![]() |
|
Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt (/watek-oppo-bdp-10x-udp-20x-cambridge-cxu-hd-automatyczne-zarzadzanie-napisami-do-plyt) |
RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - fikander - 11-11-2024 Zrobiłem, jak kazałeś i dostałem taką odpowiedź: {"success":true,"msg":"","devicelist":[{"sub_type":"usb","name":"Seagate EXOS","path":"/mnt/sdb1","serial_number":"1234567890AA002A","logic_part_idx":"1","total_size_bytes":"24000274096128","avail_size_bytes":"6325486436352","partition_info":"174c_55aa_1234567890AA002A_1"},{"sub_type":"usb","name":"SanDisk","path":"/mnt/sda1","serial_number":"","logic_part_idx":"1","total_size_bytes":"494206431232","avail_size_bytes":"17137664","partition_info":"0781_5583__1"},{"sub_type":"cifs","name":"GT-AXE16000","path":"GT-AXE16000","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0","partition_info":""},{"sub_type":"cifs","name":"ZALMAN","path":"ZALMAN","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0","partition_info":""}]} Seagate EXOS to etykieta mojego twardego dysku, a SanDisk to etykieta pendrive'a włożonego do portu z tyłu odtwarzacza. GT-AXE16000 to mój router, a ZALMAN to mój PC. Kiedy HDD jest w odtwarzaczu, nie działa wyświetlanie napisów do filmów odtwarzanych z płyt, jak również nie działają żadne inne funkcje dodawane przez Twój skrypt. Nawiasem mówiąc, MediaControl wykrywa automatycznie tylko mój oryginalny OPPO, klona PANNDE nie widzi. Dopiero po ręcznym wpisaniu jego adresu IP, łączy się z nim. Trochę Chińczycy zmodowali soft OPPO, zmienili tapety i wygaszacz ekranu. Reszta wygląda i działa identycznie jak w OPPO. RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 11-11-2024 Bo apka szuka również po nazwie a oni zmienili mu nazwę dlatego automatycznie go nie odnajduje. No to jest problem w sensie nie ma go ... bo poprawnie identyfikuje twój dysk usb jako /mnt/sda1 czyli tak jak należy i powinno działać. Wiec jak ci pomóc skoro wszystko jest ok... na papierze hmm Teraz powinieneś zrobić ponownie tka samo ale z odłączonym dyskiem, skonfrontujemy to. Wyłącz też moją nakładkę na firmware i upewnij się ze na pewno nie jest włączona. RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - fikander - 11-11-2024 Nakładka na firmware - masz na myśli ten dodatkowy patch modyfikujący odcienie szarości napisów SRT ? Czy w ogóle zdezaktywować cały Twój skrypt? RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 11-11-2024 Tak, wyłącz ją w bdp.ini i ustaw BDP_UBI= tylko wyłączenie nastąpi dopiero po 2 restarcie urządzenia. RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - fikander - 11-11-2024 Zrobiłem wg Twoich zaleceń, usunąłem flagę Y w bdp.ini, uruchomiłem PANNDE bez HDD, wyłączyłem, ponownie włączyłem. {"success":true,"msg":"","devicelist":[{"sub_type":"usb","name":"SanDisk","path":"/mnt/sda1","serial_number":"","logic_part_idx":"1","total_size_bytes":"494206431232","avail_size_bytes":"17137664","partition_info":"0781_5583__1"},{"sub_type":"cifs","name":"GT-AXE16000","path":"GT-AXE16000","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0","partition_info":""},{"sub_type":"cifs","name":"ZALMAN","path":"ZALMAN","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0","partition_info":""}]} RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 11-11-2024 Zrób restart jeszcze raz i sprawdź czy działaj napisy czy też skrypt? RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - fikander - 11-11-2024 Tak, teraz napisy i skrypt działają. Napisy SRT nie są szare, lecz nabrały niebieskiego odcienia - czyli nakładka bdp jest wyłączona. Oczywiście wyjąłem HDD. RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 11-11-2024 Słabo to wszystko wygląda... Potwierdź mi jeszcze raz czy jak podłączysz HDD, włożysz usb z napisami to pande ich nie odczyta? RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - fikander - 11-11-2024 Dokładnie tak, obecność HDD deaktywuje wyświetlanie napisów z pendrive'a. A przecież jest to funkcja firmware'u OPPO. Czyli dysk zakłóca pracę softu OPPO, nie tylko Twojego skryptu. Tak mi się wydaje. Trudno, pewnie nic się z tym nie da zrobić... Mam jeszcze jedną prośbę. Obecnie w PANNDE mam Twoją nakładkę bdp w wersji 2.0. Nowsze wersje podmieniają wygaszacz ekranu, a PANNDE ma własny. Zamiast napisu OPPO wyświetla logo Ultra HD Blu-ray. Chciałbym, żeby tak zostało. Czy możesz uczynić podmianę wygaszacza opcjonalną, za pomocą flagi w bdp.ini ? RE: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 11-11-2024 A umieszczenie sub/sub.srt na dysku HDD? |