Filmozercy.com | Forum
Superbohaterowie w kinie - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie)
+--- Wątek: Superbohaterowie w kinie (/watek-superbohaterowie-w-kinie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Superbohaterowie w kinie - Teabing - 12-07-2015

Sokal, czytaj ze zrozumieniem, nie czepiam się, że dym jest zbyt realistyczny - to jest jego zaletą, (przecież napisałem, że czeka nas "arcydzieło" audiowizualne, tylko że z debilną fabułą jak w przypadku MoS). Mam do zarzucenia, że w każdej scenie wpychany jest nam irytujący patos, który przesadzony (jak w tym przypadku) woła o pomstę do nieba. Sam dym może i wyglądać autentycznie, irytuje mnie to, że znowu idą na łatwiznę wpychając nam podprogowo amerykańskie tragedie  aby bardziej "umrocznić' i urzeczywistnić film.

Inuki - Nawet przemawia do mnie takie poprowadzenie fabuły ale boję się, że stężenie głupot w stylu "idę po psa w tornado i broń boże mnie nie ratuj, mimo że jesteś praktycznie "Bogiem"" będzie tak duże jak w pierwszej części i znowu wyjdę z kina żałując wydanej kasy :/

Dam szansę ale i tak [Obrazek: 521c58490a6f816787cf76750e947448_1.jpg]

RE: Superbohaterowie w kinie - Sokal - 12-07-2015

Teabing, ok. Teraz Cię rozumiem. Aczkolwiek nie zgadzam się :-)

RE: Superbohaterowie w kinie - acidos - 12-07-2015

Jak dla mnie trailer BvS wypadł bardzo miernie i w sumie ten film póki co mi bimba .Jak dla mnie robienie nowego Batmana w sytuacji w której ciągle w głowie mamy mrocznego rycerza od Nolana ,jest bez sensu.Po trailerze dokładnie wiem czego się spodziewać i jak dla mnie będzie podobnie głupi jak MoS. Co do SS to trzeba przyznać że trailer bardzo intrygujący.Dalej nie jestem przekonany do nowej wizji Jokera zwłaszcza że 2 dni temu odświeżyłem sobie wersje Ledgera która no cholera jest fenomenalna. Jeżeli nowy Joker będzie paradował w kółku bez koszulki i w dresie to będzie wyglądał jak gdyby urwał się z jakiegoś polskiego osiedla Tongue Na plus zasługuje jednak nowy śmiech ,muszę przyznać że były delikatne ciary.Na plus zasługuje przez innych wspomniana Harley Quinn ,a o reszcie ekipy póki co się nie wypowiadam bo za dużo ich w zwiastunie nie było. Mam nadzieję że SS będzie odświeżeniem w kinowym świecie superhero i wprowadzi coś nowego ,a po BvS niczego specjalnego się nie spodziewam.

RE: Superbohaterowie w kinie - Haqu - 13-07-2015

(12-07-2015, 17:31)Teabing napisał(a):  Zakładam że czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.

Czyli w sumie to samo co sie ciągnie od czasu pierwszego Iron Mana, ale kto tego nie lubi od czasu do czasu? Poważnie, szukanie głębi czy logiki to nie w tym gatunku panowie. Filmy o superbohaterach mają być naładowane patosem, ludźmi, którzy potrafią uratować cały świat w pojedynke. Upadają, by powrócić jako jeszcze silniejsze jednostki - typowe kino superbohaterskie. To, że Marvel rzuca pare dowcipów więcej na film wcale nie oznacza, że film jest wyczyszczony z patosu.
Po zawodzie w postaci nowych Avengers, nie interesującym mnie Ant-Manie i schematyczności filmów Marvela czekam na przejęcie pałeczki i ofensywę ze strony DC.

RE: Superbohaterowie w kinie - meaner - 13-07-2015

Wyciekł zwiastun do X-Men: Apocalypse
http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=122788

A tam superbohaterowie w kinie. Pojawił się nowy zwiastun do Heroes Reborn. Jaram się jak małe dziecko. Big Grin
https://www.youtube.com/watch?t=164&v=4FLHB2zB_cA

RE: Superbohaterowie w kinie - Mateusz - 13-07-2015

Młoda obsada kompletnie mi tutaj nie pasuje i coś czuje, że mogą położyć cały film.

RE: Superbohaterowie w kinie - Teabing - 13-07-2015

Ja też czekam na nowych Herosów, widać że powróci Mohinder, Peter, Hiro, Matt, Micah, Bennet i jeszcze kilku innych, ciekawe czy zaskoczą czymś w stylu pojawienie się Claire czy Sylara... W końcu to wokół nich kręciły się pierwsze sezony.

Również jaram się jak dziecko i czekam, mam nadzieje że wrócą do formy sprzed 4 sezonu, swojego czasu był to jeden z moich ulubionych seriali Smile

Co do X-men apocalypse na tą chwilę jedno wielkie meh Big Grin

RE: Superbohaterowie w kinie - Inuki - 13-07-2015

Ten trailer X-Men wcale nie taki zły. Nie pasuje mi tylko wygląd Apokalipsa, taki trochę "normalny". Nie wygląda na jakiegoś badassa jak w komiksach. Do młodej obsady już się dawno przekonałem, więc jestem spokojny. Tylko Sansa mnie niepokoi.

RE: Superbohaterowie w kinie - meaner - 13-07-2015

(13-07-2015, 10:42)Teabing napisał(a):  Ja też czekam na nowych Herosów, widać że powróci Mohinder, Peter, Hiro, Matt, Micah, Bennet i jeszcze kilku innych, ciekawe czy zaskoczą czymś w stylu pojawienie się Claire czy Sylara... W końcu to wokół nich kręciły się pierwsze sezony.
Jak tylko zobaczyłem Angelę i Hiro to uśmiech sam cisnął się na usta. Big Grin

Gdzie ty widzisz Petera? Smile Miało go podobno nie być. Claire jak i Sylara na pewno nie będzie. Chyba, że pojawią się w następnym sezonie. (jeśli powstanie) Smile W aktualnym ma być tylko wzmianka o nich. Co z nimi się aktualnie dzieje.

Co do Apocalypsa to nie miał on czasami mocy kontrolowania swojego ciała? Mógł zmniejszać, zwiększać muskulaturę. Już tak dokładnie nie pamiętam.

RE: Superbohaterowie w kinie - Gieferg - 13-07-2015

Cytat:czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.

Jakie by nie było i tak będzie lepsze niż żenady w stylu TASM2.