![]() |
|
Resident Evil - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Resident Evil - seria (/watek-resident-evil-seria) |
Resident Evil - seria - Wolfman - 18-04-2016 Powód dla którego to obejrzałem jest prosty. Seria gier z psx , przeniesiona swego czasu i odświeżona na Gamecube. Wydania z tej konsoli (GC), dostaliśmy na większość nowych systemów. Gra miała swoje wydania i różne wersje na przeróżne platformy ówcześnie, nawet handheldy (min.Gba.Gbc,Ds,3ds). Poziom jej popularności tak urósł , że ktoś wpadł na pomysł by w 2002 rozpocząć serial kinowy. Dzięki dobroci Vision otrzymalismy RESIDENT EVIL sklepy Wersja blu ray była również od rip Vision cena premierowa 19,99, jak i dlaczego nikt tego nie wznowił pojęcia nie mam. Dodatki były - zwiastun, wywiad z Milą, o filmie Zagraniczny steel od dawna niedostępny RESIDENT EVIL 2 Wydanie dvd Sklepy Wydanie blu podobnie jak i jedynka z Vision Dodatki to Sceny usunięte, jak powstawał film, zwiastun, czym jest parasol korporacja, pomyłki na planie, dziewczyny w kinie akcji. Oba filmy posiadają ukochany przez posiadaczy dobrego kina domowego dts hd ma angielski Steelbook z Zavvi Link RESIDENT EVIL 3 Tu już lepiej wydał to Imperial wiecznie żywy i wznawiający wydania. Dvd Sklepy Blu ray Mamy do czynienia z wydanie europejskim (czyt. okładka po angielsku) Sklepy Dodatki - min sceny usunięte, komentarze,o korporacji Parasol, o Raccon city Steelbook z futureshop RESIDENT EVIL 4 Wydanie dvd Sklepy Wydanie blu ray, skoro już męczę ten temat to chciałbym dodać, ,że miłośnicy 3D oraz dobrego dźwięku będą usatysfakcjonowani. Jak na tego typu kino zrealizowany naprawdę dobrze. Sklepy Specyfikacja filmu Steelbook z Zavvi wyprzedany osobiście wolę francuski RESIDENT EVIL 5 Dvd Sklepy Blu ray mamy w 3D dodatkowo. Jak powyżej polecam. Sklepy Specyfikacja Steelbook tylko za granicą z PL Link Brytyjczycy chyba nie mieli 3D, więc nadrobili nowym steelem link Na koniec zostawiłem "bajki", ponieważ wchodzą ściśle do universum to należy również je wymienić. RESIDENT EVIL DEGENERATION Dvd Sklepy Wydanie blu ray posida okładkę europejską, bynajmniej premierowe Sklepy Steelbook z Walmart Specyfikacja RESIDENT EVIL POTĘPIENIE Wydanie dvd Sklepy Wydanie blu ray Sklepy Specyfikacja Wydanie promo
RE: Resident Evil - seria - Gieferg - 18-04-2016 Ponieważ nawet lubię pierwszy film, kiedyś kupiłem DVD od Vision za 9,99 z jakiegoś kosza w Realu (później myślałem o upgradzie, ale jakoś mi przeszło, a teraz chyba ciężko znaleźć te wydania BD od Vision, zresztą, nie zależy mi). Dwójki niby nie lubię, ale jak była okazja kupić dwupłytowe DVD za niecałe 4 zł, to wziąłem, a trójkę, którą dla odmiany lubię (bo post-apo pustynne klimaty) sprawiłem sobie na blu, ale na tym filmie ta seria się dla mnie skończyła i nie mam w planach kupowania kolejnych części. Ostatnią jaką widziałem była czwórka i po niej nawet oglądać dalej mi się nie chce. Na PSXie grałem w dwie pierwsze gry (trzecią zacząłem, ale nie skończyłem), w sumie szkoda, że nie zekranizowali ich wierniej. W każdym razie były lepsze od filmów. Z ciekawostek - w Extinction znajdziemy całkiem sporo ujęć, na których wygładzono twarz głównej bohaterki. Miejscami to wręcz razi. RE: Resident Evil - seria - Inuki - 18-04-2016 Dla mnie najlepszą częścią jest bez wątpienia jedynka i trójka. Pozostałe części można obejrzeć, ale od czwórki zrobiło się z tego czyste kino akcji pod efekt 3D. Z klimatu horroru mało co zostało. Animacje szczerze mówiąc mnie wynudziły. Od siebie dodam, że druga część na Blu-ray od Vision ma skopane AR; DVD jest OK. RE: Resident Evil - seria - Wolfman - 18-04-2016 Bo to jest akcyjniak, od trzeciej części poszli na całość. Co nieco horroru masz w jedynce i dwójce. Zresztą gra przestała być horrorem od czwórki. Wcześniej go udawała
RE: Resident Evil - seria - Inuki - 18-04-2016 (18-04-2016, 15:46)wolfman napisał(a): Bo to jest akcyjniak, od trzeciej części poszli na całość. Co nieco horroru masz w jedynce i dwójce. Zresztą gra przestała być horrorem od czwórki. Wcześniej go udawała Co do gier to się nie wypowiem, bo grałem tylko w piątkę i obie części Revelations. Jedynkę kiedyś liznąłem, ale nie za długo. Jeżeli zaś chodzi o filmy, to wiem, że to akcyjniak, ale w pierwszych 3 częściach był jakiś tam nacisk na klimat, element zaskoczenia, korporację, itp. I to było fajne. Od czwórki ładują w serię jak największą ilość postaci z gier i skupiają się tylko na załatwieniu/ożywieniu Weskera i akrobacjach Alice. Fabuły nie ma w tym wcale. Niby podobnie jest w grach, ale jednak pierwsze 3 części szły w troszkę innym kierunku, który bardziej mi odpowiadał. Ogląda się to dobrze, nie przeczę, ale zdecydowanie bardziej wolę wracać do jedynki i trójki. RE: Resident Evil - seria - Gieferg - 18-04-2016 Panowie, to dział o wydaniach
RE: Resident Evil - seria - frantic85 - 18-04-2016 Jedynka bardzo dobra,i jaki soundtrack! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka RE: Resident Evil - seria - meaner - 25-12-2016 Osobiście posiadam na Blu-ray: RE - amaray Vision RE2 - amaray Vision + Steelbook UK RE3 - amaray UK (PL lektor + PL napisy) RE5 - Steelbook z Czech (PL lektor + PL napisy) ![]() Ostatnio pojawiły się zapowiedzi filmów w steelach w aż trzech różnych kompozycjach. Wszystkie wydania będą miały premierę w styczniu. 1 - Zwykły - Japonia, Włochy, - 17€ 2 - POPArt - USA, UK, Szwecja - 17.99$, £15.99 3 - MM exclusive - Niemcy - 14.99€ ------------------ 1 ---------------------------------- 2 ----------------------------------------------------------- 3 Zdecydowanie najlepiej wg. mnie wyglądają steele z PopArt i chętnie uzupełnię kolekcję z ich wyglądem. Ale to pewnie będzie wtedy jak cena spadnie do 10F za sztukę.
RE: Resident Evil - seria - Mateusz - 25-12-2016 W styczniu pojawi się też wydanie UHD Resident Evil: Afterlife z polską wersją językową. Polskie napisy i lektor na płycie UHD.
RE: Resident Evil - seria - Wolfman - 25-12-2016 Pewnie 1 i 2 nigdy nie ujrzymy w uhd z pl. Niech ktoś nas uchroni przed wydawcami pokroju Vision, Monoshit i Kino shit może wtedy będą większe szanse za granicą na odpowiednie wersje |