Filmozercy.com | Forum
Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość (/watek-odtwarzacze-blu-ray-cena-a-jakosc)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Marioo - 19-01-2019

Ja właśnie chyba tak zrobię. Jestem na etapie researchu zewnętrznych nagrywarek blu-ray. Po eliminacjach do finału dostały się LG BP55EB40 i Verbatim Blu-ray Slimline USB 3.0. Chętnie poznam opinie kogoś, kto ma praktyczne doświadczenie z zewnętrznymi nagrywarkami blu.

Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - vandel - 19-01-2019

Mam ta LG. Kupuj tylko verabtim płytki szczególnie 2 warstwowe. Lub inne z Japonii. Bo inaczej płytki na śmietnik

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Szczepan600 - 19-01-2019

Ufff to nie dla mnie. Jakieś nagrywki płyt i grzebanie się w syfku zamiast wygodnego seansu od ręki. Mam nagrywarkę, nawet zrobiłem z 3 płyty. Nigdy więcej.

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - sebas - 19-01-2019

(19-01-2019, 10:19)Marioo napisał(a):  ma praktyczne doświadczenie z zewnętrznymi nagrywarkami blu
Można też kupić wewnętrzną, ale zapakować w zewnętrzną kieszeń, na USB. Ja tak zrobiłem niedawno, jak pozbywałem się stacjonarnego PC. Cenowo wychodzi trochę drożej, ale masz większy wybór napędów. Ja chciałem Pioneera, a te w wersji zewnętrznej są dość drogie.

(19-01-2019, 10:42)vandel napisał(a):  Kupuj tylko verabtim płytki szczególnie 2 warstwowe.
Zgadza się, ale z dwuwarstwowymi Verbatimami mam problem. Nagrywanie potrafi się przerwać i płytka do wyrzucenia. Podejrzewam, że to może być spowodowane tym, że mój Pioneer już swoje lata ma, a ostatni update firmware był kilka lat temu, pewnie wcześniej niż te płytki BD-R DL od Verbatim które kupuję pojawiły się na rynku. Jakiego oprogramowania używasz do nagrywania, jeśli można wiedzieć?

(19-01-2019, 11:09)Szczepan600 napisał(a):  Jakieś nagrywki płyt i grzebanie się w syfku zamiast wygodnego seansu od ręki
Co masz na myśli pisząc "syfik"? Oprogramowanie?  Te w stylu DVDfab (lub podobne) jest bardzo łatwe w obsłudze. Wystarczy mieć plik z prawidłowo zakodowanymi i zsynchronizowanymi napisami. Temat opisany na forum dokładnie. Żadna filozofia, po prostu kilka kliknięć. Taki sam zestaw czynności musi zrobić użytkownik Oppo, jak po raz pierwszy przygotowuje napisy. W przypadku nagrywarki musisz jedynie wykonać klika kliknięć więcej, żeby nagrać i potem już masz "wygodny seans od ręki". Dodatkowo, tak jak napisał Gieferg nie jest ograniczeniem region, czy dostępność filmu z polską wersją językową. O zmniejszeniu kosztów zakupów płyt (dzięki licznym promocjom na amazonach) nawet nie wspomnę.

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Gieferg - 19-01-2019

I jest to rozwiązanie o tyle przyszłościowe, że zawsze może się po jakimś czasie okazać, że pasowałoby oglądać film z kimś kto nie zna wystarczająco dobrze angielskiego (choćby z dzieckiem, które może też nie umieć czytać). A tu dodasz sobie bez problemu tak napisy jak i polskie audio wyciągnięte np. z DVD (czy skądś tam Tongue). Dla mnie jakiekolwiek rozwiązania wymagające korzystania z dodatkowego sprzętu, który będzie jedynym sposobem obejrzenia tych filmów są bez sensu.

Tylko, że wielu tu wspomina o wersjach PL których nie potrzebuję :-) dlatego tylko pytałem o jakieś sprawdzone polecajki tanich odtwarzaczy w regionie A. Moze ktoś nawet ma na sprzedaż. Chciałem sprowokować taki wątek. A z oprogramowaniem
Nie mam problemów, po ptostu nie chce mi się robić tych płyt. Wole odpalać oryginalne dyski.

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Gieferg - 19-01-2019

Cytat:Tylko, że wielu tu wspomina o wersjach PL których nie potrzebuję :-)
Co nie znaczy, że potrzebować nie zaczniesz. Patrz post wyżej.

Raczej się nie okaże :-) Nawet jeżeli będę oglądał filmy z jakimiś dziećmi to raczej nie te, które chce z regionu A (a moje, jak się doczekam i tak będą oglądać w ang w celach nauki). A sprzęt mógłbym kupić w Regionie free, ale 4K pln na odtwarzacz oppo mi nie pasuje w czasie, gdy brakuje mi tylko tego regionu A. Chociaż, z drugiej strony jakimś tanim region free bym nie pogardził. Może kiedyś trafi się coś z C :-D Dla mnie marnowanie czasu na jakieś wypalanki jest bez krzty sensu. Tutaj się nie dogadamy ;-)

RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - sebas - 19-01-2019

@Szczepan600
Jeżeli jesteś zadowolony z odtwarzacza, który obecnie używasz, to kup po prostu najtańszy model tego samego producenta tyle, że z regionem A. Ja bym tak zrobił.

No właśnie głównie używam konsol. Dlatego jakoś średnio badałem te zwykle stacjonarki. Jednakże luz, coś sobie ogarnę :-)