Filmozercy.com | Forum
Avatar - seria - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Avatar - seria (/watek-avatar-seria)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Avatar - seria - JVC 4K - 29-05-2023

Sony tylko w XW7000 ma 3D XW5000 nie posiada. Epson całkowicie zrezygnował. I żaden TV tego nie ma a nie każdy ma projektor, a TV jest w każdym domu.

Co do wydania filmu to w Polsce wydane zostanie tylko DVD i Blu-ray od dystrybutora Galapagos. Wersję 3D jak i 4K możesz sobie kupić oczywiście nikt Tobie nie broni tylko z zagranicy od obcych wydawców bez Polskiego dubbingu i bez pl napisów. Jak znasz angielski to możesz na to zlewać ale nie którzy nie znają obcych języków i potrzebne jest im tłumaczenie a inni wolą mieć dubbing bo tylko tak oglądają.

No chyba że w zagranicznych wydaniach 3D jak i 4K będzie wersja PL to wtedy cofnę to co powiedziałem ale z tego co wiem to tylko na rynku Polskim właśnie dzięki Galapagos będą język w wydaniach krajowych tego filmu.

RE: Avatar - seria - Pewex1988PL - 29-05-2023

Bardzo ciężko czyta się twoje komentarze .
A co do Polskiego wydania 3D w dupie to mam bo i tak ripuje filmy z dysk ze względu na MadVR . wiec mogę sobie dodać i napisy, i nawet polską ścieżkę dźwiękową
A po drugie Nie, nie tylko XW7000ES
XW6000ES też obsługuje 3D

RE: Avatar - seria - fire_caves - 29-05-2023

A tak z ciekawości - bo nigdy w domu nie korzystałem z 3D - wiele jest (było) filmów na nośnikach, które naprawdę wykorzystują tę technologię? W życiu widziałem 3 filmy z 3D - obydwa Avatary i pierwszą Alicję Burtona, plus teraz trailer "Strażników..." przed projekcją ostatnich Smerfów od Camerona. Efekty 3D w tym trailerze były żenujące, jak na moje oko... Jak to jest w przypadku kina domowego?

Oglądałem sporo filmów 3D

Moje TOP 15 Gdzie 3D jest świetne i nie jest tylko jakimś ficzerkiem.. to są filmy które po sensie 3D nie chce się oglądać wersji 2D

Kolejność bardziej przypadkowa. Ale staram się jakoś to uszeregować

1. HUGO i Jego wynalazek.. Natywne 3D. Ten film był tworzony z myślą o 3D
2. Życie PI.. ten sam przykład
3. Avatar. Klasyk wiadomo
4. Mad Max; Fury Road.. jedna z najlepszych konwersji na 3D która daje mega poczucie przestrzeni na tej pustyni i czy dużo wychodzenia z ekranu
[Obrazek: o4cgbVn.png]
5. Grawitacja
6. Pacific Rim
7. Strażnicy Galaktyki Vol1 i vol2/
[Obrazek: O2A00EK.png]
8. Dr Strange 1 i 2
9. Jurassic Park (1993)
10. Spider-Man Uniwersum
11. Spider-Man Far From Home
12. Aladyn 2019
13. Krwawe Walentynki
14. Hobbit Pustkowie Smouga
15. Łotr 1 i Ostatni Jedi

jest jeszcze TITANIC wszystkie animacje Disneya, kilka filmów Marvela..
I jest MASA filmów gdzie 3D jest tak zbędne że szok.. Np Ja robot czy Terminator 2 czy ostatnio Diuna
Strażnicy Galaktyki vol 3 też mają bardzo dobre 3D

RE: Avatar - seria - Mefisto - 29-05-2023

(29-05-2023, 15:05)fire_caves napisał(a):  wiele jest (było) filmów na nośnikach, które naprawdę wykorzystują tę technologię?

Dredd, Koralina - to filmy, które powstawały z myślą o 3D w ten sam sposób, co Avatar, czyli jest to ich natywny, a co za tym idzie jedyny słuszny format obrazu. Oczywiście bronią się i bez niego, ale naprawdę warto. Świetna jest też ponoć Pina, ale nie oglądałem akurat. No i niektóre animacje się sprawdzają - Paranorman na przykład. Natomiast wszelkie konwersje to bardziej ciekawostka i tyle.

Mad Max 3 Czy Jurassic Park to konwersje a wyglądają jak natywne 3D.. więc są też bardzo dobre konwersje

RE: Avatar - seria - Mefisto - 29-05-2023

Ale nadal konwersje - w dodatku filmów, które ich nie potrzebują. Zresztą to tylko twoja opinia. Ja tam na Mad Maxie 4 już w kinie byłem zażenowany względem 3D, bo to jest tylko taki efekciarki dodatek, żeby kamyczki czasem z filmu mogły powylatywać.

Konwersja która jest świetna i wcale nie gorsza od natywnego 3D,, 3D dało tam poczucie wielkości i przestrzeni i odległości.. Na drodze gniewu w 2D dużo traci..
Ale jeden ma swoje Weroniczki a inny swoje Dzejsiczki.. Ja się cieszę że 3D jest, że filmy wychodzą w tym formacie, że można kupić nowe projektory z obsługą 3D.. Nikt nic do niczego nie zmusza

RE: Avatar - seria - sebas - 29-05-2023

(29-05-2023, 15:40)Pewex1988PL napisał(a):  Moje TOP 15 Gdzie 3D jest świetne i nie jest tylko jakimś ficzerkiem.. to są filmy które po sensie 3D nie chce się oglądać wersji 2D
Od siebie dodam jeszcze "Alite" (fajne, nienachalne 3D) i "Ready player One".

dużo słyszałem pozytywnego o Alicie ,, muszę nadrobić..