@
pred895
Popieram. Chyba najlepiej osobny temat, bo tutaj już jest straszny miszmasz. Pierwszy post - lista, uaktualniana na bieżąco. Kolejne posty, kolejne zgłoszenia.
Dodatkowo. Podobny temat, ale dla wydań OOP. Takowych robi się coraz więcej.
EDIT.
Stosowny temat założony:
Wydania OOP
(27-04-2023, 09:09)misfit napisał(a): [ -> ]HAL, sprawdź sobie włoskie wydanie Podniebnej poczty Kiki i innych płyt od Lucky Red - u mnie ten krążek już jest nie do odczytu w końcowych kilkunastu minutach, a na spodzie płyty widoczny jest brązowawy nalot.
Właśnie sprawdziłem "KiKi" i u mnie jest OK - brak nalotu i puściłem cały ostatni rozdział, czyli 13 minut do końca i bez problemów, ale dzięki za info, jak coś będzie nie tak z "Lucky Red", to zgłoszę już w tym nowym temacie.
(27-04-2023, 16:07)HAL 9000 napisał(a): [ -> ]Właśnie sprawdziłem "KiKi" i u mnie jest OK - brak nalotu i puściłem cały ostatni rozdział, czyli 13 minut do końca i bez problemów
To nie zmienia faktu że wydanie może być potencjalnie zagrożone jeśli chodzi o odczyt w późniejszym terminie jak teraz u kolegi misfita już wystepują problemy. Tym samym kwalifikuje się do listy wydań potencjalnie zagrożonych, tak więc spokojnie można go dodać na listę w odpowiednim temacie. Misfit podaj tam proszę link do filmoskopu oraz krótką przyczynę, napęd na którym masz problemy z odczytem.
Jestem w trakcie ogarniania id i czasów płyt, przy okazji też wstępnie sprawdzam czy nie ma problemów z odczytem na drugiej warstwie, itd. Zajmie mi to jeszcze jakieś 3 tygodnie, jak skończę to podzielę się znaleziskami w Twoim temacie.
Co do Kiki to ja swój egzemplarz kupiłem w 2015 roku, HAL pewnie "trochę" później, więc może nowsze nakłady są pozbawione ew. problemów z tłocznią.
(28-04-2023, 15:23)misfit napisał(a): [ -> ]jak skończę to podzielę się znaleziskami w Twoim temacie.
Strach się bać ile potencjalnych zagrożeń z twojej biblioteki znajdzie się w mojej kolekcji.
(12-07-2023, 10:59)chucky napisał(a): [ -> ]Na Amazonie.pl dwupak Grindhouse BD za 40 zł
https://www.amazon.pl/dp/B005UHF2TC?psc=1&smid=A3S62JVMU9C10G&ref_=chk_typ_imgToDp
To chyba będzie bardziej pasujący wątek.
Kupił ktoś z Was może to wydanie? Mój egzemplarz nie działa na obu odtwarzaczach. Płytka jest czyściutka, brak rysek i odcisków. W obu przypadkach odtwarzacze mielą strasznie długo i tylko na Samsungu jakby wczytuje menu, bo napis Load ma odtwarzaczu zmienia się na Menu, ale ekran jest czarny i nic nie można zrobić.
Pierwszy taki przypadek odkąd zacząłem kolekcjonować.
Mam to wydanie, na odtwarzaczu Sony i na kompie (napęd LG) płytka śmigała bez problemu. ale ostatnio nie sprawdzałem.
Wiem, że będę monotematyczny, ale problem może dotyczyć siadającego lasera (?). Temat przerabiałem na dwu odtwarzaczach.
The Man Who Shot Liberty Valance 4K od 0:57 do 1:01 pojawiają się artefakty i obraz się zacina.