Filmozercy.com | Forum
Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki (/watek-za-garsc-dolarow-za-kilka-dolarow-wiecej-dobry-zly-i-brzydki)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Grievous - 01-04-2024

"Za garść dolarów" od Kino Lorber ma podobno również spieprzony dźwięk. Nawet bardziej od ścieżek MGM. Więc kolejny argument za tym aby nie przepłacać.

Włoska video-recenzja z capsami "Za kilka dolarów więcej" od Eagle.

Na moje oko to wygląda bardzo podobnie do Kino Lorber. Może nieco ciemniejszy i "miększy"? Chociaż youtubowa kompresja też robi swoje, a bez bezpośredniego porównania ciężko stwierdzić. Chociaż nie wiem czy wydanie od Włochów nie jest pociachane. Widzę, że ktoś w komentarzach o to płacze.

No nic, niemiecki Blu do "Za garść dolarów" już zamówiony. Nad "Za kilka dolarów więcej" będzie trzeba jeszcze pomedytować. Chyba jednak faktycznie będzie trzeba czekać na jakąś promocję na wydanie Lorbera.

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Mefisto - 01-04-2024

(01-04-2024, 14:04)Grievous napisał(a):  ma podobno również spieprzony dźwięk

Rozwiń.

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Grievous - 01-04-2024

Podobno poziomy D/M/E są niepoprawne, brakujące efekty dźwiękowe itp. Tutaj gość trochę temat rozwija. Oczywiście jest szansa, że pieprzy od rzeczy Tongue

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - misfit - 01-04-2024

(01-04-2024, 14:04)Grievous napisał(a):  Włoska video-recenzja z capsami "Za kilka dolarów więcej" od Eagle.

Więc włoskie UHD pod względem obrazka wychodzi na tego samego mastera, w tym te same kolorki, co od Kino Lorber. No nie powiem, spore zaskoczenie.
Może też się kiedyś skuszę.

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Mefisto - 01-04-2024

(01-04-2024, 14:28)Grievous napisał(a):  Oczywiście jest szansa, że pieprzy od rzeczy

Przyznam, że nie zwróciłem uwagi, ale ja nie jestem aż takim geekiem (najwięcej razy pewnie widziałem ten film w tv z lektorem, więc Big Grin), a poza tym system i tak mi jeszcze dźwięk dostosowuje. Niemniej jest pretekst do kolejnego seansu Smile

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - piti198 - 01-04-2024

misfit napisał(a):Piti ma włoskie UHD i przy okazji dołączone do niego BD - jak ładnie poprosisz to może wrzuci z nich jakieś screeny? Smile
Mogę wrzucić jak mi przypomnisz, jak obsługuje się ten program do robienia zrzutów na kompie, bo już zapomniałem.

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Wolfman - 03-04-2024

misfit rozumiem, ale gdyby każdy kupował jak Ty. czyli film dopiero po 5$ jak będzie promocja, nad wszystkim kręcił nosem, bo to źle czy tamto. To by nośników żadnych nie było. Dystrybucja polska leży i kwiczy, tak, była wspierana. Nawet taki mały kraik jak Czechy lepiej orze od nas

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - misfit - 03-04-2024

Piti -> click.

A Wolfmanowi odpowiedziałem w tym wątku:
https://forum.filmozercy.com/watek-kryteria-zakupu-filmow?pid=106712#pid106712

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - piti198 - 03-04-2024

dulary Big Grin

[Obrazek: MEST4OH_t.png] [Obrazek: MEST4PE_t.png] [Obrazek: MEST4SD_t.png]  

[Obrazek: MEST4QF_t.png] [Obrazek: MEST4QP_t.png] [Obrazek: MEST4R7_t.png]  

[Obrazek: MEST4RG_t.png] [Obrazek: MEST4RQ_t.png] [Obrazek: MEST4XO_t.png]  

[Obrazek: MEST56O_t.png] [Obrazek: MEST56Q_t.png] [Obrazek: MEST56Z_t.png]  

[Obrazek: MEST57Q_t.png] [Obrazek: MEST58C_t.png] [Obrazek: MEST58E_t.png]

RE: Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki - Wolfman - 03-04-2024

Jak wspomniałem dla mnie dobra inwestycja, Filmy uwielbiam , nie będę tracił dekady czy dwóch czekając na kolejne jakieś wydanie.