Filmozercy.com | Forum
CivilWar - Kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: CivilWar - Kolekcja (/watek-civilwar-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: CivilWar - Kolekcja - Mefisto - 07-07-2020

A ja jestem ciekawe ceny jego i Gladka.

RE: CivilWar - Kolekcja - Reacher - 07-07-2020

Dołączam do zachwytów. Wydania Braveheart i Gladiatora - coś pięknego. Najszczersze gratulacje.

RE: CivilWar - Kolekcja - MasterThief - 08-07-2020

Super update, ten Avengers Infinity War mega mi się podoba Big Grin

RE: CivilWar - Kolekcja - GOLUMN - 08-07-2020

Moje najszczersze gratulacje!!!!
Gladiator i Braveheart PRZEPIĘKNE WYDANIA!!!
Ode mnie plus za Queen.

RE: CivilWar - Kolekcja - Wolfman - 08-07-2020

Poszło pewnie grubo na te pocztówki dodawane do steelbook. Steelbook pewnie 60pln, a pocztówki w pudełku 300, takie to ma wartości przy limitowanych nakładach

CivilWar - Kolekcja - Glaeken - 08-07-2020

Wlasnie dlatego zrezygnowalem z kupowania filmarenowych kolekcjonerek - dodadza kilka kartek makulatury i tylko za to znacznie podbija cene. Jeszcze tylko naklejka z numerkiem i mamy wydanie kolekcjonerskie Smile Zdecydowanie wole sprowadzic film od Arrow, Criterion czy 101.

Ale zakupu i tak gratuluje. Znacznie lepsza taka kolekcja niz ta z koszy MM.

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: CivilWar - Kolekcja - sebas - 08-07-2020

Udane zakupy.

Z filmareną jest ostatnio taki problem, że niemal wszystkie numerki na kolekcjonerki FAC są wyprzedane. Podobno są i tacy co maja ich po kilka. Wykupują cały nakład i potem odsprzedają z zyskiem, bo już jest "Sold Out". Jak ktoś nie ma numerka, to wtedy może zgłosić się na listę oczekujących i ma szanse na zakup, tylko wtedy gdy ktoś posiadający "numerek" FAC zrezygnuje. To zapewnia Filmarenie pewną sprzedaż (to jest niemal crowfunding, bo towar już sprzedany, a więc produkcja opłacona nim jeszcze faktycznie fizycznie zaistnieje), ale pewnie kiedyś to się skończy. Teraz dają coraz mniej autorskich steelbooków, więc da się kupić podobny gdzie indziej. Wspomniane Arrow daje książeczke z ciekawymi informacjami o filmie, a Filmarena głównie standardowe materiały promocyjne. Oczywiście są różnice w repertuarze. Nie zmienia to oczywiście faktu, że pod względem jakości slipa, jest to wydane znakomicie i na półce świetnie się prezentuje.

RE: CivilWar - Kolekcja - Dziel - 08-07-2020

Fajnie wyglądają te wydania od filmareny, ale ja osobiście wolałbym w tej cenie kupić dodatkowe steelbooki Wink

RE: CivilWar - Kolekcja - Ash-9001 - 08-07-2020

CivilWar gratuluję wytrwałości w polowaniu na te piękne wydania Smile

(08-07-2020, 11:51)Glaeken napisał(a):  Znacznie lepsza taka kolekcja niz ta z koszy MM.

Wszyscy, którzy czytając to ze smutkiem popatrzyli w stronę swojej kolekcji filmów z koszy w MM... nie martwcie się wasza kolekcja też jest piękna. All collections matter.

Wink

RE: CivilWar - Kolekcja - Wolfman - 08-07-2020

Ja obecnie patrzę coraz chętniej wydania z Usa w slipcoverze. Cienkie ładne pudełko. Ostatnio mnie naszło pozbyć się spaślaków.