Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Lupusowa Kolekcja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Dzień dobry!

To pewnie obciach uderzać z moim małym zbiorem na forum z tak wypasionymi kolekcjami, ale bardzo lubię „filmożerców” i zawsze chciałem mieć tutaj swój mały kącik, do którego będę mógł od czasu do czasu coś dorzucaćWink. Przepraszam za kiepską jakość zdjęć - jestem fatalnym fotografem. Na "Filmożerców" zaglądam codziennie od wieeelu lat, Jakiś czas temu założyłem tutaj konto, ale rzadko coś piszę. Zdecydowanie większą przyjemność sprawia mi czytanie i oglądanie kolekcji innych użytkownikówSmile Dzięki forum i stronie dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy na temat interesujących mnie wydań, jaki film posiada najlepszy transfer, które wydanie lepsze, czego unikać itd. Zbieram głównie Blu-ray'e, filmów 4K UHD nie mam jeszcze na czym oglądać i prawdę mówiąc nie spieszy mi się z zakupem odpowiedniego odtwarzacza. Jak na razie Blu-ray w zupełności mi wystarcza i daje masę frajdy. Tak naprawdę to zazdroszczę tylko jednego filmu zbieraczom wydań 4K UHD - Predatora, który na Blu wygląda okropnie, a to jeden z moich ulubionych filmów:/

Dobra dość tego smęcenia. Zapraszam do zapoznania się z moją kolekcją.

Na początek trochę filmów od ARROW - to mój ulubiony dystrybutor, uwielbiam ich transfery, tony dodatków i niesamowite "limitki". Później parę steelbooków (Salem's Lot, Dracula, Once Upon a Time in the West), "Dolarowa Trylogia" z której przechodzimy do kilku wydań od EUREKI (Il Grande Silenzio, Samurai Reincarnation, Fright Night, SleepWalkers).

[Obrazek: MEVAWX6_o.jpg]
[Obrazek: MEVAWWS_o.jpg]
[Obrazek: MEVAWX8_o.jpg]
[Obrazek: MEVAWXA_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX21_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX22_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX23_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX24_o.jpg]

[Obrazek: MEVAX9B_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX9C_o.jpg]
[Obrazek: MEVAX9D_o.jpg]

UMBRELLA. Niewiele, ale mam chyba wszystko, czego od nich potrzebowałem. Do "I Saw the Devil" dodałem sobie jeszcze starsze wydanie od OPTIMUM HOME, a do "A Tale of Two Sisters" upchnąłem jeszcze wydanie z Arrow i jakieś niemieckie kupione za grosze z Amazonu (najgorszy transfer) i w ten oto sposób mam 3 wydania w jednymWink. W "Silent Hill" także oprócz "Umbrelli" siedzi jeszcze starsze wydanko od PATHE (ma więcej dodatków, ale gorszy transfer). Dalej "Harry" i inne smakołyki od Signature (The VOID, Possessor) czy Third Window Films (Cold Fish, Greatful Dead).

[Obrazek: MEVAXO4_o.jpg]

[Obrazek: MEVAXQU_o.jpg]

88 FILMS (Anthropophagous, Absurd, Lurking Fear, Evil Dead Trap, Evil Dead Trap 2, The Blood on Satan's Claw) z którego płynnie, dzięki "The Blood on Satan's Claw" przechodzimy do dwóch wydanek z MUBI (Benedetta, Suspiria) lub jak kto woli dwóch wersji "Suspirii"...

[Obrazek: MEVAXUR_o.jpg]

[Obrazek: MEVAXUS_o.jpg]

SECOND SIGHT (The Texas Chain Saw Massacre - limitowane oraz zwykłe wydanie (starszy transfer), Re-Animator, From Beyond, Dog Soldiers, The Return of the Living Dead) i inne horrorowe smakołyki od różnych dystrybutorów (SHAMELESS, SEVERIN, STUDIO CANAL)...

[Obrazek: MEVAY4T_o.jpg]
[Obrazek: MEVAY4U_o.jpg]
[Obrazek: MEVAY61_o.jpg]
[Obrazek: MEVAY6F_o.jpg]
[Obrazek: MEVAY6N_o.jpg]

"Stalowa" Klasyka czyli Terminator 1-2, Predator 1-4, Blade Runner 1-2, Dredd, The Fly, Hellboy 1-2, Ghost in the Shell i odrobina różności. Między innymi Kolekcja "Mad Maxa" i filmy S.Craiga Zahlera.

[Obrazek: MEVAYPN_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYPT_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYUD_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYUV_o.jpg]

[Obrazek: MEVAYME_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYJF_o.jpg]

ALIEN. Oprócz filmów dodałem jeszcze trochę soundtracków i artbooków (zbieram też komiksy i gry z Xenomorphem). "Obcy" to moje ukochane filmowe (i nie tylko) uniwersum. Jestem fanem od dzieciaka. Pierwszy seans z "Obcym" był dla mnie mega traumą po której przez miesiąc nie mogłem dojść do siebie, miałem koszmary i mama musiała wszędzie ze mną chodzićWink.

[Obrazek: MEVAYG6_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYG7_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYG8_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYG9_o.jpg]
[Obrazek: MEVDLJL_o.jpg]

EVIL DEAD czyli jedna z moich absolutnie ukochanych (zaraz po "Obcym") filmowych serii.

[Obrazek: MEVAYE7_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYE8_o.jpg]

BATMAN. Mam raczej wszystko, czego potrzebowałem z moim ulubionym komiksowym bohaterem (no, może jeszcze kilka animacji by się przydało). W "Batman 4-Film Collection" przemieniłem płytki na te z nowymi transferami, którymi jestem po prostu zachwycony. Stare płyty oczywiście znajdują się w "pogotowiu".

[Obrazek: MEVAYMN_o.jpg]

Teraz trochę reżyserami. JOHN CARPENTER, ROB ZOMBIE, TARANTINO (Steelbook z "Planet Terror" zawiera oczywiście również film Quentina "Death Proof". Z jednej strony steela jest Rose z drugiej Kurt w aucie z "Death Proof" - wybrałem ładniejszą wersję do zdjęciaSmile)

[Obrazek: MEVAYCO_o.jpg]

[Obrazek: MEVAYCP_o.jpg]

[Obrazek: MEVAYCQ_o.jpg]

I na koniec ANIME. Kocham Anime, a moja ulubiona seria ever to "Ghost in the Shell".

[Obrazek: MEVAYRI_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYRJ_o.jpg]

[Obrazek: MEVAYRV_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYRW_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYRX_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYRY_o.jpg]
[Obrazek: MEVAYRZ_o.jpg]

Na razie tyle. Obecnie najbardziej czekam na "HAXAN" od RADIANCE oraz kolejne wydania z serii "JAPANARCHY" i "From Beyond" od 88 FILMS.

Pozdrawiam i przepraszam za fatalne zdjęcia i literki.
(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): [ -> ]To pewnie obciach uderzać z moim małym zbiorem na forum z tak wypasionymi kolekcjami
Jakim małym? Spokojnie masz na tych zdjęciach (których jakość jest bardzo w porządku, nie ma za co przepraszać Tongue) ze 150 wydań / filmów+seriali. Super zbiór! Lepszy taki niż kupowanie w setki dla samego zbierania.

(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): [ -> ]Dzięki forum i stronie dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy na temat interesujących mnie wydań, jaki film posiada najlepszy transfer, które wydanie lepsze, czego unikać itd.
I mimo to kupiłeś T2 na Blu-ray Tongue

(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): [ -> ]W "Batman 4-Film Collection" przemieniłem płytki na te z nowymi transferami, którymi jestem po prostu zachwycony. Stare płyty oczywiście znajdują się w "pogotowiu".
Filmy Schumachera wyglądają obłędnie w remasterach, ale już dwa pierwsze Burtona zdecydowanie wolę w starszych wersjach (nowe mają skopaną kolorystykę i black crusha na Blu).

(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): [ -> ]Tak naprawdę to zazdroszczę tylko jednego filmu zbieraczom wydań 4K UHD - Predatora, który na Blu wygląda okropnie, a to jeden z moich ulubionych filmów:/
Nie jestem jakimś hardkorowym fanem UHD (Blu-ray is good enough) ale gdyby ktoś mnie pytał, dla którego filmu warto kupić odtwarzać UHD i zrobić u(hd)pgrade, odpowiedziałbym Predator. Być może najlepszy remaster 4K jaki widziałem (szczególnie porównując go do wcześniejszych wydań Blu-ray).

Punkcik reputacji za fajną prezentację fajnej kolekcji (choć sam fanem horrorów i anime nie jestem) Cool
Super kolekcja. Dużo horroru i to lubię Smile
Bardzo fajna kolekcja i wcale nie taka małaSmile Anime to nie mój klimat, za to horror jak najbardziej na plusWink 
Nie tylko Predator, bo znacznie więcej tytułów zyskałoby jakościowo na UHD, więc może kiedyś upgradujesz sprzętSmile Przesyłam punkt! 
(20-08-2024, 08:46)kulcikriu napisał(a): [ -> ]Nie tylko Predator, bo znacznie więcej tytułów zyskałoby jakościowo na UHD, więc może kiedyś upgradujesz sprzęt Smile

Wszytko oprócz Camerona. Dlatego te antologie Aliena są jak Święty Graal Wink
Widok pierwszych zdjęć z płytami filmów Mario Bavy, Lucio Fulciego i Dario Argento bardzo mnie ucieszył.
(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): [ -> ]To pewnie obciach uderzać z moim małym zbiorem

Cały czas szukam tego obciachu, bo kolekcja wypaśna, dużo ciekawych wydań limitowanych, no i szacunek za soundtracki.
Samurai reincarnation widzę ze slipem - farciuch Tongue
Jeśli obciachem jest zgrabna kolekcja po której widać konkretny gust i upodobania danej osoby to rzeczywiście mega obciachowa Wink

Fajna sekcja alienowa!

Jeśli kiedyś zdecydujesz się wejść w UHD to koniecznie zrób upgrade Aliena, Blade Runnera, wspomnianego Predatora i Hellboya.
Bardzo fajna kolekcja. Zbiór animek pierwsza klasa.
Wielkie dziękz za tyle miłych komentarzy! Smile

(20-08-2024, 07:27)Juby napisał(a): [ -> ]I mimo to kupiłeś T2 na Blu-ray Tongue

No niestety. Na bezrybiu i rak rybaWink

(20-08-2024, 07:27)Juby napisał(a): [ -> ]Filmy Schumachera wyglądają obłędnie w remasterach, ale już dwa pierwsze Burtona zdecydowanie wolę w starszych wersjach (nowe mają skopaną kolorystykę i black crusha na Blu).

Muszę przyznać, że dzięki tym remasterom nawet polubiłem "Batmany" Schumachera, a myślałem, że to niemożliweWink Nie oglądałem starego transferu do "Batman Returns" (z starszych widziałem tylko "Batman & Robin") bo tego samego dnia gdy sprawiłem sobie to wydanie, dotarły do mnie również płytki z remasterami. Może zrobię sobie porównanie w najbliższym wolnym czasie, chociaż jak wspominałem, dla mnie "Powrót" wygląda przepięknie w tym remasterze i chyba nawet nie zauważyłem black crusha.

(20-08-2024, 07:27)Mefisto napisał(a): [ -> ]Samurai reincarnation widzę ze slipem - farciuch Tongue

Jops, ze slipem i bookletem! Wink (książeczki w środku to takie moje małe zboczenie i np. kiedyś gdy jeszcze miałem możliwość robienia zakupów z angielskiego ebaya to kupowałem te same filmy, które już miałem tylko dla bookletów, których nie było w moich wydaniach filmów. Książeczki przekładałem do swoich wydanek, a filmy opychałem gdzieś po Allegro i OlxWink. Dzisiaj wiem, że był to błąd i dodatkowa płytka by nie zaszkodziła bo niektórych filmów już raczej z ARROW nie dostanę jakby jakiś dysk zaliczył zgon.

(20-08-2024, 07:27)Mierzwiak napisał(a): [ -> ]Jeśli kiedyś zdecydujesz się wejść w UHD to koniecznie zrób upgrade Aliena, Blade Runnera, wspomnianego Predatora i Hellboya.

Alien i Predzio to były by moje pierwsze UHadkowe zakupy Smile
Stron: 1 2 3