![]() |
|
Oglądanie filmów w kinie - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Oglądanie filmów w kinie (/watek-ogladanie-filmow-w-kinie) |
RE: Oglądanie filmów w kinie - malin1976 - 31-12-2019 Czy film Ford vs Ferrari zamierza ktoś w Polsce wydać na blu ray ? Chciałem iść na to do kina jak na większość ciekawie zapowiadających się filmów a kino Helios w moim mieście chyba olało ten film albo przegapiłem jakiś potajemny seans . Podobnie kiedyś zrobili z Wiplash . Polecam i to bardzo film Na noże . Kina zawalone gwiezdym gooownem więc można przegapić niechcący . A nie , zdjęli by zrobić miejsce walkom w kosmosie . RE: Oglądanie filmów w kinie - sebas - 03-01-2020 Ford vs Ferrari to film wytwórni Fox więc dystrybucją w kinach zajmował się Imperial. Teoretycznie, na BD również powinien to wydać Imperial. Co prawda Disney kupił Foxa (a dytrybucją Disneya w Polsce zajmuje się Galapagos), ale w zaistniałej sytuacji to chyba nie będzie miało wpływu na premierę na nośniku fizycznym. RE: Oglądanie filmów w kinie - truvneeck - 03-01-2020 Aquaman - 6.5/10 Bumblebee - 7/10 Alita - 7/10 Jak wytresować smoka 3 - 7/10 Kapitan Marvel - 5/10 Avengers Koniec gry - 7.5/10 Rocketman - 7/10 Spider-man- Daleko od domu - 6.5/10 (lekki zawód) Men in Black International - 6/10 Upiorne opowieści po zmroku - 5/10 Dawno temu...w Hollywood - 9/10 TO Rozdział 2 - 6/10 (zawód, pierwszą część uwielbiam) Ad Astra - 6.5/10 Joker - 9/10 (miłe zaskoczenie) Le Mans '66 - 8/10 Na noże - 7/10 Kraina Lodu 2 - 5/10 Gwiezdne Wojny... - 5/10 (srogi zawód) Jumanji Natępny poziom - 5/10 Jojo Rabbit - 8/10 Całkiem przyjemny rok 2019 za nami
RE: Oglądanie filmów w kinie - Szczepan600 - 03-01-2020 Mój 2019 w kinie: 1. Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie - Okropnie napisany film. W zasadzie karykaturalny. 3,5/10 2. Jumanji: Następny poziom - Na poziomie cz.1. Coś ulepszono, cos zepsuto. Jest zabawa - 6/10 3. Oficer i Szpieg - Polański stworzył film tak sztywny, że aż wojskowy. świetna historia. - 7/10 4. Le Mans '66 - No "wyscig" nadal lepszy. Ten juz pachnie starością w 2019. - 6/10 5. Lighthouse - świetny i stylowy dreszczowiec, który po prostu czaruje - 8/10 6. Na Noże - Taki sobie kryminał, który nie urywa absolutnie niczym. - 5/10 7. Doktor Sen - W zasadzie superhero movie. Ale to fajnie! Jak to kupuje - 6,5/10 8. Kraina Lodu II - No mocno koślawa opowieść nastawiona na kasę. Ale jednak ma trochę czaru - 6/10 9. Bliźniak - okropny film, ale 3D HFR robi robotę i to był fajny seans kinowy - 4/10 10. Rodzina Addamsów - No w zasadzie typowi Addamsowie, bez rewelacji - 6/10 11. Zombieland: kulki w łeb - Duży spadek jakości, ale nadal można oglądać - 5/10 12. Boże ciało - Sprawnie zrobiony, polski film w stylu znośnego Hollywood. Fajnie - 7/10 13. Zabawa w pochowanego - Miły, zabawny i absurdalny horrorek. jest fun - 6/10 14. Upiorne opowieści po zmroku - Doceniam te potwory. A to to straszak z taśmy. 6/10 15. Joker - No Top3 Superhero ever. Idealny mix pustego efekciarstwa i ciut głębszego wejrzenia w bohatera. 8/10 16. Rambo: Ostatnia Krew - Rambo robi to co Rambo... nudzi i chrząka. 5/10 17. Dom Strachów - Miłe zaskoczenie. Sprawny slasherek - 6/10. 18. Ad Astra - Mieszane uczucia, bo Off NISZCZY bardzo fajny i ładny film - 6,5/10 19. Angry Birds Film 2 - No znowu fatalnie - 3/10 20. Polityka - W zasadzie puste scenki kabaretowe - 3/10 21. To: Rozdział 2 - DUŻE rozczarowanie po cz.1 - 5/10 22. Pewnego razu w... Hollywood - Zdecydowanie słabszy Tarantino, bardzo wykalkulowany i bez polotu, ale nadal ma czar -7=/10 23. Toy Story 4 - Fajne dokończenie tej serii, jestem na tak - 7,5/10 24. Animus Animalis - Takie tam dziwactwo - 5/10 25. Córki ognia - W zasadzie taki manifest, miłe ukazywanie abiektu i tyle - 5/10 26. Belladonna Smutku - Ufff gruba animacja! Czego tu nie ma! - 8/10 27. Bacurau - Tarantino western w Bazyli! I spoko! - 7/10 28. Muzyka na czas Apokalipsy - Inne dziwactwo - 5/10 29. X i Y - Taki Big Brother w wersji Art. nawet ok - 6/10 30. Długa podróż dnia ku nocy - Udany rozwalony i oniryczny rytm - 7,5/10 31. Złota rękawiczka - A taki miły film o morderstwach - 6/10 32. Jinpa - Bardzo Wong Kar-waiowy film o zbrodni i pamięci - 7,5/10 33. Tam gdzieś musi być niebo - Seria absurdalnych skeczy w istocie, dla mnie ok -6/10 34. Przynęta - Fajny film o rybakach, który wygrał NH :-D - 7/10 35. Siedzący Słoń - Seans roku. świetny film! - 9/10 36. Dzieci umarłych - to już trzecie dziwactwo - 5,5/10 37. Liberte - Strasznie nudny erotyk - 5/10 38. The Souvenir - Dla mnie to nudne, wtórne i niemal studenckie filmidło, ale wielu uwielbia - 4/10 39. Wysoka dziewczyna - Bardzo udany dramat wojenny w zasadzie - 7,5/10 40. Nie myśl, że krzyczę - Proszę państwa... inne dziwactwo - 5/10 41. Kwiat szczęścia- świetnie niejednoznaczny horrorek, ale nie-horrorek - 7/10 42. Tommaso - Nowy Ferrara, ale taki stary jakiś - 6/10 43. Krzew Jałowca - Stary film, który chciałem nadrobić i średnio warto było - 6/10 44. Zdrajca - Film z miejsca wchodzący do kanonu kina gangsterskiego! - 8,5/10 45. The Lodge - Fatalnie zmarnowany klimat nie najgorszego straszaka - 5=/10 46. Ból i blask - Mistrzowskie kino o życiu - 8/10 47. Fukuoka - strasznie nijaki seans - 5/10 48. Koko-di, koko-da - Horror psychologiczny? supcio! - 7/10 49. Plażowy haj - Bardzo puste śledzenie okropnych ludzi - 5/10 50. Deerskin - Rewelacyjny absurd! - 7/10 51. Oni (Loro) wersja reżyserska - No teraz to film ze stylem i sensem! - 7.5 52. Dzięki bogu - trochę nudne opowiadanie o pedofili - 5/10 53. Parasite - Sprawne "dziwne" kino dla ludzi, którzy takiego nie oglądają na co dzień :-D - 8/10 54. Człowiek, który wszystkich zaskoczył - świetna mroczna baśń o chorobie, dumie, miłości i akceptacji - 8/10 55. Obywatel Jones - Bardzo sztywny i nieciekawy produkt Holland... której wyszły sekwencje na Ukrainie - 5/10 56. Antologia duchów miast - Film o pustce, który ma jej za dużo - 5/10 57. In Fabric - Peter Strickland w formie i czaruje formą - 7.5/10 58. Van Gogh. U bram wieczności - Po prostu udany - 6/10 59. Midsommar. W biały dzień - Aster znowu pokazuje klasę i mamy top horrorów roku - 8/10 60. Król Lew - Przerażająco zły film. Koślawy, szkodliwy i prawdopodobnie niepotrzebny - 3/10 61. Spider-man: Daleko od domu - Fajna akcja i tyle. To nie mój spider, ale się fajnie bawiłem - 7/10 62. MiB: International - Głupiutki, starawy blockbuster - 4,5/10 63. Godzilla II: Król potworów - Fenomenalny obraz i bardzo źle napisany film - 6/10 64. X-men - Mroczna Phoenix - Pospieszne i tanie zakończenie serii. Szkoda - 5/10 65. Rocketman - Takie lepsze Bohemian Rhapsody. zabawa, muzyka i łzy - 7/10 66. John Wick 3 - Akcja, akcja, akcja... a akcja z nożami najlepsza - 7/10 67. Smentarz dla zwierzaków - ehhh jaki okropny popis braku wyobraźni - 4/10 68. Tolkien - Karukoski wyrasta na człowieka, który umie biografie. Pozytywne zaskoczenie - 7/10 69. Topielisko- Aspekt kulturowy super, ale poza tym horror z taśmy - 4/10 70. Pokemon. Detektyw Pikachu - Bardzo ważny film dla Marki i super zabawa familijna! - 8/10 71. Brightburn: syn ciemności - Prostacka wersja anty-supermana, brakuje tu polotu - 4/10 72. Aladyn- No kolejny starczy film w nowych łaszkach. Czesto koślawy, ale ładny. - 5/10 73. Hellboy- W tym szaleństwie była metoda, ale chaos produkcji wszystko zabił - 5/10 74. Wilcze echa - Naprawdę lubię łodzie podwodne - 7/10 75. Avengers: Koniec gry - No o poziom gorsze aniżeli IW, ale domyka co ma domknąć i się dzieje - 6,5/10 76. Impostor - Bardzo miłe zaskoczenie. W zasadzie post-horror o przemocy w domu - 7/10 77. Shazam! - Nie o takie DC nic nie robiłem. Filmik z efektami i tyle - 5/10 78. To My - Kolejny świeżak horroru z drugim filmem udowadnia, ze naprawdę umie! - 8/10 79. Wszyscy wiedzą - Telenowelowy Farhadi - 6/10 80. Kapitan Marvel - Sporo fajnego humorku, bez żenady. - 6/10 81. Śmierć nadejdzie dziś 2 - Dla mnie poziom cz.1 ze zmianami na plus i minus - 6/10 82. Jak wytresować smoka 3 - lekko wymęczone, ale udane zamknięcie historii - 7,5/10 83. Faworyta - Lanthimos to już chodzący klasyk kina i geniusz. nie zawodzi - 8/10 84. Zakonnica- Kolejny film z "uniwersum nudnego horroru" - 3/10 85. Green Book - Film dla każdego. Mało odkrywczy, ale ciepły i takie też są potrzebne. - 7,5/10 86. Glass - Okropny i piękny zarazem. jestem rozbity - 5/10 87. Maria, królowa szkotów - aha raczej królowa nudy i starości - 3/10 88. Diablo, wyścig o wszystko -Skandal, a nie film. Doceniam próbę i tyle... reszta to pasztet - 2/10 89. Underdog - Takie nasze sportowe kuriozum... ehhh - 4/10 90. Diabeł: Inkarnacja - A mogło umrzeć - 3/10 91. Herezja - Też by mogło umrzeć - 3/10 92. Zabójcze maszyny - Cholera to jest tak absurdalne, że aż świetne :-D - 6/10 93. Truposze nie umierają - No najgorszy Jarmusch ever - 4/10 94. Predator - Okropny fabularnie, ale porcja kiczu się zgadza. Zrobili komedie akcji i ja to kupuje. - 6/10 95. Hotel Transylwania 3 - To chyba jakiś film "prosto na DVD' ale u mnie puszczali - 4/10 96. Laleczka - Uciekła mi gdzieś po drodze. Udany Reboot! - 7/10 97. Podły, okrutny i zły - A taki tam o Tedzie, może być - 5/10 98. Ralph rozwala internet - No dobrze, że mieli te księżniczki - 6/10 99. Bumblebee - Jezu to nawet udane Transformers... o jaaa - 6/10 100. Żona - Fajny pomysł i wręcz nieudolna jego realizacja - 4/10 101. Ghostland - udany horror z dziwnym home invasion - 7/10 I w zasadzie sam nie wiedziałem, ale stówka w kinie pykła :-D RE: Oglądanie filmów w kinie - Wolfman - 03-01-2020 Disney to specyficzna marka, wszystko to odgrzewane kotlety z mega reżyserką opanowaną do perfekcji ze scenami płaczu i wzruszeń, ale i tak trzepią miliardy, bo praktycznie większość na to chodzi. Chyba tylko po to, by zapłacić za bilet i pojechać po filmie potem. Dla nich to bez znaczenia byle rachunek się zgadzał. RE: Oglądanie filmów w kinie - Dziel - 03-01-2020 Obejrzeć ponad 100 filmów w kinie w rok to niezły wynik. Ja obejrzałem w 2019 równe 0 filmów w kinie i w 2020 pewnie będzie podobnie ![]() Osobiście wolalbym przeznaczyć te pieniądze wydane na bilety na zakup filmów 4K
RE: Oglądanie filmów w kinie - Szczepan600 - 03-01-2020 Oj ten rok miałem mocny pod względem 4K :-D (więcej ostentacyjnego chwalenia się niedługo w wątku o kolekcji ;-)) Ogółem korzystam z unlimited i karnetów festiwalowych, by była to znośna kwota za kino. RE: Oglądanie filmów w kinie - Wolfman - 03-01-2020 Nieźle jak na maniaka przystało , tylko nie mów, że pracujesz w domu, a wyjście do kina i spożywczaka to jedyna przerwa od pracy i oglądania filmów? RE: Oglądanie filmów w kinie - Szczepan600 - 04-01-2020 W zasadzie w połowie to prawda. Pracuje w domu sporo, ale prowadzę też biznes nieco bardziej „lotny”. Do spozywczaka wychodzić nie muszę, ale uwielbiam kino jako przerwę od seansów w domu i gier :-) (jutro już zaplanowany potrójny seans). RE: Oglądanie filmów w kinie - Ethan - 05-01-2020 W czasach kawalerskich, gdzieś tak na wysokości 2007-2009, też było tak po 120-150 filmów rocznie w kinie. Teraz z dwa razy w roku Pewnie niedługo Kraina Lodu 2, bo Córka ma fazę po Psim Patrolu na Elzę i Olafa.Ale wracając do filmów obejrzanych przez Szczepana. Rzeczywiście ten Jarmusch najsłabszy w filmografii. 4/10. Wielcy aktorzy po prostu są, a sama puenta trochę zbyt łopatologiczna dla każdego fana Jima, a nawiązania do swoich starych filmów nieodkrywcze. Nawet zombiaki nie ratują sytuacji, zresztą wampiry u Jima też były tylko poprawne. Dobrze, że zrobił pomiędzy cudownego Patersona. Co do Jokera to jak ładnie określiła moja znajoma: "pop-Taxi Driver dla dzieciaków od Acta". 6/10 Nie lubię takich przerysowanych ról. Aktor powinien być, nie grać. Od tego jest teatr. Ale plus za zdjęcia. Na tej płaszczyźnie znakomicie. Podobnie ma się rzecz z Midsommar. Piękny folkhorror, dzięki zdjęciom odlatujący amerykańskim, horrorowym kinówkom, ale na poziomie historii daleko za Pozwól Mi Wejść czy Lamentem. Aster nieco słabiej niż poprzedni0. 6/10. Ostatnio też Yesterday. 5/10. Momentami łechtająca moje ego gdy w filmie pojawiają się w rozmowach takie nazwy jak Microphones czy Neutral Milk Hotel i ktoś dyskutuje o wyjątkowości Common People, ale ogólnie łzawo i do bólu przeciętnie, a przecież pomysł świata bez Beatlesów znakomity. Mam wrażenie, że te specyficzne, brytyjskie, słodko-gorzkie, komediowe kino przeżywa kryzys. Gdzie czasy Commitments, Goło i Wesoło czy Billy'ego Elliota? Czasami jeszcze Loach przypierdoli czymś wybitnym w tej konwencji vide Szukając Erica czy Whisky dla Aniołów. Dzisiaj chyba obejrzę w końcu nowego Tarantino. |