Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Płyta nie chce się odtworzyć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
(21-03-2016, 16:45)kew97 napisał(a): [ -> ]I jeszcze zależy czy masz dostęp do internetu w Blu-rayu, bo jak nie to aktualizacji nie zrobisz.

Czyli nie zrobię aktualizacjiBig Grin Mimo wszystko dzięki za pomoc i pozdrawiam! Smile
Jest też opcja, żeby zaktualizować to przez USB (plikiem pobranym z internetu). Podaj markę i model odtwarzacza, to poszukam tego pliku Smile
dokładnie to może chodzić o aktualizację - ja miałem tak raz, że odtwarzacz w ogóle przestał odtwarzać jakikolwiek tytuł albo miał z tym problemy, po aktualce śmiga jak ta lala ładnych kilka lat już
(21-03-2016, 16:54)kew97 napisał(a): [ -> ]Jest też opcja, żeby zaktualizować to przez USB (plikiem pobranym z internetu). Podaj markę i model odtwarzacza, to poszukam tego pliku Smile

O super! Odtwarzacz mam taki: Blu-ray SONY BDP-S1200
Tu masz to co ci potrzebne do aktualizacji tylko plik jest zpakowany http://esupport.sony.com/US/p/swu-download.pl?mdl=BDPS1200&upd_id=10190&os_group_id=5
Wrzucasz na pendrive i musisz uważać zeby prądu nie wyłączyli podczas aktualizacji
Dziękuję Wam wszystkim za poradySmile Po zrobieniu aktualizacji odtwarzacz "zobaczył" płytę, jednak niemiłosiernie się ona zacina. Wyskoczy logo Gutek Film i kolejno albo zatnie się na ostrzeżeniu (że płyta do użytku osobistego itp...), a to w menu, że nie mogę w ogóle w nim manewrować i ustawiać. Słowem horror. Dziękuję Wam jeszcze raz, przynajmniej mam zaktualizowany odtwarzacz Smile
Po moich wczorajszych problemach z zacinaniem się płyty na której nie ma widocznych śladów używania przypomniała mi się jeszcze jedna możliwa przyczyna czyli sama płyta. Pomimo tego, że nic na niej niepokojącego nie widać to warto ją przeczyścić. Ja w takich przypadkach przemywam ją letnią wodą a następnie wycieram do sucha robiąc ruchy posuwiste od środka płyty (czyli nie okrężne, gdzieś czytałem, że nie jest to wskazane). Może to kwestia jakiś 'tłustych' plam, które są niewidoczne, w każdym razie wczoraj pomogło dla nowej płyty DVD, która przyszła z Anglii oczywiście latając sobie w środku pudełka. Nie był to najnowszy tytuł wydany w tym roku więc wcześniej swoje też mogła odleżeć w magazynie/półce sklepowej.
Może po prostu wytłoczona z błędem. Miałem takiego spidera w trylogiii. Film się ciął co chwila na każdym odtwarzaczu, a płyta jak żyleta. Wymienili mi na nową, Bourne to samo, wymieniałem trójkę.
Ciekaw jestem czy ktos jest w stanie wyjaśnić następujące zjawisko:

- zakupiłem nową płytę (Spectre), wrzucam ją do odtwarzacza Sony, wyświetla się logo Foxa, a po 10 sekundach następuje zwiecha odtwarzacza, który przestaje reagowac na cokolwiek i żeby wyjąć płytę muszę najpierw odłączyć go z sieci i raz jeszcze podłączyć.
- coś takiego raz na jakiś czas mi się zdarza, z tym, że zazwyczaj przy powtórnej próbie wszystko już gra, ale nie tym razem - cztery próby i każda zakończona w ten sam sposób - zwiecha i konieczność wyjęcia wtyczki. Myślę więc sobie, że może dali jakieś nowe zabezpieczenia i będzie trzeba pomyśleć o aktualizacji softu w odtwarzaczu, no ale przypominam sobie, że miałem już podobną sytuację i próbuję tej samej sztuczki, która ostatnio pomogła...
- wrzucam do odtwarzacza inną płytę (w tym wypadku SKyfall), ta normalnie się odpala, wyłączam ją więc, wyjmuję i raz jeszcze zapodaję mu "Spectre"...
- tym razem łyka bez popitki i normalnie przechodzi do menu, a potem do filmu. Przy kolejnych próbach nie ma już problemu, bo odtwarzacz pyta "resume playback?"

Jest ktoś w stanie wyjaśnić dlaczego wrzucenie innej płyty wpływa w taki sposób na odtwarzanie tej problematycznej?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43