Filmozercy.com | Forum
Blue/Black - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Blue/Black (/watek-blue-black)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Blue/Black - Diocletian - 23-03-2025

[Obrazek: IMG-20250323-160858-064659.jpg].  [Obrazek: IMG-20250323-161007-064618.jpg]

[Obrazek: IMG-20250323-161056-064540.jpg]
[Obrazek: IMG-20250323-160716-064501.jpg]

Zakupy z ostatnich kilkunastu miesięcy. Oczywiście są nowości, ale też upgrejdy i upgrejdy upgrejdów. Taki Pulp Fiction czy Dracula to już bodaj piąte wersje. Pewnie ostatnie. Oby.
Jest kilka strzałów nieplanowanych, jak choćby pierwszy sezon HotD. Nie planowałem kupować, ale trafiła się okazja w dobrej cenie i kliknąłem. Bywa i tak.
Był też Szósty Zmysł UHD, ale po seansie wiedziałem, że kolejny może być za 10 lat albo dłużej i poszedł na handel. Nie żałuję.
O kilku filmach zapomniałem i zaistnieją tutaj przy następnej okazji.
No i mam nowy TV. Znowu padło na LG. Do tej pory miałem 55C9, wiedziałem że tym razem chcę 65 i padło na C4. Model ze stycznia 2025.
Na początku poruszanie się po menu było koszmarem, zawiechy, błedy... Chujnia. Ale po jakimś czasie to ustąpiło i teraz chula to elegancko. Zmieniłem też wifi na kabel i to był strzał w dziesiątkę.
Ekran. Biała plansza jest ciut zaróżowiona na bokach, ale kolorowe na szczęście bez brandingu. Czyściutkie.
65. Jeśli chodzi o wielkość, to efektu WOW nie było. Pewnie przy 77 szczena opadnie.
W C9 bardzo podobała mi się podstawa z listwą prawie na całą szerokość ekranu. Teraz jest centralny stand i wygląda to mniej efektownie.
C9 wylądował u brata na szafce.
To tyle.
Aha, zapraszam do mojego forumowego sklepiku.

RE: Blue/Black - Mefisto - 23-03-2025

Pasja skąd i za ile?

RE: Blue/Black - Diocletian - 23-03-2025

Dość świeże wznowienie za stówę. Ciągle dostępne na Allegro i DVDM

RE: Blue/Black - Mefisto - 24-03-2025

A obraz jak?

RE: Blue/Black - Diocletian - 24-03-2025

Stary, nie wiem. Jeszcze nie oglądałem. Mam filmy, które że trzy lata stoją na półce i jeszcze nie widziały odtwarzacza. Ale zerknę.

RE: Blue/Black - Juby - 24-03-2025

(24-03-2025, 08:37)Diocletian napisał(a):  Mam filmy, które że trzy lata stoją na półce i jeszcze nie widziały odtwarzacza.
W takiej sytuacji mocno przemyślałbym takie hobby i czy w ogóle ma ono sens.

RE: Blue/Black - Gieferg - 24-03-2025

U mnie na obejrzenie może czekać tylko film, który już dobrze znam, a i to nieczęsto ma miejsce.

RE: Blue/Black - Juby - 24-03-2025

U mnie na pełny seans filmy też czasami czekają długo (ze względu na brak czasu, oglądanie akurat jakiejś długiej serii/serialu, albo żona nie ma ochoty na tytuł XYZ i muszę czekać na wieczór bez niej, a te zdarzają się coraz rzadziej), ale zaraz po zakupie każda płyta trafia do odtwarzacza, sprawdzam audio, napisy, oglądam wszystkie dodatki (no chyba, że jakieś wybitnie mnie nie interesują) i włączam kilka scen, aby ocenić jakość obrazu. Jakbym miał kupował coś, co przez trzy lata tylko stałoby na półce, to bym tego nie kupował.

RE: Blue/Black - Gieferg - 24-03-2025

Cytat:ale zaraz po zakupie każda płyta trafia do odtwarzacza
Oczywiście, standardowa procedura.

RE: Blue/Black - Mefisto - 24-03-2025

Aha, czyli jak ci przyjdzie na raz kilka zamówień i łącznie np. 20 filmów, to przez 2 godziny siedzisz i sprawdzasz? Big Grin Ah, no tak, zapomniałem - Ty kupujesz 2 rzeczy raz na rok.