Filmozercy.com | Forum
kłapouchy - kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: kłapouchy - kolekcja (/watek-klapouchy-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: kłapouchy - kolekcja - kulcikriu - 01-06-2026

Imponujące zakupy, gratulacjeSmile Dziewiąte wrota wyglądają bardzo fajnie w tym steelbooku, może wydadzą wkrótce jak Descent poza LL.

RE: kłapouchy - kolekcja - Kirek - 01-06-2026

Gdzie kupujesz koreańskie wydania i jakie są koszty wysyłki?

RE: kłapouchy - kolekcja - Ash-9001 - 01-06-2026

Podpinam się pod to pytanie Smile Super aktualizacja!

RE: kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 01-06-2026

(01-06-2026, 07:54)kulcikriu napisał(a):  Imponujące zakupy, gratulacje Dziewiąte wrota wyglądają bardzo fajnie w tym steelbooku, może wydadzą wkrótce jak Descent poza LL.
Dzięki. Póki co niestety nic nie słychać o wydaniu europejskim.
(01-06-2026, 12:18)Kirek napisał(a):  Gdzie kupujesz koreańskie wydania i jakie są koszty wysyłki?
Wszystkie brałem z ebay i w sumie od jednego człowieka. Prowadzi jakiś sklepik z filmami. Wcześniej miał konto wdpung, a teraz wdpung2. Pakuje starannie i z wypełniaczem. Nigdy nic było uszkodzone. Paczki zgarnia DPD, więc bez opłat przy odbiorze. Niektóre z ostatnich zamówień:

Przedmioty: 1
46,44 USD
Wysyłka
15,99 USD
VAT*
14,36 USD
Zamówienie łącznie 76,79 USD

Przedmioty: 1
58,90 USD
Wysyłka
19,99 USD
VAT*
18,15 USD
Zamówienie łącznie 97,04 USD

Wygląda na to, że koszty wysyłki zmieniają się w zależności od tego ile dany film kosztuje.

RE: kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 18-06-2026

(31-05-2026, 18:33)sebas napisał(a):  A jak obrazek? Ja mam jeszcze DVD i przydałoby się wreszcie podmienić. Dawno nie oglądałem, ale w epoce DVD dość często. Film miał świetny klimat.
Rounders wygląda bardzo dobrze, aż sam jestem trochę zdziwiony. Ciężko mi znaleźć jakieś mankamenty. Przesiadka z DVD to byłby spory wstrząs.

RE: kłapouchy - kolekcja - Mefisto - 18-06-2026

Czy jest tam jakaś informacja o tym, czy to może nowy skan?

RE: kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 18-06-2026

Brak takich informacji i to jest dla mnie zastanawiające.

RE: kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 26-06-2026

[Obrazek: YFv6v0h.jpeg]

Szczęki z Włoch. Dotarł bez żadnych wgnieceń. Na okładce klasyczny motyw, nieźle. Miałem tylko zwykłego uszatka z UK i planowałem się go pozbyć. Niestety okazuje się, że w nowym wydaniu mam problemy z płytą.. i wywala jakieś błędy (przy dodatkach prawdopodobnie). W odtwarzaczu przeskoczyłem wszystkie rozdziały i film chodzi. Płyta jest datowana na kilka lat wstecz. Nie ma na niej żadnych rys. Dystrybucja Plaion Pictures.

[Obrazek: 5ddf6Sl.jpeg]

Stray Dog od Criteriona. Nie miałem wydania od BFI, więc.. Tutaj materiał źródłowy chyba był w lepszym stanie niż w Rudobrodym. Film z 1949 roku, nieźle. Myślałem, że zostanie najstarszym filmem w kolekcji, ale no nie. Casablanca (1942).. No i jeszcze Ikiru upolowałem. Moje wydanie już jest bez książeczki.

[Obrazek: 5R6bApa.jpeg]

[Obrazek: DVwirMK.jpeg]

Sentimental Value. No dopisał Criterion w tym miesiącu. Nie powiem, że nie.. Piękne wydanie, piękny film, piękna muzyka - Hania Rani  Wink  Fajnie obejrzeć jakiś nowy, dobry film.
Film trochę ponury, więc na pewno nie każdemu podejdzie.

[Obrazek: gJPuVDy.jpeg]

Teraz kino bardziej rozrywkowe. Fight Club, wydanie niemieckie. Jestem jeszcze w szoku, że mi to zamówienie zrealizowali i wysłali dosyć szybko - niemiecki amazon. Na bluray ten film widziałem 2-3 razy i ja też nie jestem w stanie powiedzieć co tutaj David Fincher pozmieniał. Film ma niesamowity vibe. Dźwięk, muzyka, Brat Pitt z gołą klatą. 10 gwiazdek, HIGHLY RECOMMENDED.
1. Se7en
2. Fight Club  

[Obrazek: lslWs8c.jpeg]

Body Heat, Criterion UK. Czeka na wyższe temperatury.

[Obrazek: 7Y1dCBo.jpeg]

Coś na odmóżdżenie po kilku ciężkich filmach. Wolf Creek od Turbine. Niektóre sceny prezentują się świetnie, a inne trochę gorzej. Czasami miałem wrażenie, że na ekranie jest zbyt ciemno i drobne, małe szczegóły gdzieś zanikały. Dużo takich amatorskich ujęć kamerą może szybko przywołać Teksańską masakrę piłą mechaniczną. Klimaty Wrong Turn, ale poziom trochę wyższy. Muzyka miła dla ucha.

[Obrazek: oUgPICZ.jpeg]

Trochę paskudnych okładek. Three Days of the Condor, wydanie francuskie. Prawdziwa historia Polańskiego. Było w styczniu wznowienie hiszpańskiego wydania z angielskimi napisami. Nie wiem jak ja to przeoczyłem. Taki tam thriller, ale lepszy niż Misery..

[Obrazek: qeC6inZ.jpeg]

Egzekutor z Arnoldem. Jest potencjał na najpopularniejsze wydanie w tym roku.

[Obrazek: 21vT2sl.jpeg]

The Cars That Ate Paris od BFI. Ciekawostka.. to Peter Weir. Druga ciekawostka.. nie ma do tego polskich napisów. Może coś kiedyś porobię.

[Obrazek: eNHWE32.jpeg]

Insomnia, nieoglądane.

RE: kłapouchy - kolekcja - HAL 9000 - 26-06-2026

(26-06-2026, 18:55)kłapouchy napisał(a):  Insomnia, nieoglądane.

Przeczytałem:
Insomnia, nieoglądalne Big Grin

RE: kłapouchy - kolekcja - Altair - 27-06-2026

Miałem podobnie Smile