promocji w piątek rano? Jak zajrzałem w połowie dnia mniej więcej, to filtry pokazywały - dajmy na to -
niby 50 tytułów w kategorii, a dostępnych wyświetlało ponad połowę mniej. Myślałem, że rzucili jakieś naprawdę dobre oferty, które od razu się rozeszły... Osobiście dodałem tylko Króla rozrywki 4K za 60 zł do koszyka, ale nie miałem za bardzo czego dobrać do darmowej wysyłki i ostatecznie skończyłem z pustymi rękoma, a sklep bez mojej +/- stówki.

Do listy rozczarowań dodałbym też polski Amazon. Da się tam upolować pojedyncze dobre ceny na zagraniczne wydania, ale BF był tragiczny w segmencie filmów.
(17-12-2021, 19:43)lovelybones napisał(a): [ -> ]Uprowadzoną warto kupić?. Oryginalny AR powinien być 2.34:1, a w polskim wydaniu jest 1.78:1.

Otwarty kadr góra/dół + częściowo ucięte boki obrazu vs 2,40:1.
Jeśli chodzi o drugą część to w wydaniach zagranicznych dodatkowo do wyboru jest 6 minut dłuższa wersja rozszerzona unrated oraz alternatywne zakończenie.

(17-12-2021, 20:01)Gieferg napisał(a): [ -> ]Pierwsza Uprowadzona ma w polskim wydaniu zwalony AR, ale sam film jest spoko (7-8/10).
Z kolei sequele mają dobry AR ale jak dla mnie tylko pierwszy jako tako się nadaje do użytku (takie 5/10), a drugi (3/10) ledwo przetrwałem i zaraz po obejrzeniu sprzedałem w cholerę. Krótko mówiąc - polecić mogę tylko jedynkę.

Jedynkę oceniam podobnie. Dwójka na tyle mnie rozwaliła swoją głupotą, że ode mnie dostała 3/10. Trójki nawet nie odważyłem się odpalić... Smile
(17-12-2021, 21:06)misfit napisał(a): [ -> ]Otwarty kadr góra/dół
Czyli ogólnie aby mogli uzyskać 1.78:1. to zrobili sobie taki zoom z 2.34:1, a więc po bokach mamy mniej obrazu?
Nie zoom widzisz więcej góry i dołu ale troszkę mniej boków. Jednym słowem widzisz więcej dużo więcej.
https://poral.eu/taken_2008_blu-ray.php

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/taken_blu-ray.htm