Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Płyta nie chce się odtworzyć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Daj znać czy to coś dało, ciekawość mnie zżera Big Grin
Postąpiłem za radą serwisu OPPO:
Ustawienia - Ust. urządzenia - Pamięć trwała - Kasowanie pam. trwałej.
Pamięć trwała skasowana. Po tej operacji i ponownym włączeniu odtwarzacza, ładuję na tackę płytę BD UHD Braveheart, i...
… nic, dalej zwiecha i brak odtwarzania.

Miałem nikłe nadzieje, że to kasowanie pamięci trwałej pomoże. Chociaż nie wierzyłem bo cały czas mam przekonanie, że to wina tego konkretnego wydania płyty.

Dziś odebrałem drugi egzemplarz. Niestety, ale również nie działa na odtwarzaczu OPPO.
Nie mam niestety możliwości osobiście sprawdzić na innych odtwarzaczach 4K.
Napiszę do OPPOdigital jeszcze raz.
Ciąg dalszy korespondencji z OPPOdigital:

We haven't had other reports regarding this title. Can you see what version firmware the player is on (Setup Menu > Device Setup > Firmware Information)?

Myślę, że w pojedynkę niewiele zdziałam.
Dobrze byłoby, gdyby inni posiadacze odtwarzacza UDP-203, którzy mają już lub będą mieli film Braveheart w 4k również niezależnie napisali do OPPOdigital.
A tak naprawdę wszystko się okaże po premierze tego filmu w innych krajach, które będą go miały po dacie naszego wydania.
tak z ciekawości ile ta płyta z Braveheart 4k kosztowała? felerna seria?
przy ostatnich promocjach w empik.com - około 120 zł
No to oficjalnie można stwierdzić że płyta z Braveheart od Fox jest spierdolona >>
[Obrazek: c9c87c1027227124.jpg]
Vážení zákazníci,
dovolte, abychom ohlásili technický problém na 4K UHD discích STATEČNÉ SRDCE!
Po několika nahlášených chybách našich zákazníků se přidáváme do řady těch, kterým po vložení 4K disku do přehrávače přístroj zamrznul a další manipulace byla možná až po odpojení přehrávače od elektrické sítě.
Jedná se o zatím neidentifikovaný problém, který jsme okamžitě nahlásili distribuci a očekáváme, že se začne začátkem příštího týdne neprodleně řešit. Do té doby Vám doporučujeme vyčkat na další instrukce, které se budeme snažit uvolňovat jakmile budou dostupné.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za potíže.
Tým FA

"Drodzy klienci,

Pozwól nam zgłosić problem techniczny do 4 K uhd jeździ odważne serce!

"Po kilku zgłoszonych błędach naszych klientów, dodajemy do wielu osób, które zamarzł maszynę po dodaniu 4 K dysku do gracza, a dalsza manipulacja była możliwa po odłączony sieci zasilania.

Jest to niezidentyfikowany problem do tej Pory, że natychmiast zgłosił dystrybucję i oczekujemy, że zostanie on natychmiast rozwiązany na początku przyszłego tygodnia. Do tego czasu zalecamy czekanie na dalsze instrukcje, które zostaną udostępnione, jak tylko będą dostępne.

Dziękuję za zrozumienie i przepraszam za kłopot.

Drużyna FA"

Info z Facebooka FilmArena odnośnie składanych reklamacji odnośnie tej płyty ( wybaczcie za to dosłowne tłumaczenie na Polski) "
Jak już wrzucać tekst z translatora, lepiej tłumaczyć na angielski, język prostszy i łatwiej to potem zrozumieć, o:
Cytat:Dear customers,
let us report a technical problem on 4K UHD DISCUSSION HEAD DISCS!
After several reported bugs of our customers, we add to a number of those who, after inserting the 4K drive into the player, have frozen the device and further manipulation is possible after disconnecting the player from the power supply.
This is an unidentified problem that we immediately reported on distribution, and we expect it to be resolved at the beginning of next week. In the meantime, we encourage you to wait for further instructions that we will try to release as soon as they become available.
Thank you for your understanding and we apologize for the inconvenience.
Team FA
No komplejny mniej więcej pokrywają się z tymi od użytkowników naszego forum. Płyta nie chce się odtworzyć i zacina cały odtwarzacz. Jedyna metoda na jej wydostanie to hard reset odtwarzacza.
Czyli np z Niemiec i z Francji będzie to samo? Planowałem zakup steelbooka, najpierw to, a potem The evil dead 2. Nikt tego k... nie testuje na różnym sprzęcie , tylko lecą z masówką? Nie zdziwiłbym się z jakimś niszowym filmem, ale to Braveheart
No dobra, ale nie napisali na jakich odtwarzaczach to testowali Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43