Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Podobno pierwsza część dostanie re-release z IMAX-owym aspect ratio: https://twitter.com/denisvfilms/status/1759989844191641945
Dziękuję za linki. Złożyłem preorder w Czechach na wersję z czerwiem. Galapagos dalej śpi, a potem będą mieli “Pikachu face”. Im chyba nie zależy na sprzedaży. Czesi powinni robić dystrybucję na Polskę…
[Obrazek: giphy.gif]
(03-03-2024, 13:36)mrjacob990 napisał(a): [ -> ]Dziękuję za linki. Złożyłem preorder w Czechach na wersję z czerwiem. Galapagos dalej śpi, a potem będą mieli “Pikachu face”. Im chyba nie zależy na sprzedaży. Czesi powinni robić dystrybucję na Polskę…

Ciekawe co piszesz.
Ostatnio dodałem film Pan i władca na krańcu świata z dystrybucji MagicBox na Węgry.
Może właśnie taki kierunek powinna objąć dystrybucja nośników fizycznych w naszym regionie?
Ciekawe za jakie sznurki trzeba by pociągnąć aby Czesi wydawali filmy również z polską wersją językową.
Przypuszczam, że musiałoby to być to jakieś porozumienie na poziomie polskich dystrybutorów, którzy scedowaliby fizyczne nośniki na rzecz np. MagicBox.

Ale najpewniej jest to marzenie ściętej głowy....
W czeskim sklepie pojawiły się reedycje Diuny (2021) w steelbookach, w trzech wersjach graficznych, w dosyć dziwnie niskiej cenie. Tutaj link do jednego z nich: https://www.blu-shop.cz/pl/4k-ultra-hd-blu-ray/diuna-4k-ultra-hd-blu-ray-steelbook-orange/

EDIT: Uprzedzę, że w specyfikacji podane ratio to 2.39:1, czyli nie ma scen w formacie IMAX
Na filmgame.cz to samo. Pisałem o tych preorderach parę dni temu.
Wiadomo, czy będą napisy pl w wydaniu czeskim ?  I czy w ogóle będą polskie napisy w jakimś wydaniu europejskim ? Byłaby straszna kicha gdyby tylko pierwsza część je miała.
Na razie jest za wcześnie na takie dane, nikt jeszcze nie podaje oficjalnej specyfikacji.
Mamy pre-ordery DUNE 2 na STAR STORE

premiera 24.05.2024 czyli całkiem szybko Smile

Galapagos się przebudził.

żeby nie było, że nie wspieram polskiej dystrybucji - dopłaciłem extra - zamówienie na STEELBOOK 4K motyw Sandworm złożone Smile
wyjdzie 20-30 zł drożej niż w UE ale mając na uwadze, że steelbook się wyprzeda za kilka godzin oraz że Starstore w odróżnieniu od Amazona pakuje steelbooki w bąbelki to się nie zastanawiałem za długo.

https://starstore.pl/science-fiction/4606-diuna-czesc-druga-2bd-4k-steelbook-7321932403121.html

będzie hejt na cenę STEELBOOKA 4K a potem hejt że się wyprzedał, a potem, że na dvdmax można kupić za jedyne 599 zł, więc od razu załatwiłem sprawę, może dzięki tej dopłacie do wydań w UE będzie więcej nowych tytułów w Galas Pagos?
Też zamówiłem, mimo wcześniejszego preorderu na niemieckim amazonie Smile
Cena identyczna jak u Czechów. Jednak nie liczę na to, że mam jakikolwiek wpływ na politykę wydawniczą Galapagos, więc nie anuluję swojego zamówienia, szczególnie, że domówiłem jeszcze steelbooka z pierwszą częścią.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13