![]() |
|
Justice League (2017) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Justice League (2017) (/watek-justice-league-2017) |
RE: Justice League (2017) - Gieferg - 20-03-2021 Aktualne plany na przysżłość ekranizacji DC są generalnie do dupy. Kolejny Shazam, Black Adam, kolejny Suicide Squad, kolejny reboot Batmana czy już tym bardziej Supermana kompletnie mnie nie obchodzą. Aquaman 2 i Flash trochę bardziej, ale też umiarkowanie (sytuacja z MCU w sumie podobna, chyba tylko kolejny Thor mnie w tej w chwili interesuje). Gdyby jednak dalszy plan obejmował JL2 z Darkseidem, Batflecka Vs Deahstroke i MoS2 jarałbym się jak Anakin na Mustafar. Szczególnie teraz, po obejrzeniu ZSJL. RE: Justice League (2017) - pearlzfan - 20-03-2021 Zmogłem w końcu całość. Ostatnie 2h na dwa razy, bo to nie moje kino jednak. Jest lepiej niż w wersji kinowej, ale to wciąż imho przeciętne kino w okolicach 5/10. Jakoś od Snydera leży mi tylko 300, Sucker Punch, Watchmen i jako tako Man of Steel. RE: Justice League (2017) - pred895 - 21-03-2021 Obejrzałem trzeci raz tym razem z Ziomeczkami : https://www.youtube.com/watch?v=JQZ5_3s4ltU Na pierwszym ujawnieniu Marsjańskiego Huntera, Ziomek który zna komiksy i anime które wyszło spod ręki DC do tej pory, usłyszałem coś w stylu Odysei Kosmicznej 2010 "My god its full of stars", w ogóle nie odczuliśmy że to były ponad 4 godziny bite naszego życia. Zack Snyder jest mistrzem. Tyle w temacie za dużo wypiłem. Piękny czas pozdrawiam was ![]() RE: Justice League (2017) - Juby - 21-03-2021 (21-03-2021, 01:10)pred895 napisał(a): Tyle w temacie za dużo wypiłem. Zdecydowanie za dużo wypiłeś (po co aż 10 prawie takich samych zdjęć?) ![]() Też znam J'onna (z kreskówek i wielu komiksów z Ligą, które stoją na półce), a na jego pierwszym pojawieniu się tak mocno uderzyłem ręką w czoło, że narzeczona zapytała, czy nie zrobiłem sobie krzywdy. Przy powtórkach na pewno będę przewijał te 30 sekund (fajnie jakby akurat tuż po tej scenie zaczynał się nowy rozdział, wtedy jeden click i lecimy dalej).
RE: Justice League (2017) - Gieferg - 21-03-2021 Jeśli się zdecyduję zrobić to przekadrowanie to przy okazji dziada wytnę
RE: Justice League (2017) - Juby - 21-03-2021 To jeśli planujesz robić taką wersję (mi wystarczyłoby 16:9) wrzucam moje sugestie z innego forum, co powinno wylecieć: Juby napisał(a):- Wszystkie plansze z tytułami (są zbędne i nawet pod względem fontu mało atrakcyjne) To tyle z pamięci. Na pewno przydałoby się też odchudzić pierwszą połowę, bo walkę ze Steppenwolfem na Temiskirze, a zdobycie Mother Boxa od Atlantów dzieli ponad godzina, która nie zawiera żadnej sceny akcji. Można by wyciąć chociażby obdarowanie kobiety toną pieniędzy przez Cyborga. ^ Taką wersję uznałbym w końcu za nie gorszą od pierwszych Avengers. Póki co, Snyder Cut jest dobre, ale... https://tinyurl.com/77yf8djp RE: Justice League (2017) - fire_caves - 21-03-2021 Dokończyłem tę nowelkę filmową i odczucia mam identyczne jak Juby - mnóstwo takiego onanizmu Snydera jest tam do wycięcia. Za dużo slow-mo, też do wywalenia w cholerę połowa przynajmniej. Całe to Knightmare i Martian Manhunter do wywalenia w 100% bo to nic nie wnosi. Poza tym - faktycznie Flash zrehabilitowany całkowicie, a wciąż wnoszący tak desperacko potrzebny humor do tej depresyjnej historyjki. Cyborg też jak najbardziej na propsie i widać czemu Ray Fisher taki zdenerwowany chodził od czasu premiery JL2017. Z kolei poziom przemocy Supermana jest dla mnie nie do zaakceptowania, podobnie jak jego czarne ciuchy wstawione zupełnie bez żadnego kontekstu. Tak więc, niech będzie te 8/10, ale nie sądzę, żebym częściej wracał do tej produkcji. Gratulacje dla Zacka, ale ja już dziękuję. RE: Justice League (2017) - Gieferg - 21-03-2021 Cytat:To jeśli planujesz robić taką wersję (mi wystarczyłoby 16:9)Do 16:9 to w sumie wystarczy zrobić zoom jak Mierzwiak wcześniej proponował. Szkoda czasu na najbardziej nijaki format, w którym w dodatku była już wersja kinowa. Cytat:zdecydowanie do wymiany na ujęcie z Batplane z 2017 roku (też Snydera)A gdzie to ujęcie jest? Cytat:- Doskonałym finałem filmu był monolog Milesa Dysona zwieńczony ujęciem z Clarkiem odsłaniającym symbol nadziei na swoich piersiach.Tu się zgodzę, przy czym jak dla mnie powinna być jednak wersja red & blue, a nie black. tak czy inaczej, raczej nie zamierzam się bawić w jakiś fanedit z wieloma zmianami, jeśli już, to najwyżej kilka drobiazgów bym poprawił. RE: Justice League (2017) - Juby - 21-03-2021 No ostatnie ujęcie z Supermanem rzeczywiście lepiej by wypadało z klasycznym S na piersiach. (21-03-2021, 19:58)Gieferg napisał(a): A gdzie to ujęcie jest? 220 minuta, finałowy montaż podczas przemowy Milesa Dysona. Zack dograł chudego Afflecka (który chyba ma na sobie strój z JL, ale maskę z Knightmare), bo nie potrafi się nie masturbować nad powieścią graficzną Franka Millera, nie zawracając sobie głowy logiką (gdzie w takiej ciasnej jaskini zmieściłby taki pojazd?). Wersja kinowa zawierała lepszy kadr.
RE: Justice League (2017) - pred895 - 22-03-2021 Mimo iż obejrzałem to juz 2,5 razy ( 0,5 dokończyłem w momencie kiedy Żona poszła spać, ale tylko dla tego ze miała na 5 rano do pracy ), filmidło ciągle siedzi mi w głowie. Jutro jak Córa pójdzie spać odpalam trzeci seans
|