Dzięki. Przede wszystkim chodziło mi o sam film i ewentualne plany na przyszłość - kombinacja Disney i Kevin Spacey nie napawają optymizmem. A cena zdaje się stabilna.
(18-07-2024, 15:18)misfit napisał(a): [ -> ]W polskim/czeskim wydaniu mamy lektora i napisy w filmie głównym, a w dodatkach sam nie wiem...
Mam węgierskie i jest tak samo; lektor, napisy w filmie. Brak jakichkolwiek w dodatkach.
(18-07-2024, 11:30)misfit napisał(a): [ -> ]Na polskim Amazonie Natural Born Killers 4K w wydaniu USA za 87,49 zł.
Aż sobie sprawdziłem i zakup tego wydania na amerykańskim amazonie przy upolowaniu promocji "rabat 50% na drugi film" i 4 filmach w koszyku kosztował mnie 25,22$ (101,84 PLN). Tak więc bardzo fajne te ceny pojawiające się na polskim amazonie dla wydań z USA. Z ewentualnymi zwrotami (oby nie było takiej konieczności) też pewnie będzie łatwiej. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma i będą się pojawiały kolejne tytuły
Tylko teraz pytanie jak z przedmiotem - czy nie będzie przypadkiem z drugiej ręki. Ostatnio tak miałem prosto z USA nawet, że przysłali mi film z promocji, ale ze zwrotu z niekompletną zawartością.
Więc Twój przypadek pokazuje, że nie ma reguły i z USA też takie możesz dostać.
Ja na razie mam jedno wydanie z USA zakupione na polskim amazonie i przyszła nówka i z slipcover.
A gdy się trafi uszkodzone/niekompletne wydanie to tak jak pisałem też może się okazać, że łatwiejsza będzie procedura zwrotu/wymiany.
Niedawno na polskim Amazonie zobaczyłem Night of the Comet za 50 zł sprzedawane i wysyłane przez Amazona. Z ciekawości postanowiłem sprawdzić inne, najbardziej interesujące mnie filmy od Shout i Kino Lorber i tak trafiłem też na Natural Born Killers i Usual Suspects za 87 zł.
Pewnie jest/było tego znacznie więcej w fajnych cenach i miejmy nadzieję, że nie jest to jakaś jednorazowa sytuacja.
Na razie mogę powiedzieć, że te wydańska USA zostały wysłane do mnie z UK - jeden inpostem, dwa kolejne - PP.
EDIT: Właśnie dotarł Usual Suspects dostarczany przez inpost. Oryginalna folia. Slipcovera brak. Obie płyty uwalone jakimś smarem, z widocznymi także rysami na płycie BD. Po wyczyszczeniu mikrofibrą okazuje się, że jest też jedna mała ryska na płycie UHD, ale przy samej krawędzi i chyba nie sięgająca danych. Później zrobi się testa napędowego i jeśli on nie wykaże żadnych błędów to ok, w innym razie zwrot.
(24-07-2024, 14:21)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]The Lost City of Z UHD - 50,06 zł
Właśnie rozpakowałem no i ziścił się koszmarek, który tak opisywał kolega misfit, mianowicie płyta UHD jest nieźle porysowana... Są to okrągłe rysy w różnych miejscach krążka, niestety tym razem padło na mnie. Jestem w trakcie weryfikacji płyty w makeMKV, mam nadzieję że przejdzie pozytywnie. Pytanie do kolegi misfit - jak wygląda reklamacja takiej płyty jak twoja z NBK ? Kazali ci się bawić w odsyłanie, czy od razu zwrócili kasę lub wymienili bez odsyłania ?
EDIT: Dupa...
Łączę się w bólu. Kontakt z polskim supportem to była dla mnie strata czasu w kilku ostatnich przypadkach, więc tym razem po prostu kliknąłem na "zwróć lub wymień przedmioty". Kasę oddadzą dopiero gdy zarejestrują u siebie zwrot, który mam zrobić paczkomatem.
W międzyczasie zamówiłem drugą sztukę, a jutro z kolei przyjdzie Fog - też od Shout. Może w końcu uśmiechnie się do mnie szczęście?
Na razie jeszcze się wstrzymam z zwrotem, bo na innych czystych płytach które wrzuciłem do czytnika zarejestrowałem podobne błędy. Jestem w trakcie seansu i wszystko idzie gładko bez problemów. Tak więc jak oppo poradzi sobie bez problemów to zachowam siebie tę płytę. Może make MKV ma jakiś chwilowy kryzys albo rzeczywiście mój czytnik sie poddał tymczasowo.
Nawet gdyby makemkv nie wykazał błędów to i tak zrobiłbym zwrot - moja płyta 4K NBK jest tak zryta, że przypomniały mi się czasy wypożyczalni...