Filmozercy.com | Forum

Pełna wersja: Płyta nie chce się odtworzyć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
(21-01-2026, 14:31)kulcikriu napisał(a): [ -> ]Przez moje problemy zdrowotne dopiero teraz zabrałem się za Eyes wide shut i okazało się niestety, że otrzymałem jakąś wadliwa kopię, płyta się zatrzymuje i obraz pikselizuje po ok 20 min. Amazon wysłał mi już zamiennik, ktoś z Was natrafił na podobne problemy?
Informacyjnie - przysłana nowa płyta działa bez zarzutu
Panowie, jak to interpretować?:

[Obrazek: OoSImBj.jpeg]
[Obrazek: ZZHKvBH.jpeg]
[*]

;-)
@Mefisto
Pytanie czy to było od nowości i czy ta "plamka" ma w sobie jakby "otwór", który całkowicie strawił błyszczącą warstwę. Bo to wygląda na tzw. disc rot. Pomiędzy warstwy płyty dostało się powietrze i zaczęło reagować z warstwą "nośną". Na razie poza obszarem odczytywanym przez laser więc nie powinno być problemu, ale warto sprawdzić, czy płytka śmiga jak należy. Może być podejrzenie, że coś nie tak poszło w produkcji.
Płyta jest nowa, nie ma tam żadnych otworów (jakby otworów też nie), to widać tylko pod światło.
No to raczej jakiś defekt przy produkcji.
Ciekawa sprawa, planowałem i ja wrzucić zrzuty ekranu z Hydrozagadki, ale zauważyłem że komputer nie odtwarza mi w ogóle płyt blu-ray. Powerdvd oczywiście chce, żebym kupił nowszą wersję to pozbędę się tych problemów, bo podobno Windows 10/11 już nie wspiera odtwarzania dvd/blu-ray. Ktoś mi pomoże w tym temacie?
Spróbuj może darmowego leawo playera? Ja z niego korzystam. Dodatkowo sprawdź czy czyta ci inne płyty.
Mi jak dotąd nie udało się odtworzyć na kompie tylko jednego filmu na BD - Ladyhawke - ale bdinfo juz udało mi się wykonać.
Pracuje póki co na windows 10.
Zainstalowałem jakieś uaktualnienie do posiadanej przeze mnie wersji Powerdvd i teraz odtwarza. Natomiast nie działa mi odtwarzanie za pomocą programów: mpc-hc, vlc media player i inne. Instalowałem jakieś kodeki, ale bez zmian. Wcześniej to zabezpieczenia płyt łamał Anydvd, ale producent zamknął interes. Z tego co znalazłem, to jest obecnie jakiś odpowiednik Anydvd - Xreveal, ale też płatny.
Pytanko do posiadaczy Lawrence'a z Arabii 4K - czy ktoś z posiadaczy miał problem z odczytem płyty UHD nr 2 na stacjonarnym napędzie?
Płyta wygląda perfekcyjnie, a mój Pioneer BDR-S12UHT zupełnie się poddał - rozkręca płytę na chwilkę po czym prawie od razu stwierdza, że w napędzie nie ma płyty (nie widać jej zarówno w systemie jak i MakeMKV) i to jest chyba pierwszy raz, kiedy przydarzyła mi się taka sytuacja.
UB820 wczytał płytę i rozpoczął odtwarzanie filmu bez problemu (ale nie oglądałem na razie jeszcze całości), więc stwierdziłem, że sprawdzę jeszcze jak będzie wyglądać sprawa z moimi dwiema zewnętrznymi sztukami ASUS BW-16D1H-U PRO z wgranym FW od Pioneera.
Pierwszy zareagował tak samo jak stacjonarny Pioneer - brak płyty w napędzie, a drugi po kręceniu płytką 2 albo 3 minuty w końcu ją załadował i nawet wykonał bez błędów kopię zapasową, choć przy otwieraniu płyty sypał takimi błędami:

Kod:
Wystąpił błąd 'Błąd scsi - ILLEGAL REQUEST:CANNOT WRITE MEDIUM - INCOMPATIBLE FORMAT' podczas wysyłania komendy SCSI A30..0020..03F do urządzenia 'SPTI:\Device\CdRom1'

Zrobiłem szybki research i wygląda na to, że nie tylko ja mam problem z tą płytką bo znalazłem już kilka tematów (m.in. na forum MakeMKV) dotyczącymi dokładnie tej jednej płyty, ale zastanawiam się na ile powinienem zacząć się martwić stanem swoich napędów Big Grin
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46