![]() |
|
Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve (/watek-dune-diuna-rez-denis-villeneuve) |
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - fire_caves - 05-04-2024 DVDmax sugeruje, że wydanie włoskie również będzie miało język polski https://www.dvdmax.pl/diuna-czesc-druga-diuna-2-blu-ray-4kblu-ray,art3010197 RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - misfit - 05-04-2024 Polski dystrybutor podaje takie wersje językowe: 4K UHD - Napisy: angielskie, czeskie, hiszpańskie, koreańskie, polskie, słowackie, włoskie. Dźwięk: angielski, czeski, hiszpański, polski dubbing, włoski. BD - Napisy: angielskie, czeskie, hiszpańskie, koreańskie, polskie, słowackie. Dźwięk: angielski, czeski, hiszpański, polski dubbing. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - lovelybones - 05-04-2024 Cena oczywiście zawyżona o ponad 40 zł. Ostatnio pisałem do nich w sprawie Wonka 4k i nic nie odpisali. Ja ich olewam, nie zamierzam wspierać takiego żałosnego dystrybutora. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - ILSA FAUST - 06-04-2024 DUNE 2 - STEELBOOK 4K wersja SANDWORM zamówiona (drożej ale w Galas Pagos). Do gry weszła także, bardzo ciekawa czwarta wersja STEELBOOKA 4K, wydanie włoskie tylko jak na razie, które ma prawdopodobnie wersję PL. Także zamówiłem u makaronów. Motyw okładki, pomimo, że zawiera "głowy" to ma wiele symboliki, haki, wormride - gdyby zamiast głów był powiększony motyw "wormride" to byłby to wrzechkozak. Ciekawe co jest z tyłu i w środku. Także na ten moment na półce będą 2 wersje STEELBOOKA albo jak oba będą dostarczone wtedy będzie ocena "na żywo w rękach", który zostanie w kolekcji, czy oba. https://www.amazon.it/gp/product/B0CYHHRX4D/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 Wydanie aż 4 wersji STEELBOOK (to pewnie nie koniec, bo pewnie Korea będzie miała swoją wersję na wyłączność) tylko potwierdza, że mamy do czynienia z najlepszym filmem XXI wieku ![]() !!! ONLY STEEL IS REAL !!! zdecydowanie nie jestem "zwyklakiem", tak nudno jest żyć tak zwyczajnie ![]() -------- [attachment=1925] RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - prodarek - 06-04-2024 Czasem steele są spoko ale ogólnie towar dla masochistów co 2-3 przychodzi z zagranicy "puknięty", wyciąganie płyt bardzo często dramat do dnia dzisiejszego te głąby nie u standaryzowali przycisku podobnie z tacką raz jest raz jej nie ma i wtedy otrzymujemy "piramidę" płyt. Ostatnio przyszedł Creed 1-2 z Włoch to myślałem że tego steela rozniosę i połamię te wszystkie płyty z nerwów...sprzedałem i kupiłem plastiki od razu ulga, także ja podziwiam za umiłowanie do steelbooków bo jest to tak jakościowo słaby produkt nieprzemyślany do tego jeszcze cienkie blachy.. mam kilka FuturePak i jest to zdecydowanie lepsze opakowanie.
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - piti198 - 06-04-2024 @ILSA FAUST Większej fotki się nie dało wkleić? RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Mefisto - 06-04-2024 ...i brzydszej?
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - lovelybones - 06-04-2024 (06-04-2024, 11:54)prodarek napisał(a): Czasem steele są spoko ale ogólnie towar dla masochistówNajlepsze to są te steele co mają na grzbiecie rysę od noża bo jakiś idiota w ten sposób rozcinał karton zbiorczy... Tylko idiota mógł wpaść na taki sposób pakowania filmów. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - ILSA FAUST - 06-04-2024 (06-04-2024, 11:54)prodarek napisał(a): Czasem steele są spoko ale ogólnie towar dla masochistów co 2-3 przychodzi z zagranicy "puknięty", To prawda - kolekcjonowanie STEELBOOK to totalna perwersja ![]() Kolekcjonuję STEELBOOKI od początku wprowadzenia patentu na rynek nośników fizycznych, jeszcze za czasów schyłku ery DVD/początku ery Blu-ray. Kiedyś nawet miałem zasadę, że kupuję tylko filmy w STEELBOOK (niektórym kolegom tak zostało do dzisiaj), ale potem zdałem sobie sprawę, że omija mnie trochę kina i jak czegoś nie ma w STEELBOOKU to kupuję FUTUREPAKI lub wydania w box-ach premium, następnie w SLIPCOVER, a szarym końcu zwyklaki. Często gęsto robię przesiadkę ze zwyklaków na STEELBOOK, który w końcu po latach się ukazuje, np. wersja 4K UHD. Dlaczego STEELBOOK? Po prostu jak się bierze STEELA do ręki to człowiek doznaje orgazmu, to tyle . Przy zwyklaku nic nie czuję. Czuję tylko obrzydzenie i trafia od razu na czarną listę pt. "wymień na steelbook" ![]() Dlatego boli mnie np. wydanie the Abyss 4K bez STEELBOOKA, gdzie wiele gównianych filmów dostaje steele przy reedycjach 4K. Dlatego kupuję wersję SLIPCOVER z USA (wszystko po angielsku) bo może się okazać, że nie będzie wznowienia w STEEL-u i nie chce mi się na półce trzymać hiszpańskiego zwyklaka - tym bardziej, że zamówienie z USA miałem na 6 filmów, więc The Abyss wynosi mnie ok. 30 USD z wysyłką, więc taniej niż w UE a przesyłka już za kilka dni wychodzi do mnie. Itd, itp.... Takim oto sposobem mam w kolekcji 1500 + około 80 % STEELBOOKÓW, prawdopodobnie jedna z większych kolekcji STEEL w Polsce nie największa bo nie ma 500 filmów superhero oraz tudzież innych gatunków filmowych, które mają zakaz wstępu, nawet za darmo.Pozostałe 10 % to boxy (ale format nie większy niż DVD), SLIP COVERY, reszta do zwyklaki. Są gatunki filmowe takie jak komedie czy dramaty, czy komedio-dramaty, gdzie bardzo rzadko wychodzi STEELBOOK to i tak mają osobny kąt na półce i jakoś się nie gryzą. Ale przy sci-fi to może 5% filmów nie ma STEELBOOKA. Czasami STEEL ma wolne sloty np. po sprzedaży niepotrzebnego dysku blu-ray lub DVD i w to miejsce czasami trafiają do STEELA sequele danej franczyzy. Czasami mam kilka wersji STEELA do jednego filmu/lub naprogramowe STEELE do danej franczyzy i trafiają tam dyski ze zwyklaków powiązanych z daną franczyzą albo serialowe wersje, dyski bonusowe, filmy dokumentalne - tak mam np. w przypadku Blade Runnera, serii Alien, itp. itd. J-CARD wyperd.....am zawsze do śmiecie bo mnie wkur....(taki jest cel J-CARD to ulotka, która zasłania tylną grafikę - śmietnik i to szybko) więc nie przywiązuję się do danego wydania tylko do STEELA, gdzie w środku jest najlepsza wersja na dysku, czasami kilka wersji. Czasami "starsze" wydania STEELBOOK np. z ZAAVI w wersji blu ray są ładniejsze niż wydania STEEL 4K więc robię przekładki. Koniec końców orgazm trwa krótko (aż do następnego razu) i liczy się film, to co w środku STEELA ![]() Ale mam STEELBOOKI, które mają wartość nawet w przedziale 1000-2000 PLN za sztukę w stanie kolekcjonerskim (a tylko takie trzymam na półce). Reszta 200-1000 zł, niewiele poniżej 150 zł. 95 % STEELI było kupione w preorder czyli od 15 do 30 EUR, lub wersje premiemium lenticular 30-50 USD w Korei, Film Arenie jak jeszcze ich seria FAC miała sens. Zwyklak to zwyklak, traci na wartości po premierze, dlatego wielu userów czeka na promki. Tylko starsze wydania blu-ray z bardzo niskimi nakładami w USA zazwyczaj mają wysoką wartość, gdzie w momencie premiery wznowienia albo wersji 4K ta wartość spada do zera. To tak jak z polskim unikatami po 500 zł, jak przychodzi wznowienie (jak kilka razy ostatnio) to nagle wartość spada do 50 zł i Janusze się wkurw.... Teraz w pre-order STEEL koszuje 5 EURO więcej lub 20-30 zł w Polsce, nie wiedzę logiki w kupowaniu zwyklaków, jak mam możliwość dopłaty do klasy biznes za grosze ![]() To prawda, że Amazon przejął globalną dystrybucję STEELBOOK i debile myślą, że jak jest STEEL to znaczy, że bardziej wytrzymały niż zwyklak i czasami przychodzi puknięty (wtedy reklamacja i wymiana aż do skutku), dlatego zamówiłem STEELBOOK DUNE 2 w Galas Pagos bo nauczyli się pakować STEELBOOKI jakiś czas temu, czyli moja dopłata do polskiej dystrybucji nie wynika wcale z patriotyzmu tylko z pragmatyzmu aby oszczędzić czas na zwrotach, gdzie mój czas kosztuje więcej niż te nieszczęsne filmy w środku opakowania. Ale przyznam, że czasami Amazon mnie zdumiewa jak w tych ich kopertkach przychodzi STEELBOOK w stanie idealnym. Po prostu także obniżyłem współczynników tolerancji na mikro wgniecenia - bo zwrot i kolejny egzemplarz mogą być jeszcze gorsze. Ale częściej fakt jest taki, że nie dostaniesz nowego steela tylko zwrot kasy, bo STEEL się dawno wyprzedał na etapie pre-ordera. Za to zwyklaki z Amazona prawie zawsze przychodzą połamane, ale wymieniam pudełka szkoda mojego czasu na zwroty.... (06-04-2024, 11:54)prodarek napisał(a): mam kilka FuturePak i jest to zdecydowanie lepsze opakowanie. FUTERPACK-i darzę szczerą nienawiścią bo zaburzają porządek na półce i cały mój kosmos drży. Bok "z nazwą filmu" jest wkurwia....bo widać łączenia systemu otwierania. Jak tylko jest okazja to wymieniam FUTUREPACK-i na prawdziwe STEELBOOKI - ale dosłownie kilka mi jeszcze zostało, na szczęście futurpacki odeszły do lamusa bo MY, kolekcjonerzy STEELBOOKÓW je nienawidzimy nienawiścią szczerą bo płacimy za nie jako za alternatywę STEELA. (06-04-2024, 11:54)prodarek napisał(a): podziwiam za umiłowanie do steelbooków Dziękuję ![]() (06-04-2024, 12:11)piti198 napisał(a): @ILSA FAUST Przepraszam nie miałem czasu grzebać w pliku - dałem tak jak makarony dali ![]() Piti, byłeś w końcu w kinie na DUNE 2? Jeśli tak to specjalnie dla Ciebie zmienię rozdzielczość pliku (06-04-2024, 12:45)Mefisto napisał(a): ...i brzydszej? Mefisto, bardzo często STEELE są brzydnie jak noc (uwielbiam noc). Najczęściej te przypominające motywy "głowackich" ze zwyklaków. Każdy ma swój gust, dlatego DUNE 2 dostało aż 4 wersje do wyboru, jak dla mnie "kloaka" czerwia jest ok oraz ten włoski powyżej Ale także skrytykowałem głowy Chani i Lisana al Gaiba na front COVER ale jest WORMRIDE i to ujęcie mnie kręci, poza tym ten STEEL jest w stylu RETRO, co lubię. Zobaczę co będzie z tyłu na backcover.Mefisto, jeden woli blondynki, drugi szatynki, trzeci rude. Ja biorę wszystkie i potem się zastawiam jak było ![]() Tak wiem, rude są najlepsze - masz rację. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - robsonm1978 - 06-04-2024 Mam tak samo z futurepack'ami - denerwuje wygląd grzbietu , który nie pasuje do steelbookow. Wszystkich pozbyłem sie i podmieniłem na steelbooki. |