Filmozercy.com | Forum
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze (/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Pan Anatol - 27-01-2025

Jak to jest z tymi blokadami zakupów do niektórych krajów na Amazonie UK? Przypomniało mi się, że miałem kupić te Blu-raye Kurosawy od BFI, zerknąłem na nie parę dni temu, kiedy jeszcze był to pre-order i wszystko było normalnie, ale spojrzałem wczoraj po północy, czyli kiedy już osiągnęliśmy datę premiery, i nagle opcja zamówienia z Polski zniknęła. Czekać, aż coś się zmieni, czy zamawiać gdzieś indziej? Smile

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 07-02-2025

Miałem znów, o dziwo, pozytywne doświadczenie z amazonem - tym razem hiszpańskim. Zamówiłem u nich Płonące siodła UHD - płyta wypadła podczas transportu i miała ryski, więc wymieniłem. Przysłali mi błyskawicznie nową, ale tym razem musiał na niej usiąść kurier pocztexu, bo amaray był zupełnie zniszczony - jakimś cudem płytki są ok. Zgłosiłem to bez większych oczekiwań mówiąc, że nie chcę znowu odsyłać. Zaproponowali mi pełny zwrot za produkt z możliwością zatrzymania go. Warto zgłaszać u nich takie rzeczy, często można wyjść na plus.
Informacyjnie jeszcze co do zwrotów za koszty odsyłania przedmiotu do UK - przesyłka polecona PP kosztuje 26 zł, oni zwracają pełne 13 funtów (ktoś chyba pisał niedawno o obawach odsyłania do amazona UK).

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wiles - 07-02-2025

(07-02-2025, 13:13)kulcikriu napisał(a):  Informacyjnie jeszcze co do zwrotów za koszty odsyłania przedmiotu do UK - przesyłka polecona PP kosztuje 26 zł, oni zwracają pełne 13 funtów (ktoś chyba pisał niedawno o obawach odsyłania do amazona UK).

Wczoraj wysyłałem PP zwrot do UK (pierwszy raz w życiu). Zapłaciłem za priorytet 28 zł.
Żeby odzyskać kasę za przesyłkę, to muszę pisać w tej sprawie do supportu amazona?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 07-02-2025

Nie musisz nic pisać, jak tylko przesyłka do nich dojdzie wysyłają Ci kasę na konto.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - HAL 9000 - 14-02-2025

(14-02-2025, 17:32)malma777 napisał(a):  a skąd wziosc informacje który film z tamtąd ma lektora a który nie bo na filmoskopie nie ma takiej info

Jeżeli chodzi o lektora to będzie ciężko:
https://filmozercy.com/filmoskop/editions?countries%5B%5D=3&sortby=added_desc&release_date_from=&release_date_to=&search=

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mefisto - 14-02-2025

(14-02-2025, 17:16)ILSA FAUST napisał(a):  W końcu jakaś porządna promka - dzięki za info - punkcik poleciał Smile

Po wejściu w podsumowanie szału ni ma.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - fire_caves - 14-02-2025

Promocję przegapiłem, ale widzę tyle emocji wśród jej uczestników jak za czasów najlepszych promocji lata temu. Smile Powodzenia w realizacji wszystkich zamówień!

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - HAL 9000 - 14-02-2025

(14-02-2025, 19:14)marioking napisał(a):  mały zonk z Valerian UHD z francji, co zjeby daja wymuszony font po francusku w filmie

(28-05-2022, 15:11)HAL 9000 napisał(a):  FilmoSkop pokazuje mi, że największym zainteresowaniem cieszyło się wydanie francuskie, które jest zdecydowanie najgorsze i mocno odstaje od pozostałych wydań 4K, nie dość że ma obligatoryjne francuskie napisy, najniższy bitrate, to na dodatek jest to SDR.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - HAL 9000 - 16-02-2025

(16-02-2025, 14:46)Mefisto napisał(a):  I już po promce - nie sądziłem, że taka krótka będzie

Faktycznie już po Smile

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 18-03-2025

Po wielu dniach dotarł do mnie zamiennik płyty Blair witch od Second Sight - bezpiecznie zapakowany to na plus, opłata - tu ciekawostka 9,50 zł (skąd to listonosz wymyślil?Wink pierwsze takie doświadczenie u mnie z SS - długo trwało, ale się wywiązali.