Filmozercy.com | Forum
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze (/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 07-10-2024

Po pierwsze, nie ten temat.

Po drugie, co to znaczy "16,5=45 Euro"?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - leszekm - 07-10-2024

poprawiałem...

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - piti198 - 18-10-2024

Jak się płaci na tym fnac? Bo normalnie przy zamówieniu zapłaciłem z revoluta, a tu mam komunikat, że zamówienie jest zawieszone do czasu uregulowania płatności. I niby tam trzeba wprowadzić dane karty płatniczej. To nie pobierze mi kasy znowu z konta?
I gdzie tu można się z nimi skontaktować?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mister Tadeo - 24-10-2024

Skorzystałem z promocji na amazon.it (drugi film 40% taniej). W międzyczasie dorzucili inny tytuł, na którym bardziej mi zależało.
Zamówienia jeszcze nie wysłali, to napisałem na czacie, czy można zastąpić jeden film drugim. Nie ma takiej opcji, tylko anulowanie całości. Już myślałem, że nic z tego nie będzie, a tu koleś mi pisze, że może zaproponować kartę podarunkową w wysokości 40 Euro. Nawet się nie zastanawiałem, tylko zgodziłem się na takie rozwiązanie. Będzie na zakupy z okazji Black Friday.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 24-10-2024

(24-10-2024, 11:07)Mister Tadeo napisał(a):  Już myślałem, że nic z tego nie będzie, a tu koleś mi pisze, że może zaproponować kartę podarunkową w wysokości 40 Euro.
Ile!? Big Grin

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mefisto - 24-10-2024

Ja najwięcej wytargowałem 25 (pomijając zwroty za towar), więc też jestem w szoku.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 24-10-2024

Mister_Tadeo, moze wcisnelo Ci sie omylkowo "0" na klawiaturzeWink a tak na powaznie, gratulacje - zacne dodatkowe środki przed BF

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 06-11-2024

Trafilo mi sie pozytywne doswiadczenie z amazon uk - jeden z criterionow z ostatniego promo dotarl do mnie z uszkodzonym troche pudelkiem amaray. Zglosilem i po standardowej propozycji wymiany lub zwrotu, stwierdzilem, ze jednak wole zwrocic, bo kupie taniej teraz, bo cena spadla. Poprosilem o zwrot na konto amazonowe, babka doladowala mi konto i ostatecznie stwierdzila, ze nie musze jednak odsylac plytySmile plyte zostawiam i troche kasy do wykorzystania rowniez.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - fire_caves - 06-11-2024

(06-11-2024, 19:37)kulcikriu napisał(a):  babka doladowala mi konto i ostatecznie stwierdzila, ze nie musze jednak odsylac plyty plyte zostawiam i troche kasy do wykorzystania rowniez.
A to nie dlatego, że ogarnęła, iż zamówiłeś na adres poza UK? Po ostatnich moich przebojach z nimi wydaje mi się, że aby im zwrócić produkt musiałbyś zapłacić za przesyłkę, bo brytyjski Amazon oferuje darmowy zwrot kurierem, ale tylko w UK. Zwracającym towary wysyłają formularz, który jest jakby voucherem na kuriera, który u nas jak podejrzewam nie działa.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - slavekg - 06-11-2024

Zwracając do brytyjskiego Amazona dostajesz od nich etykietę adresową, wysyłasz na swój koszt - najlepiej PP - i od Amazona dostajesz refundację kosztów wysyłki - 13 funtów.