Filmozercy.com | Forum
Shaman72 - BD & UHD Collection - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Shaman72 - BD & UHD Collection (/watek-shaman72-bd-uhd-collection)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - shaman72 - 14-03-2021

(14-03-2021, 06:35)pred895 napisał(a):  shaman72 to nie znasz jeszcze złotej zasady forum filmożerców >> Nigdy nie słuchaj się wolfmana i uzupełniaj swoją kolekcję czym chcesz i jak chcesz Cool

Znam, znam Wink

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - Gieferg - 14-03-2021

Tez nie lubię brytyjskich wydań i w miarę możliwości staram się ich nie kupować (bo brzydkie, niezgrabne, z oznaczeniami wiekowymi i zajmują więcej miejsca niż powinny), więc akurat w tym miejscu zachodzi wyjątek od reguły, żeby nie słuchać Wolfmana.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - MoviePsycho - 14-03-2021

Ja unikam Brytyjskich wydań jak ognia. Wyjątek stanowią steelbooki i wydania od Arrow Video.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - djgromo - 14-03-2021

A mi szerokie grzbiety nie przeszkadzają, kolekcja wygląda optycznie na większą.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - pred895 - 14-03-2021

Też nie robi mi to większego problemu no i jak kolega wyżej napisał nie wyobrażam sobie wydań od Arrow, Eurek, czy Masters of Cinema w tym cienkim plastiku.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - Mr.Hankey - 14-03-2021

Brytyjskie wydania UHD w slipach wyglądają super, jakoś mi bardziej pasują niż te standardowe, ale już w przypadku BD faktycznie cienkie pudełka wyglądają estetyczniej, no i zajmują zdecydowanie mniej miejsca, co w przy sporej ilości robi różnicę.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - shaman72 - 14-03-2021

Osobiście szerokie grzbiety mi nie przeszkadzają.Mam ich kilka, większość od Arrow, które bardzo lubię.Miejsca na nowe regały też nie brakuje, tylko portfel nie zawsze daje radę Wink

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - Wolfman - 14-03-2021

(13-03-2021, 20:44)shaman72 napisał(a):  @Wolfman-Kurczę, a coraz więcej kupuje w GB
No to zapełnisz półeczki bardzo szybko. Najładniejsze wydanie Usa ze slipcoverem. Nie wiem czy dbasz o wersję językową i region, bądź napisy. Zobacz jakie kaszaloty pred kupuje. Z pewnością mam inne podejście do estetyki wydań aniżeli większość forumowiczów. I popatrz sobie na półeczkę i te ich ohydne oznakowania z każdej możliwej strony pudełka i w możliwym miejscu. K....a na alkoholu, narkotykach i papierochach nie masz ich tyle, choć to bardziej trujące, aniżeli widok nagiego tyłka Hulka.

(14-03-2021, 11:01)Mr.Hankey napisał(a):  Brytyjskie wydania UHD w slipach wyglądają super, jakoś mi bardziej pasują niż te standardowe
Usa wydania w slipach wyglądają jeszcze superowiej. Optycznie to ma wyglądać estetycznie, a nie że dużo tego jest. Po co zagrać regałami pokój. Ja zyskałem miejsca na 200 filmów jak się brytoli pozbyłem

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - prodarek - 14-03-2021

Wszystkie wydanie z USA UHD mają takiej tragicznej jakości pudełka elite made in mexiko Big Grin? matko trafiły mi się takie i nawet jeszcze w wersji eco z dziurami.
W UK każde pudełko twarde sztywne nie ma popeliny.

RE: Shaman72 - BD & UHD Collection - MoviePsycho - 14-03-2021

(14-03-2021, 10:42)djgromo napisał(a):  A mi szerokie grzbiety nie przeszkadzają, kolekcja wygląda optycznie na większą.

Jak osiągniesz pewien pułap nauczysz się ile wart jest każdy centymetr przestrzeni na półce ;P