![]() |
|
Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy) +--- Wątek: Polskie sklepy internetowe - komentarze (/watek-polskie-sklepy-internetowe-komentarze) |
RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - KaMario - 05-09-2019 (05-09-2019, 20:47)Wolfman napisał(a): Pisałem to w żarcie, bo od dawna wiem, że masz fioła na punkcie fabrycznej folii z polskich sklepów i polskich wydań. Nie ważne , że kosztują więcej aniżeli moja ekskluzywna puszka z 4k , która ma też PL . Kupuj , kupuj, każdy ma swoje standardy. Ktoś musi polską dystrybucję utrzymywać kupując na premierę , lub z "promocji". Inaczej, by wszystko padło.OK. Fioł, nie fioł... jeśli jest sprzedawane jako nowe to folia fabryczna być musi. Nie tylko ja mam takiego fioła... Nie sądzę, że tak wszystko kosztuje więcej. W ostatnich wakacyjnych miesiącach wiele było promocji na filmy blu-ray (może nie 4K) po około 20 zł. A w UHD nie wszystko jest z PL na płycie, tym bardziej w ekskluzywnych puszkach. Ale OK, każdy ma swojego fioła, i nie zawsze kupuję na premierę... a jeśli nawet to nie jestem w tym osamotniony, bo jeszcze kilka osób by się tu znalazło kupujących na premierę. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 05-09-2019 (05-09-2019, 20:21)KaMario napisał(a): Od dłuższego czasu mam wrażenie, że zrobiło się tu prywatne forum kilku zapaleńców kupujących filmy wyłącznie na promocjach za granicą.Masz mylne wrażenie, mylnie uważasz też, że nowości na UHD kosztują £30. Wystarczyło wejść na amazon lub zavvi i sprawdzić, no ale po co? Lepiej rzucić wziętą z powietrza kwotę i liczyć że nikt się nie zorientuje. Cytat:Wszystko inne co nie z tych promocji jest feeee... i jest krytykowane, łącznie z forumowiczami mającymi odmienne zdanie.Bosze... Skomentowałem tylko, że 100 zł za filmy które z polską wersją od dawna można dostać za granicą z wersją PL za 50 zł albo i mniej to "szaleństwo", tyle. Nie wiedziałem że to zabronione. Sam za 104 zł nabyłem polskie wydanie Ality i za 142 zł Szeregowca Ryana, no ale Alita to nowość (i tak wyszła tanio bo wykorzystałem 30 monet na allegro) a Szeregowca z PL we Włoszech czy UK nie ma, więc płać i płacz albo zadowol się plytką bez PL za 40 zł. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - KaMario - 06-09-2019 (05-09-2019, 21:37)Mierzwiak napisał(a): Masz mylne wrażenie, mylnie uważasz też, że nowości na UHD kosztują £30. Wystarczyło wejść na amazon lub zavvi i sprawdzić, no ale po co? Lepiej rzucić wziętą z powietrza kwotę i liczyć że nikt się nie zorientuje.Tak, a nie kosztują? Piszę o nowościach i ich cenach bez żadnych promocji. Na Amazon.de filmy w 4K od 20 do 30-kilku euro, zwykłe blu-ray średnio po 17. Czyżby to nie ceny jak u nas? A choćby przykład: https://www.zavvi.com/blu-ray/wonder-woman-4k-ultra-hd-includes-digital-download/11482142.html Jakby nie przeliczać na złotówki i dodać koszty przesyłki, to i tak wyjdzie stówa, albo i więcej. Odnoszę się cały czas do ceny jaką widzę na formularzu produktu, bez promocji 2 za 30 funtów. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 06-09-2019 Odnosisz się do ceny niepromocyjnej, ale już porównujesz ją do polskiej ceny która jest promocyjna tylko po to by udowodnić swoją błędną i bzdurną tezę. Fajnie się z tobą rozmawia! Żyj sobie w swoich urojeniach (czekam na linki z tymi nowościami po £30 ale chyba się nie doczekam), Wonder Woman już dawno była dostępna za niecałe 50 zł, a z wersją PL na włoskim amazonie kosztuje dzisiaj €12,94. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wolfman - 06-09-2019 Nowość kosztuje 24,99 to masz 120 złotych. Remastery różnie od 20-24,99 na Zavvi. Inne sklepy to nowość 20 funta (np mój ulubiony Zoom gdzie ciągle kupuję) , Amazony różnie podobnie lub taniej. Nigdzie nie masz 150 złotych. Jak sobie dasz na wstrzymanie przez miesiąc to już kupujesz go za pół ceny albo 2x30. Jestem za tym , byś kupował w Polsce, bo gdyby nikt tam nie kupował, to by dystrybucja padła z bd i uhd. Gdyby tak się stało to czy byłaby wersja PL na nośnikach za granicą, skoro by dystrybucja w Polsce nie istniała? Ciekawe.
RE: Polskie sklepy internetowe - promocje - Ferrum - 06-09-2019 (06-09-2019, 08:17)Mateusz napisał(a): Na MediaMarkt.pl w niskiej cenie pojawił się pre-order na wydanie Blu-ray z filmem „Aladyn”. Aktualna cena 49,99 zł. Taka sama cena widnieje we wrześniowej gazetce multimedialnej Media Markt, więc nie ma co się bać odnośnie ryzyka anulowania zamówienia. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 06-09-2019 Wolfman, czy wszystkie filmy z wersją PL są wydawane u nas? Nie, więc masz odpowiedź na swoje pytanie. RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wolfman - 06-09-2019 (06-09-2019, 08:28)Mierzwiak napisał(a): Wolfman, czy wszystkie filmy z wersją PL są wydawane u nas?Nie są, ale jednak sporo ich wychodzi
RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - KaMario - 06-09-2019 To ja odwrócę pytanie... Czy wszystkie filmy, które są wydawane za granicą mają wersję PL? NIE Jest wiele tytułów, Które są wydawane równolegle za granicą i u nas (wiadomo, że nasza oferta jest uboższa), ale zagraniczne wersje nie mają PL. Choćby niedawno pytałem w innym wątku o PET SEMATARY w 4K - nie ma PL. I proszę Panowie, szanujmy się... Nie róbcie ze mnie debila napędzającego polską dystrybucję filmów na nośnikach fizycznych. A co do cen, choćby ostatnia nowość: https://www.zavvi.com/blu-ray/avengers-endgame-zavvi-exclusive-4k-ultra-hd-steelbook-includes-2d-blu-ray/12091901.html Cena powyżej 30 funtów (pomijając fakt, że u nas wersji 4K się raczej nie doczekamy, ale bez PL). RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wolfman - 06-09-2019 (06-09-2019, 08:49)KaMario napisał(a): I proszę Panowie, szanujmy sięWłaśnie dobrze to ująłeś , ale słabo skończyłeś , bo to jest steelbook to z linku |