Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Płyta nie chce się odtworzyć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Czyli tak - Oppo, Sony, Lg i na jakich jeszcze nie działa? Moja chyba wygląda podobnie do tej czeskiej, więc chyba można założyć , że na niemieckiej jest PL ?
Widzę, że nie jestem jedyny który ma problem z odtworzeniem filmu Braveheart na UHD na oppo 203. Z tego co czytałem problem leży po stronie oppo a nie płyty ale się nie doczytałem czy problem został jakoś rozwiązany? Oppo wogóle o tym wie? Mają zamiar wydać jakiś firmware update?

p.s.: film sprowadzony z niemieckiego amazonu
To nie jest wina Oppo. Poczytaj poprzednie posty w tym temacie.
Dzięki Mat Smile

Tak przy okazji... czy na forum jest jakiś spis wadliwych płyt UHD?
(25-11-2018, 17:38)Glaeken napisał(a): [ -> ]Tak przy okazji... czy na forum jest jakiś spis wadliwych płyt UHD?
Pewnie nie ma, bo nie było wcześniej takiego cyrku jak z tym filmem
Oj trochę tego było. Z tego co zapamiętałem to spora partia płyt Przyczajonego tygrysa była nie od odtworzenia. Lucy i Oblivion z problemami na Xboxach, ale to chyba głównie dotyczyło wydania na Amerykę Północną. Evil Dead 2 i Cliffhanger od StudioCanal z problemami na Samsungu K8500.

Co do tego ostatniego przypadku to można spróbować poniższego:

Cytat:We got to the bottom of the K8500 not playing this movie-or any recent Studio Canal discs.
They contacted myself and my friend who both have the K8500 player. The issue is the player won’t recognise the international menu screen which is right at the start when trying to load this disc, and other studio canal discs like Cliffhanger for example.
However, there is a way around it, and it works!

When the disc is trying to load and you get the ‘white frozen screen’, wait for the ‘white bar’ to load in the middle of the screen, which takes about 10 or so seconds (don’t be impatient as it silll show up!), then click OK on the k8500 remote. It will then play!
You just wouldn’t know to do this- we didn’t! Now you can enjoy the movie.
Hope this helps guys.
I have contacted Samsung head office and they are apparently letting their headquarters in Korea to do an update to fix this on this player.

https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=15763333&postcount=108
Odpuściłem na trochę te evil dead od studio canal, bo trochę mało czasu ostatnio, a tu już jest rozwiązanie :-)

Dzięki misfit, ta metoda z forum Blu-ray.com działa w moim przypadku.
Moim zdaniem takie wadliwe wydania powinny być ogłoszone w formie newsa na głównej Filmożerców - gdybym nie zawędrował na forum to bym nie wiedział nawet, że jest taki problem. A gdybym zobaczył newsa na głównej to pewno bym nawet nie kupił a tak muszę się "bujać" z Aamazonem Sad
Stary dobry nie ogarnięty Glaeken a wystarczy raz dziennie wejść nr forum i po sprawie. Może to Cię w końcu nauczy że w sprawach kolekcjonowania trzeba być z nami na bieżąco :-D
Chciałbym mieć tyle czasu co ty i beztrosko buszować po forum... ale niestety ostatnio go nie mam i stąd moja wiecznie spóźniona reakcja Sad Ba, nawet nosiłem się z zamiarem pomocy redakcyjnej a nawet własnym blogiem i stanęło na tym, że oba tematy są odłożone na bliżej nieokreśloną przyszłość :/

Już od dawna nic nie publikuję na temat swojej kolekcji (już samo to powinno dać do myślenia) mimo iż się zmieniła niemal nie do poznania (niektóre tytuły leżą nieotwarte w folijkach od ponad pół roku Sad )... łącznie z całym sprzętem audio-video. Mam nadzieję, że niedługo kolekcja zmieni także miejsce swojego stałego pobytu i w końcu będę mógł wrzucić to i owo na forum.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43