Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Polskie sklepy internetowe - komentarze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Nie w przypadku "Koszmaru", ale tak, kilka razy anulowano mi zamówienie z amazon.pl, pomimo tego że widniało dalej jako dostępne.
(26-06-2023, 10:41)kulcikriu napisał(a): [ -> ]Invictus BR za 10,22 zł na amazon.pl (sprzedawca inny, ale wysyłka z amazon) - chyba jest to francuskie wydanie.
Jeżeli nie jesteście pewni kraju wydania to skopiujcie z linku do oferty kod ASIN w tym przypadku "B0033UX89Y" i wyszukajcie wykorzystując go wydanie na blu-ray.com.
Może jak kiedyś Mateusz z powrotem będzie miał więcej czasu na filmoskop to uda się to i u nas wprowadzić (takie marzenie Smile)
Jakiś czas temu kolega Pred895 poinformował o promocji na Amazon.pl filmu w 4K "Player Rady One". Ucieszyłem się że za 50 złotych mogę kupić wydanie z polską ścieżką dźwiękową. Taka informacja widniała w opisie filmu jak i na okładce tego filmu. Paczka dotarła do mnie dzisiaj i na tekturce jak byk stoi dźwięk polski a po wyjęciu pudełka okazało się że nie ma polskiego. Fabuła nie jest mocną stroną tej produkcji ale postanowiłem kupić go z powodu świetnej jakości dźwięku. Piszę o tym ponieważ nie jestem doświadczonym kolekcjonerem i nie wiem jak na przyszłość uchronić się przed takimi zakupami ? Pozdrawiam .
(15-11-2023, 16:42)afflux napisał(a): [ -> ]Pred895 poinformował o promocji na Amazon.pl filmu w 4K "Player Rady One"
Chodzi Ci o ten post?

Jeśli tak, to link prowadzi do wydania włoskiego, w którym potwierdzono w Filmoskopie język polski na płycie UHD.

Czy aby to na pewno to samo wydanie? Jaki masz EAN? Czy film był oryginalnie zafoliowany?
(15-11-2023, 16:54)fire_caves napisał(a): [ -> ]Czy aby to na pewno to samo wydanie? Jaki masz EAN? Czy film był oryginalnie zafoliowany
Tak chodziło o ten wpis , film był zapakowany w folię. Teraz ciekawostka, tektura ma kod 5051891161306 a w środku pudełko ma kod 5051889621973 i wygląda nie na włoskie ale na rynek francuski,holenderski i belgijski

https://imgur.com/a/VpTIsIN
No to masz odpowiedź. Nie da się uniknąć przykrych niespodzianek, szczególnie na Amazonie, a jeszcze "szczególniej" na naszym amazonie, bo po prostu opis albo fotki towarów są czasem losowe. W takiej sytuacji próbowałbym walczyć o zwrot, bo towar jest ewidentnie źle opisany - nawet język polski wymieniony jest w opisie produktu.

Wydanie masz, wg. naszego filmoskopu po prostu francuskie
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/13572864
Ze zwrotem nie ma problemu, dzwoniłem i twierdzą że wysyłam i po pewnym czasie otrzymam pieniądze. Zastanawia mnie dlaczego opakowanie jest z włoskiego a w środku było inne? Dziękuję za pomoc.
Może miałeś pecha i trafiła Ci się płyta ze zwrotu i poprzedni właściciel lub też pracownik Amazona, dokonał takiej podmianki pudełka. Różne dziwne pomysły przychodzą ludziom do głowy... Smile
Chyba, że jesteś na 100% pewien, że to była fabryczna folia, ale w wydaniach ze slipcoverem raczej ta różnica nie jest zbyt oczywista.
https://www.empik.com/black-friday

empik z okazji black friday (i swoich 75. urodzin) ma dużo promocji, ale dział filmu jest z nich całkowicie wyłączony. Chyba już kompletnie kładą lachę na ten segment i niedługo w ogóle nie będzie można u nich kupować filmów.