![]() |
|
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD (/watek-kryst007-moja-kolekcja-dvd-i-bd) |
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 01-10-2016 Jak rozkręcisz się z blu to się skończą sentymenty do dvd . Kup blu do kompa kosztuje grosze, zainwestuj w dobrą kartę muzyczną, zestaw głośników creative. Parę stówek pęknie, ale będziesz w stanie oglądać wersje polskie z dorobionymi napisami
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 01-10-2016 Dzięki wielkie za rady, z pewnością nad tym będę myślał. Co do tych "sentymentów" ja bardziej miałem na myśli to, że na DVD będę kupował te niewydane tytuły na blu.
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - matwiko - 01-10-2016 Jak zwykle bardzo ciekawa aktualizacja. Jeżeli film jest na blu w pl to oczywiście nie ma się co zastanawiać. Ale patrząc na Twoje zainteresowania filmowe, dvd i tak zawsze będziesz więcej kupował Kupiłeś teraz ok 50 filmów na dvd, jedynie 5-6 z tej aktualizacji jest dostępnych u nas na blu ;P
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 01-10-2016 Rozkręca się jak każdy. Polecam filmy hurtowo z ebay 10 funtów wysyłka nawet aukcji z 20-30 filmami. Używane są tam w pakietach za psie pieniądze. Niekiedy blu wyniesie poniżej 10 zł. Wykupiłem całe filmografie niektórych aktorów za grosze. Jakbym czekał na wersje PL to bym zmarł ze starości. Będziesz potrzebował pomocy z zakupami to pisz. Koszt napędu blu bez możliwości nagrywania to 100 zł do pc. Przetestuj swoje filmy
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 01-10-2016 Podobają mi się bardzo Twoje sugestie odnośnie dalszego zbierania blu-ray'ów. Od dawna mam zamiar zacząć kupować z eBay'a, ale ciągle jakoś to przestawiam, więc w sumie najwyższa okazja Jeszcze raz ogromne dzięki za rady dla początkującego kolekcjonera!(01-10-2016, 21:01)matwiko napisał(a): Ale patrząc na Twoje zainteresowania filmowe, dvd i tak zawsze będziesz więcej kupował W sumie nie wykluczone, że po tym co napisał kolega wolfman znajdą się na mojej półce w dalszej przyszłości nawet Criteriony (Fassbinder, Cassavetes, Tati - z pakietu filmów tego ostatniego zapowiadanego prawie rok temu przez Mayfly raczej nic nie będzie). Przyznam nawet, że już wyprzedałem na DVD oryginalną trylogię Star Wars oraz Lawrence'a z Arabii, gdyż zamierzam sprawić sobie te tytuły na BD
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 01-10-2016 Komplet Star wars możesz tanio kupić gdyż były dodawane gratis do konsol Playstation (mają napis do nie odsprzedaży) oczywiście wszyscy je sprzedają, ale ze względu na tą blokadę są bardzo tanio (o ile nie szukasz dts hd ma). Jeśli tego szukasz to zadowoli Cię np wydanie holenderskie - jest również tanie (nawet steele widziałem po 12-15 euro) , w Niemczech też są na wyprzedaży, ale to już inny region (nasz) i nie polecam. Lawrence na blu ray to jest mistrz nie pożałowali materiału jak kręcili ten film, robi niesamowite wrażenie po latach. Odstawiając stare nośniki o lata świetlne ![]() Zavvi ma go za 18 funta, ale jeśli uzupełnią zapasy znów będzie za 5-7. Polskie wydanie używkę dorwiesz za 20-30zł
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 02-10-2016 "Star Warsy" akurat też leżą tanio w Saturnie po 40 zł, za jedną część i w sumie z tej promocji skorzystam (jeszcze do końca następnego tygodnia idę do Galerii Bałtyckiej kupić przynajmniej dwie części ), ale dziękuję za rekomendacje. "Larry z Arabii" to z pewnością film, który aż trzeba mieć na półce w BD. Już sobie wyobrażam jak te pustynne krajobrazy muszą wyglądać w tej jakości... :O Obowiązkowo na liście zakupów!
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - misfit - 02-10-2016 Ben Hura też kiedyś koniecznie wciągnij na BD - też świetny obraz jak to zwykle bywa z tymi 65mm. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Mefisto - 02-10-2016 ta aktualizacja była tak potężna, że aż fotki wywaliło
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 02-10-2016 Nie wiem jakiego serwisu używasz, ale nawet polecam http://imgur.com/ Wszystkie fotki, które tam wrzuciłem do dziś nie zniknęły
|