![]() |
|
Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? (/watek-jakiej-firmy-posiadasz-odtwarzacz-ultra-hd-blu-ray) Strony:
1
2
|
Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - misfit - 01-07-2021 Krótka piłka - jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? Czy jesteś zadowolony z zakupu, brak Ci w nim jakiejś funkcjonalności ? Zapraszam do udziału w dyskusji oraz wypełnienia ankiety. Jeśli posiadasz kilka odtwarzaczy to wybierz ten, z którego najczęściej korzystasz. RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - JVC 4K - 01-07-2021 Oppo UDP 203 ekstra player ma możliwość wgrania napisów z pena do tego można obniżać i podwyższać napisy, a obraz i dzwięk Atmos DTS X powala, przez chwilę myślałem o zakupie nowych konsol (PS5 i X Serie X) ale z gier chyba pomału wyrastam i skupiam się na filmach to się nigdy nie znudzi dedykowany odtwarzacz zawsze będzie lepszy nawet od najnowszej konsoli jeżeli chodzi o oglądanie filmów obraz i dzwięk.Pozdro RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - pearlzfan - 01-07-2021 Mam UB300 i niczego mi nie brakuje, jest cichy i robi co trzeba. Czasem myślę nad DV, ale przechodzi mi jak widzę ceny obecnych odtwarzaczy
RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - JVC 4K - 01-07-2021 No właśnie ja w 203 mam Dolby Vision i HDR 10+ do tego projektor JVC ma Adpapt Frame HDR i funkcję Theater Optimizer która analizuje obraz w czasie rzeczywistym i dostosowuje jasność kontrast do tego co widzimy na ekranie. RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - prodarek - 01-07-2021 To co że masz DV i HDR10+ w oppo skoro jeśli posiadasz projektor to nie są one obsługiwane... RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - fire_caves - 01-07-2021 Jako jedyny w tym gronie filmy odtwarzam na Xbox One S. Do tego maluśki telewizor Sony 43" teoretycznie 4K HDR bo większego nie mam gdzie dać. Filmy ze swojej kolekcji oglądam raz-dwa razy tygodniowo bo tylko po nocach kiedy dzieciaki śpią więc nawet nie mam po co bawić się z jakimś lepszym dźwiękiem - do dyspozycji mam więc tylko słuchawki na BT. Tak więc wracając do posiadanego dedykowanego odtwarzacza - nie ma po co. RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - lovelybones - 01-07-2021 Sony UBP-X700. Po dwóch tygodniach wylądował w serwisie. MM nie chciał przyjąć zwrotu bo dopatrzyli się jakiś rysek. Wymienili blok optyczny i jakoś działa od pół roku. Dziwna obsługa DV, jak włączę to wszystko jest w DV, nawet filmy na BD Menu w rozmazanym 2K. Ogólnie to złom, zresztą jak wszystko od tej firmy. Trzymać się z dala.
RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - HAL 9000 - 01-07-2021 U mnie OPPO UDP-203 i Xbox One X - jestem zadowolony zwłaszcza z tego pierwszego, jednak kilka opcji z Pansłonika UB9000 chętnie bym "zaimportował" Mam nadzieję, że jeszcze jakieś "wynalazki" się pojawią na rynku, jestem otwarty na propozycje producentów
RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - KamilOnline - 01-07-2021 Wcześniej Xbox, a od grudnia Panasonic UB450 i w zupełności mi wystarcza. Super odtwarza filmy BD i 4K UHD, czyli radzi sobie z zadaniem, do którego go kupiłem. RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - pred895 - 01-07-2021 Przez lata używałem PS3 - FAT do wszystkich blu-ray i do tej pory śmiga i czyta nawet niektóre płyty Universala z którymi maja problem inne odtwarzacze. Mam też PS4, którego też używałem do płyt BD, ale też plików mp4 z napisami. Obecnie głównym odtwarzaczem w moim kinie domowym jest Oppo 203, znakomita maszynka do odtwarzania BD, UHD i czegokolwiek z dysku. Po wgraniu rosyjskiego softu jest też region free oraz otwarty na obrazy ISO z płyt DVD , BD i bodaj 4k. To najlepszy odtwarzacz z jakim przyszło mi do czynienia i nie wyobrażam sobie życia bez niego
|