(25-09-2020, 07:20)misfit napisał(a): [ -> ]Plicha też informował o tym -> click.
Opinie na stronie empiku też nie pozostawiają wątpliwości, że to jest jakiś bubel.
Dzięki. Ja co prawda kupiłem w MM, ale mam to samo i widzę, że w MM jest już również opinia "zadowolonego" nabywcy.
P.S. Z nudów zapuściłem oprogramowanie czerwonego liska
i o dziwo przystąpiło ochoczo do pisania ISO, chociaż po kilkunastu procentach postępu zwolniło do 0.5~1 Mb/s, ale zostawiłem na noc i rano ..bingo
. Wyjęcie pliku za pom. MakeMKV to już była formalność. Pobieżne przeklikanie filmu na kompie sugeruje, że jest ok, ale oczywiście 100% pewności będzie po obejrzeniu.
Skoro to wada powszechna, to wygląda na to, że wydanie może mieć coś skopane na etapie authoringu IMHO. Albo tłocznia nawaliła. Ciekawe, że MakeMKV zgłaszał "media error", czyli w zasadzie wadliwy dysk.
Podjadę dziś z reklamacją tak, czy tak.
Sprawdziłem i sytuacja wygląda tak:
- na starym 10-letnim Samsungu stoi w menu tak jak koledzy pisali wcześniej, nic się nie da zrobić, nie reaguje na żaden przycisk,
- na w miarę nowym Sony odpala bez problemu i w menu widać przyciski do startu filmu i ustawień.
Może wgranie nowszego softu w tych starszych odtwarzaczach by pomogło.
(25-09-2020, 17:24)Marioo napisał(a): [ -> ]Może wgranie nowszego softu w tych starszych odtwarzaczach by pomogło.
Może by pomogło..
Do Oppo BDP205 nowszego softu już nie ma. Do Xbox One X również, chyba że w tej chwili wyszedł.
Ciekawe, że MakeMKV zgłaszał "media error" - ci są naprawdę na bieżąco. IMHO partia płyt jest walnięta i tyle. Mogę się jednak mylić.
Sprawdziłem i ja,niestety lipa, Xbox One S czarny ekran,poskrobał ,poskrobał i cisza,dziesięcioletni Soniak jak czyta wszystko to tu ani dygnął .
Trzeba to będzie reklamować,tylko gdzie ,MM czy dystrybutor ?
Wróciłem właśnie z Media Markt, skąd w dziale serwisowym odesłano mnie z kwitkiem. W Media Markt odmówiono przyjęcia reklamacji, oraz pisemnego uzasadnienia tejże odmowy.
Pracownik Media Markt najpierw wyjął płytę z opakowania i zaczął nią trzeć o fartuch. Potem długo drapał się w głowę i komputer, po czym stwierdził, że nie przyjmie reklamacji, bo to jest produkt objęty prawami autorskimi.
Na zwróconą uwagę, że płyt blu ray się nie wyciera o ubranie, odpowiedział "pierwsze słyszę". Oczywiście w domu stwierdziłem, że zarysował ją.
Film zakupiony niespełna 24h wcześniej. Nie zostawię tak tej sprawy - nie będzie zenek pluł mi w twarz.
Już na etapie tarcia płyty o fartuch powinieneś mu powiedzieć "chyba cię pojebało" tak więc Zenek już zdążył napluć Ci w twarz niestety...
(25-09-2020, 22:22)pred895 napisał(a): [ -> ]Już na etapie tarcia płyty o fartuch powinieneś mu powiedzieć "chyba cię pojebało" tak więc Zenek już zdążył napluć Ci w twarz niestety...
No, cholera patrz, a ja myślałem, że to deszcz.
A poważnie, to do głowy by mi nie przyszło, że mnie potem odprawi z kwitkiem. A pomyślałbyś np., że konsultant z infolinii banku PKO BP zablokuje Ci konto, bo "stwierdza, że masz zbyt młody głos"? A mnie to dziś spotkało. Taki dzień. Taki nasz kraj, jakim go sobie tworzymy. Chamska odzywka do tego człowieka na pewno nie polepszyłaby sprawy..
(25-09-2020, 21:55)Kubek napisał(a): [ -> ]po czym stwierdził, że nie przyjmie reklamacji, bo to jest produkt objęty prawami autorskimi.
LOL, zostałeś właśnie wyruchany w dupsko bez gumki - powodzenia życzę.
(25-09-2020, 23:46)Mefisto napisał(a): [ -> ]LOL, zostałeś właśnie wyruchany w dupsko bez gumki - powodzenia życzę.
No, brawo. Rozumiem, że poprawiłeś sobie samopoczucie. Po drodze Ci z chamstwem i z trollowaniem? Fakt, dawno tu nie byłem - może to jest teraz forum po*rno-portalu? Reakcja moda pewnie to wyjaśni.
Reakcja na co? Jakie trollowanie? Wszystko wskazuje, że tak właśnie było - w metaforycznym sensie, ale jednak.
Sam kiedyś poszedłem do MM z niedziałającą płytką i chciałem wymienić na inny egzemplarz, nie mieli drugiego więc zaproponowali wymianę na inny film, a że akurat znalazłem taki, którym byłem zainteresowany, zgodziłem się na taki układ. Ale na pewno nie dałbym się odprawić z kwitkiem, ani nie olał sytuacji że gość porysował płytkę i taką mi oddał.
Cytat:A pomyślałbyś np., że konsultant z infolinii banku PKO BP zablokuje Ci konto, bo "stwierdza, że masz zbyt młody głos"?
Wrzucisz próbkę? :>