![]() |
|
Rodzaje opakowań - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Rodzaje opakowań (/watek-rodzaje-opakowan) |
RE: Rodzaje opakowań - Piotrek P - 26-11-2025 Ok, jak zamawiałeś od nich i było rzeczywiście 11 mm to w takim razie można zapomnieć o tej aukcji z eBaya ![]() Po zdjęciach i cenie zakładałem że to niemożliwe (chociaż fakt, że zdjęcia mają mieszane - na dalszych fotkach rzeczywiście widać cienkie opakowania), skoro w Europie ciężko je dostać. No cóż, przepłaciłem, ale przynajmniej dzięki wpisowi na forum dowiedziałem się, że na przyszłość mogę je kupić taniej ![]() Inna sprawa, że ostatnio chyba zmienili trochę konstrukcję tych cienkich opakowań i mam wrażenie, że pozytywnie wpływa to na ilość połamanych pudełek (albo po prostu mam szczęście). RE: Rodzaje opakowań - kłapouchy - 26-11-2025 Też kiedyś zamawiałem i to są te cienkie pudełka. Szkoda, że są dostępne tylko na dwa nośniki. Potrzebuję jedno grube pudełko (UK) na trzy nośniki. Ktoś spotkał gdzieś takie? RE: Rodzaje opakowań - Piotrek P - 26-11-2025 Gruby Amaray z UK (15mm) jest dostępny np. tutaj (zamawiałem 2 sztuki jakiś czas temu przy okazji kupowaniu innych opakowań i wszystko było OK): https://allegro.pl/oferta/pudelko-4k-ultrahd-amaray-na-3-blu-ray-dvd-czarne-11906314750 Nie wiem czy można gdzieś dostać je taniej. RE: Rodzaje opakowań - Mefisto - 26-11-2025 Swoją drogą to czy gdzieś idzie dostać same tacki może? Większość tych normalnych pudełek ma wszak fabrycznie wbudowane "łapki" na dodatkową tackę. RE: Rodzaje opakowań - Mefisto - 29-04-2026 (29-04-2026, 14:14)HAL 9000 napisał(a): Scanavo OK, prezentują się ładnie i duży front robić może wrażenie, a i trwałość ich wykonania ostatnio się polepszyła. Ale najwięcej połamanych pudełek w przeszłości to właśnie scanavo, na które dodatkowo gros wydawców się przestawił (BFI nie raczyło nawet przy okazji dostosować do tego pudełka książeczek, więc są wiecznie podarte, bo latają w środku), mimo iż praktycznie nikt nie oferuje ich zakupu (na Powerhouse dostępne są obecnie tylko te na 2 płyty). Także kciuk w dół. Cytat:Ja również mam problemy z miejscem, ale dla nie najgorsze opakowania to te cienkie "eko-śmieci" z dziurami, które rozlatują się w ręce Wbrew pozorom ekopaki są całkiem trwałe. Tylko, no właśnie, te dziury w środku powodują, że łatwo można uszkodzić okładkę. Inna sprawa, że - wbrew ekologicznym modom - to pudełko ostatnio odeszło do lamusa. Cytat:Jak komuś nie zależy na odpowiedniej prezentacji, to zawsze może zrobić coś takiego (super-slim) Kiedyś tak trzymałem divixy A jak komuś bardziej zależy na miejscu, to niektórzy kolekcjonerzy rezygnują z pudełek i na półkach trzymają w folii same płyty i okładki - można i tak. RE: Rodzaje opakowań - prodarek - 29-04-2026 Do tego odtwarzacza wiwa lub manta i heja! RE: Rodzaje opakowań - HAL 9000 - 29-04-2026 (29-04-2026, 17:16)Mefisto napisał(a): Także kciuk w dół. Gdybyś chciał wymienić pudełko i okładkę do "Kill the Referee" : ![]() To ja jestem chetny, oczywiście dopłacę Co Ci szkodzi i tak masz box. RE: Rodzaje opakowań - Bender - 29-04-2026 snapper case najlepsze. Najładniejsze i do tej pory nie zachodzą nalotem. RE: Rodzaje opakowań - Konroj - 01-05-2026 Ostatnio kupiłem film Matrix Zmartwychwstania w steelbooku. To, co mnie zaskoczyło na minus, to wkładka z opisem w formie naklejki na pudełku. Żeby w ogóle otworzyć steelbook, musiałem ją przeciąć. Mam też wydania innych filmów z kartonową wkładką i tamto rozwiązanie jest dużo fajniejsze. Jak sobie radzicie z takimi naklejkami? Myślałem, żeby ją odkleić do końca i włożyć do środka, żeby zachować informacje o płytach. Swoją drogą jest jakaś strona z dostępnymi wydrukami/kopiami grafiki wydania? RE: Rodzaje opakowań - sebas - 01-05-2026 (01-05-2026, 19:09)Konroj napisał(a): To, co mnie zaskoczyło na minus, to wkładka z opisem w formie naklejki na pudełku. Żeby w ogóle otworzyć steelbook, musiałem ją przeciąć. Mam też wydania innych filmów z kartonową wkładką i tamto rozwiązanie jest dużo fajniejszePierwsze słyszę o czymś takim. Naklejki na blaszaki były, ale w czasach DVD. Paskudnie to wyglądało, ale ograniczało się wyłącznie to tylnej ścianki i nie obejmowało krawędzi. Pudełko można było bez problemu otworzyć. Mam jeszcze kilka takich wydań, trzymam głównie przez sentyment. To serio była nakleja, a nie kartonik podklejony "żelkami"? |