![]() |
|
Pierdololo polityczne - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Pierdololo polityczne (/watek-pierdololo-polityczne) |
RE: Pierdololo polityczne - Bender - 12-12-2018 (12-12-2018, 14:22)Nfsfan83 napisał(a): #Bender ja bym do was nic nie miał, o ile byście (bo przecież chcecie być traktowani jak inni) się zachowywali normalnie, ale to co widzę, to już przesada (nawet jak to jest mniejszość): Na szczęście, mam (no pun intended) w dupie, czy Ty coś "do nas" masz, czy nie
RE: Pierdololo polityczne - Wolfman - 12-12-2018 (12-12-2018, 11:01)sebas napisał(a): Teraz przejrzeli na oczy? To co dzieje się teraz we Francji było od dość dawna do przewidzenia. Potrzebny jest nie tylko kręgosłup, jak to ująłeś, ale przede wszystkim zdrowy rozsądek i umiejętność logicznego myślenia. Ludzie muszą być rozsadni i zastanowić się dobrze, zanim coś zrobią...Lepiej teraz , aniżeli wcale. Nikomu władzy nie powinno się nigdzie przekazywać, w żadnym kraju. Wojny się znikąd nie biorą, a chce jej zwykły człowiek, który ma dom i rodzinę z reguły? Czy rząd i stojące za nim różne korporacje min zbrojeniowe? RE: Pierdololo polityczne - sebas - 12-12-2018 (12-12-2018, 16:35)wolfman napisał(a): Wojny się znikąd nie biorą, a chce jej zwykły człowiek, który ma dom i rodzinę z reguły? Czy rząd i stojące za nim różne korporacje min zbrojeniowe?Żeby była jasność. Nie twierdzę niczego przeciwnego. Jeszcze z czasów podstawówki, z WOSu pamiętam, że konflikt zbrojny między państwami definiowany był jakoś tak: (nie pamiętam dokładnego cytatu) (...) realizacja polityki zagranicznej państw, tyle że na płaszczyźnie militarnej - bo na innych płaszczyznach komromisu nie udało się osiągnać(...) Zwykli obywatele o tym bezpośrednio nie decydują i w rzeczywistości tego konfliktu nie chcą. W końcu to oni ponoszą największe konsekwencje... RE: Pierdololo polityczne - Wolfman - 12-12-2018 (12-12-2018, 16:55)sebas napisał(a): W końcu to oni ponoszą największe konsekwencje...No i tym ostatnim twierdzeniem mamy puentę. Nie ma co pisać o religiach, podziałach na wyznania, kolory skóry i całą resztę. To rządy i korporacje nas dzielą, bo im tak to na rękę. Jeśli dojdzie do wybuchu kolejnej wojny to też im to będzie na rękę. Nfsfan ćwicz strzelanie, chociaż z procy, bo z karabinem różnie może być potem, może ich zwyczajnie braknąć. Polska bogata nie jest. RE: Pierdololo polityczne - Bender - 12-12-2018 Trochę zaklinasz rzeczywistość z tymi korporacjami. Nie są święte, wiadomo. Ale tylko niewielkiemu odsetkowi z nich zależy na konflikcie, napędzającym określony rodzaj popytu. Reszta korzysta na spokoju i stabilności. A gdzie jak gdzie, ale najtrudniej osiągnąć kompromis w sprawach wyznaniowych i to jednak tu się rodzi wiele konfliktów eskalujących poza jakiekolwiek negocjacje. RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 12-12-2018 Nie chce mi się czytać całości, bo od czytania pojedynczych postów już mnie głowa rozbolała. Podstawowa sprawa - wszelkie skrajności są prawie zawsze kiepskim wyjściem. Czy to na lewo, czy na prawo. Tak samo podejście do spraw typu religia - zarówno skrajnie jadący po kościele zazwyczaj w pewnym momencie zaczynają pitolić głupoty i tak samo ci, którzy się zbyt mocno trzymają jego zasad, zazwyczaj wszelką logikę gdzieś po drodze gubią. Podobnie z aborcją - całkowity zakaz jest równie idiotycznym pomysłem, jak zezwolenie na jej dowolne wykonywanie. W skrócie - poglądy skrajnie lewicowe to dla mnie takie samo zło jak skrajnie prawicowe. Świat zorganizowane tak wedle jednych jak i drugich, nie jest światem, w którym chciałbym żyć. RE: Pierdololo polityczne - Wolfman - 12-12-2018 (12-12-2018, 17:33)Bender napisał(a): Trochę zaklinasz rzeczywistość z tymi korporacjamiWszystko co jest nastawione na dojenie nas do zera jest totalnym złem. (12-12-2018, 17:51)Gieferg napisał(a): . Świat zorganizowane tak wedle jednych jak i drugich, nie jest światem, w którym chciałbym żyć.Żyjesz obecnie. RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 12-12-2018 W którym? Ultra-lewackim czy ultra-prawackim? Bo jakoś nie zauważyłem. RE: Pierdololo polityczne - Ethan - 12-12-2018 Lewica stricte jest w Polsce marginesem. Mamy głównie narodowych socjalistów w postaci pisu oraz korpokatolików, którzy wyhodowali nam obecną władzę, czyli po (centroprawica). może przeciwwagą, której potrzebuje Polska będzie Biedroń, bo sld, póki rządzi tam Czarzasty, to ponury żart, a Razem może liczyć na głosy nerdów z dobrych rodzin. PiS sprytnie, pewnie przy pomocy swoich spin doktorów, "upomniał" się o wykluczonych i myślę, że ten elektorat długo jeszcze przy nim się utrzyma. gdyby było źle wystarczy przypomnieć o uchodźcach i Balcerowiczu. Chodzą plotki, że idzie światowy kryzys, troszkę mocniejszy niż poprzedni. czy ktoś coś o tym wie? RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 12-12-2018 narodowy socjalizm coś pięknego ta duma, że czujesz się POLAKIEM
|