Filmozercy.com | Forum
Disney - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Disney (/watek-disney)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Disney - Mefisto - 13-04-2022

Myślicie, że jest szansa na nowe mastery (o 4k nawet nie wspominam) starych akcyjniaków z lat 90.? Mam tu na myśli Twierdzę, Crimson tide, Con air, etc., itd. Zastanawiam się właśnie nad kupnem tego drugiego, bo do tej pory jakoś nie trafił do kolekcji. Master z 2008 roku i z jednej strony oceny za obraz wysokie wszędzie, a z drugiej od samych screenów bolą mnie zęby, bo to już poniżej obecnych standardów. Ale cholera wie, czy to zaraz w ogóle nie zniknie ze sprzedaży.

RE: Disney - misfit - 13-04-2022

Część już doczekała się remasterów, jak np. wspomniany przez Ciebie Con Air, ale póki co dostępne są tylko w streamingu. Ogólnie już w zeszłym roku było info, że te klasyki Bruckheimera z lat 80 i 90 doczekają się remasterów w 4K, ale czy coś z tego trafi na nośniki to czas pokaże.
Tak swoją drogą to jakim cudem nigdy nie wyhaczyłeś tego pakietu ? Smile

[Obrazek: thumb-lg-22828-jerry-bruckheimer-action-collection.jpg]

RE: Disney - Mefisto - 13-04-2022

(13-04-2022, 19:16)misfit napisał(a):  Tak swoją drogą to jakim cudem nigdy nie wyhaczyłeś tego pakietu ?

Takim, że posiadam oddzielnie 4 inne filmy z tego pakietu, a 2 mnie niezbyt interesują (choć w sumie może wrócę kiedyś do Pearl Harbor dla samej sceny ataku). To zostawia dwie pozycje, przy czym Con Air ma tragiczny transfer, więc też nigdy go nie kupiłem.

RE: Disney - misfit - 14-04-2022

To wiele wyjaśnia... Jutro przypomnę sobie płytę Crimson Tide to Ci napiszę jak to się prezentuje w ruchu.

EDIT: Ok, zerknąłem tak pobieżnie i jest to taki przeciętniak jak większość transferów z tamtego okresu. Brak wosku, ale tu i tam są obecne przepalenia w jasnych partiach obrazu + szczegółowość obrazu mogłaby być lepsza. Ziarno jest obecne, ale jego wyglądowi daleko do dzisiejszych remasterów ze skanu 4K. Dość sporo zanieczyszczeń obrazu w postaci białych i czarnych kropek + czasami jakiś większy paproch się pojawi, ale głównie rzuca się to w oczy w jasnych scenach, których jest stosunkowo niewiele w filmie.
Dwie dyszki można dać jeśli obawiasz się, że wkrótce film może stać się niedostępny i dajesz małe szanse, że Disney kiedyś wyda remastera na UHD BD.

RE: Disney - Mefisto - 14-04-2022

No i co - pewnie chciałbyś kolejnego punkcika do reputacji? :>

Dzięki. Inna sprawa, że po dwie dyszki to bynajmniej nie chodzi. Jak kupię, to pewnie pojawi się info o remasterze Big Grin

RE: Disney - misfit - 14-04-2022

No ja dałem jakieś 6 pln, ale to taki urok pakietów Big Grin
W osobnym wydaniu to pewnie jakaś multi promocja u Niemców lub amazon.es (w listopadzie był za 4 eur, w styczniu - 5 eur), jeśli nie straszna ci okładka Big Grin
No i czeski Krvavý příliv, ale tutaj jeśli wierzyć specyfikacji to gdzieś bezstratne audio wywiało.

RE: Disney - Mefisto - 14-04-2022

Nie no, audio też ma znaczenie jakby nie patrzeć - szczególnie w tym przypadku.

RE: Disney - Mefisto - 31-01-2023

Mill Creek przejmuje katalog Disneya - czyli można się zapewne spodziewać wielu przeciętnych, gołych wydań, a nawet i "pakietów" stłamszonych na jednej płycie. Undecided

RE: Disney - fire_caves - 31-01-2023

Warto wspomnieć, że wydawać będą tylko DVD i BD a ponadto czytałem na digitalbits, że filmy będą z już istniejących transferów. Czyli to będą re-releasy tego co już wydano.

RE: Disney - piti198 - 31-01-2023

Pod tym artykułem na blu-ray.com ktoś dopisał komentarz, że to będzie w przypadku tego co napisał fire_caves, a 4K UHD, nowości, transferów i remasterów to nie obejmuje.