Filmozercy.com | Forum
Kolekcja kew97 - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Kolekcja kew97 (/watek-kolekcja-kew97)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 19-07-2016

Aktualizacja z ostatnich dwóch miesięcy:

[Obrazek: 100_2508.JPG]
Dwupłytowe wydania trylogii "Władcy pierścieni" i dwóch pierwszych "Hobbitów". Nigdy nie byłem, ani nie jestem wielkim fanem tej serii i nie rozumiem zachwycania się nią, ale 19 zł za wszystko, to grzech nie brać Big Grin (licytacja allegro).

[Obrazek: 100_2533.JPG]
Trylogia "Jurassic Park" z dodatkową płytą "Za kulisami Parku Jurajskiego" w bardzo ładnym digipacku. Nie miałem jeszcze okazji obejrzeć. Od tego samego sprzedawcy, co "Władca pierścieni" i "Hobbity".

[Obrazek: 100_2512.JPG]
Trzy pakiety (9 filmów Kieślowskiego + dokument "I'm so-so...").

[Obrazek: 100_2517.JPG]
"Dom 1000 trupów", "Bękarty diabła" i dwupłytowe "Halloween" Roba Zombie.

[Obrazek: 100_2514.JPG]
"Boogie Nights" i "Wada ukryta" Paula Thomasa Andersona, "Zła noc" Gusa Van Santa.

[Obrazek: 100_2516.JPG]
"Moje własne Idaho" Gusa Van Santa, "Ostatni cesarz" (obraz nieanamorficzny) i "Mały Budda" Bertolucci'ego.

[Obrazek: 100_2509.JPG]
"Intruz" Magnusa von Horna, "Love" Gaspara Noe i "Młodość" Paolo Sorrentino" z konkursu na fanpage'u facebookowym Ale kino+.

[Obrazek: 100_2518.JPG]
"Tokijska opowieść" Yasujiro Ozu,  "Jak to się robi" Marcela Łozińskiego i "Nimfomanka" Larsa von Triera - prezent urodzinowy od siostry.

[Obrazek: 100_2521.JPG]
3 polskie seriale - "Zielona miłość" Stanisława Jędryki, "Przedwiośnie" Filipa Bajona i animowany "Parapet" Bartosza Kędzierskiego.

[Obrazek: 100_2530.JPG]
3 filmy brytyjskie - "Revolver" Guya Ritchie, "Sposób na gangstera", "What We Did on Our Holiday" (bez polskiej wersji).

[Obrazek: 100_2529.JPG]
"Święty dym" Jane Campion, "Kraina szczęścia" Hansa Pettera Molanda i "Ruchome słowa" Manoela De Oliveiry.

[Obrazek: 100_2528.JPG]
"Ciemnoniebieski świat" Jana Sveraka, "Krwawa niedziela" Paula Greengrassa i "Chinka" Abla Ferrary.

[Obrazek: 100_2526.JPG]
"Czułe słówka" Jamesa L. Brooksa, "Kolejny dzień w raju" Larry'ego Clarka i "Kto tam?" Eli Rotha.

[Obrazek: 100_2520.JPG]
"Potwór" Roberto Benigni'ego (obraz nieanamorficzny, brak napisów polskich - tylko lektor), "Bruce Wszechmogący" Toma Shadyaca i "Boski Chillout" Davida Gordona Greena (komedie mu nie wychodzą - głupie i nieśmieszne).

[Obrazek: 100_2524.JPG]
"Lemur zwany Rollo" (brak napisów - tylko lektor), "Martwy farciarz" Kirka Jonesa i "Borat" Larry'ego Charlesa.

[Obrazek: 100_2523.JPG]
"Essential Killing" Jerzego Skolimowskiego, "Pograbek" Jana Jakuba Kolskiego i "Angielski pacjent" Anthony'ego Minghelli.

[Obrazek: 100_2510.JPG]
"Oculus" Mike'a Flanagana, "Nieulotne" Jacka Borcucha (nie taki zły jak go oceniają), "Bejbi Blues" Katarzyny Rosłaniec (no tu to akurat brak słów... Big Grin).

I to by było na tyle Smile

RE: Kolekcja kew97 - freez - 19-07-2016

Jak zawsze szeroki update i fajne tytuły Smile

RE: Kolekcja kew97 - robsonm1978 - 19-07-2016

Film Kto tam? to totalna porażka.Keanu totalnie sięgnął dna przez ten film.

To jest film, który trzeba oglądać z dużym przymrużeniem oka i absolutnie nie odbierać go na poważnie (tak jak "Johna Wicka" z Keanu z tego samego roku) . On miał być taki jaki jest, bo to jest pastisz. Mnie się kojarzył z "Funny Games" Michaela Haneke, ale na wesoło i przerysowane. Wystarczy spojrzeć na Eli Rotha i jego twórczość ("Hostel", lub "Duma narodu" - ten film, który oglądali naziści na premierze w "Bękartach wojny") i od razu widać czego się po "Kto tam?" spodziewać. Ja się nie zawiodłem i bawiłem się świetnie.

RE: Kolekcja kew97 - Szczepan600 - 19-07-2016

Jak to się robi... to można normalnie kupić w sklepie?

Można na stronie Gutka http://sklep.gutekfilm.pl/filmy-dvd/jak-to-sie-robi-dvd-bez-lic-na-wypozyczanie.html. To chyba jedyny film Marcela Łozińskiego wydany na nośniku (oprócz "Lasu Katyńskiego" w kopercie kartonowej dodanego kiedyś do Gazety Wyborczej).

RE: Kolekcja kew97 - Szczepan600 - 20-07-2016

Dzięki, zamówię sobie. Jednakże, akurat M. Łoziński doczekał się całego zbioru filmów w serii Polska Szkoła Dokumentu. Fajny box.

RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 20-07-2016

Dzięki za info. To kolejna rzecz do polowania Smile

RE: Kolekcja kew97 - Wolfman - 20-07-2016

Takie pytanko z mojej strony. Niektóre filmy to kupujesz aby odhaczyć z listy, lub bo tanio?
Z drugiej strony nie przechodzisz na nowy nośnik? Jest teraz tyle promocji , że niektóre filmy w folii kupisz w cenie podobnej do dvd

RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 20-07-2016

Filmy kupuję na zasadzie, że patrzę na filmografię jakiegoś reżysera, którego coś mi się spodobało i kupuję resztę, lub dla jakiegoś aktora/aktorki. Z tej aktualizacji kupione dlatego, że było tanie jest tylko "Władca Pierścieni" i "Hobbity". Tak po prostu, bo muszę to wreszcie obejrzeć, choć pierwsza część nie zrobiła na mnie ogromnego wrażenia, ale z uwagi na to, że wielu recenzentów uważa te filmy za arcydzieła, to chcę je mieć nadrobione.

Na BluRay kiedyś przejdę, ale na razie mi się nie spieszy. Po pierwsze: pożyczam filmy wielu osobom, które nie mają odtwarzacza BD, a po drugie i ważniejsze: gdybym miał tylko BD kupować, to z tej aktualizacji nie kupiłbym większości filmów, bo nie są wydane