Filmozercy.com | Forum
Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve (/watek-dune-diuna-rez-denis-villeneuve)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - ILSA FAUST - 06-04-2024

(06-04-2024, 16:07)robsonm1978 napisał(a):  Mam tak samo z futurepack'ami - denerwuje wygląd grzbietu , który nie pasuje do steelbookow. Wszystkich pozbyłem sie i podmieniłem na steelbooki.

FUTUREPAKI także mają środkową część "niestabilną" i często są wgniecenie podczas transportu na brzegach.
Po prostu jest kilka patentów zgłoszonych i FUTERPAK to podróba STEELBOOKA tak jak PEPSI to podróba COCA COLI - tyle w temacie - tylko do EXTERMINACJI, chyba, ze wyjścia nie ma...

np. mam boskie wydanie ExistenZ w niemieckim FURERPACK i nie ma alternatywy w postaci wydania STEELBOOK a nowego wydanie kartonikowe z Vinegar Syndrome pasuje do podcierania tyłka (sama okładka zwyklaka jest ok ale to zwyklak tylko), więc przekładka jak na razie 4K do FUTUREPACK-a.

robsonm1978, za szczerą nienawiść do FUTUREPAK leci punkcik Smile

(06-04-2024, 15:33)lovelybones napisał(a):  Najlepsze to są te steele co mają na grzbiecie rysę od noża bo jakiś idiota w ten sposób rozcinał karton zbiorczy...

potwierdzam takie przypadki, i to rysa leci na wszystkie 10-20-50 STEELI w kartonie zbiorczym.
Wtedy nie pozostaje Tobie nic innego jak szukać po świecie pozostałe egzemplarze z tego samego kartonika zbiorczego aby mieć "ładny wzorek" na półce Smile

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - lovelybones - 06-04-2024

Ja steelbooków praktycznie nie kupuje, mam może 5 filmów, w tym 2 z tą rysą na grzbiecie. Żenada z tym.

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - prodarek - 06-04-2024

Tak tak a najlepsze to są grzbiety na steelach całkowicie bez tytułu i zamiast tego nic albo głupie ikonki Smile . FUTUREPAKI obiektywnie są lepiej wykonane, są cięższe 210gram vs 170gram, grubsza blacha i posiadają "normalne" mocowania płyt przez co nie musimy męczyć się z płytami i wyginać je jak banany... to są fakty. Niestety steelbook tylko z pozoru wydaje się premium gdy leży i popatrzmy sobie na niego w ładnym projektorze:p
Dobra koniec tego psioczenia nie na temat Smile

przeniosłem dyskusję do odpowiedniego wątku:
https://forum.filmozercy.com/watek-steelbooki-futurepacki?page=139&highlight=Steelbook

trochę zaśmiecamy DUNE 2 dla userów, którzy darzą miłością zwyklaki Smile

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - piti198 - 06-04-2024

ILSA FAUST napisał(a):Piti, byłeś w końcu w kinie na DUNE 2? Jeśli tak to specjalnie dla Ciebie zmienię rozdzielczość pliku Smile
Nie, najpierw muszę obejrzeć jedynkę, a widziałem że jest na streamingu to może kiedyś się zmuszę. Big Grin

(06-04-2024, 18:52)piti198 napisał(a):  najpierw muszę obejrzeć jedynkę, a widziałem że jest na streamingu to może kiedyś się zmuszę

Piti, musisz się pospieszyć, bo DV już zaczął kręcić DUNE 3 Smile

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 06-04-2024

Bleh, poproszę zwykły plastik który z przyjemnością postawię na półce obok plastiku jedynki. Na coś bardziej fancy mógłbym się skusić w przypadku zestawu z obydwiema częściami w wersji IMAX.

Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - RylandGrace - 10-04-2024

WB potwierdziło, że na wydaniach fizycznych, Diuna cz. druga będzie w AR 2.39:1.
IMAXowego 1.78:1 nie będzie.
Więc albo Warner ma to gdzieś albo szykują skok na około świąteczną kasę i wydają jakiś zestawik Diuna 1 i 2 IMAX Enhanced (Zaslav lubi to!)
No nic. Smuteczek. Maybe one day

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - ILSA FAUST - 10-04-2024

(10-04-2024, 04:33)RylandGrace napisał(a):  szykują skok na około świąteczną kasę i wydają jakiś zestawik Diuna 1 i 2 IMAX Enhanced

Może być jeszcze gorzej i wydadzą dopiero "special IMAX edition" po zakończeniu trylogii Smile
Więc cieszę się z tego co jest i już nie mogę się doczekać się seansu DUNE 1+2 w kinie domowym na UHD.

Mniej więcej w tym samym czasie (24 maja 2024) co wysyłka STEELBOOK 4K od Galas Pagos będzie wysyłka VINYLA do DUNE 2 od MUTANT, więc na dzień dziecka będzie komplet vinyli oraz uhatek do obu części i można odpalać dudnik Smile

Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - RylandGrace - 11-04-2024

Zaszalałem i kupiłem sobie księgę
[Obrazek: 2594b502aae1bf4bb616ca74230a7bea.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk