Dzisiejsi 20-kilkulatkowie bez problemu sobie poradzą jeśli odczują taką potrzebę i wybiorą dużo bardziej bezpieczne opcje niż torrenty
Oczywiście nie wszyscy odejdą, ale IMO znaczna część, którą Netfliks odczuje. Chyba, że poprzedzą ten ruch wprowadzeniem wyraźnie tańszego planu z reklamami... Zobaczymy.
Jeżeli powstaje coraz więcej platform streamingowych, to trudno oczekiwać, że ta najstarsza będzie cały czas rosła. A mało jest takich ludzi, którzy subskrybują wszystkie, czy nawet kilka.
Daras napisał:
Dzięki Misfit za podzielenie się swoimi wrażeniami. Daj znać jeśli coś się zmieni na korzyść / niekorzyść filmów ze strumienia wobec krążków.
https://forum.filmozercy.com/watek-netflix-oficjalnie-w-polsce?page=8&highlight=netflix
Jak według kolegów sytuacja wygląda obecnie?
Dostaliśmy w prezencie Netfliksa. Żona wałkuje seriale, jak to kobieta. Ja z kolei czułem się nieco przymuszony aby podłączyć Smart TV do projektora. Przez kilka lat polowałem na DVD / BD z „Ukrytą grą” (2019). Bez skutku. W końcu się zdecydowałem aby film obejrzeć z sieci. Kurna, zostanę zlinczowany ale napiszę o swoich odczuciach. Na stu calowym ekranie dało się to obejrzeć. Owszem, początkowo wszystko mi przeszkadzało ale oko się przyzwyczaiło. Z całą pewnością jakość była lepsza niż z przeciętnego DVD. Po wejściu w fabułę nawet kompresja mi nie przeszkadzała. Teraz nie pamiętam jaką zapodali rozdzielczość (HD czy UHD?). W każdym razie wytrzymałem do końca. Czy ktoś z kolegów zaliczył „Ukrytą grę”? Jakie mieliście spostrzeżenia w kontekście jakości obrazu?