28-02-2021, 17:12
Czy filmy Człowiek bez pamięci, Gra cieni, Hashima są także wypalane na płytach zamiast tłoczenia, czy moze jednak warto w nie zainwestować. Może posiadają jakieś inne błędy w obrazie, dźwięku. Dzięki za pomoc.
(18-12-2020, 21:09)Marioo napisał(a): [ -> ]Mayfly sprzedaje wszystkie filmy wypalane zamiast tłoczonych?
(28-02-2021, 17:12)harvester84 napisał(a): [ -> ]Czy filmy Człowiek bez pamięci, Gra cieni, Hashima są także wypalane na płytach zamiast tłoczenia, czy moze jednak warto w nie zainwestować.Po lekturze tego tematu wynika, że raczej wszystkie. Ja posiadam "Lament", "Człowiek bez pamięci" i "Bezlitosny" i te są na płytach wypalonych. Dotyczy to wydań na BD, możliwe że dla DVD jest inaczej. Z DVD mam tylko starsze tytuły i te są tłoczone.
(18-12-2020, 21:09)Marioo napisał(a): [ -> ]i jeszcze to grube pudełko psuje mi efekt końcowyJeżeli mnie pamięć nie myli to pierwsze wydanie "Lament" kupione w 2017 było w cienkim pudełku. Obecnie zakupione trzy wydania, wszystkie posiadają grube 'angielskie' pudełka.
(04-03-2021, 11:07)sebas napisał(a): [ -> ](04-03-2021, 10:59)misfit napisał(a): [ -> ]1. Ścieżka DTS-HD MA 5.1 16-bit (zamiast 24-bit - dla ponad 90% różnica w odsłuchu znikoma) potrzebowałaby niewiele więcej miejsca od DTS 5.1 1509 kbps, który znajduje się na ich płytach.Tutaj zakładałem BD25, a tam przy MPEG-2 (jak w Aniarze zdaje się) to każdy mbps się liczy. Nie sądziłem jednak, że licencja na DTS-HD MA może być o tyle droższa, że jest tu miejsce na potencjalne oszczędności.
(15-07-2020, 09:07)misfit napisał(a): [ -> ]O seamless branchingu nie słyszeli ?W tym przypadku nie byłoby to chyba takie łatwe. Wersja reżyserska to nie zwykłe rozszerzenie fabuły a wprowadzenie nowej narracji. Sporo scen występuje tylko w jednej z dwóch wersji, a te które są w obu mam wrażenie też potrafiły być przycinane/rozszerzane w zależności od wersji filmu. Koreańczycy nawet dla każdej wersji nadali różne tytuły, "Memoir of a Murderer" (kinowa) i "Another Memory" (rozszerzona). Tym którzy odpuścili sobie wersję kinową traktując ją jako dodatek z krótszą wersją proponuję jednak po nią sięgnąć.