Filmozercy.com | Forum
Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski (/watek-ogniem-i-mieczem-potop-pan-wolodyjowski)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - MarianPaz - 29-07-2016

Może wykupili boxy ze sklepu TVP gdzie jeszcze niedawno były po 215 zł a teraz sprzedają pojedyncze filmy ze sporym zyskiem.

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Gieferg - 29-07-2016

Będzie w sugerowanej to wezmę.

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - misfit - 30-07-2016

W empiku widzę, że mają na magazynie trylogię za 210 zł.

Ogniem i mieczem wyrzucamy do kosza bo to jedyne właściwe miejsce dla tego wydania, wykastrowany Potop wystawiamy na allegro (za 50-60zł. spokojnie się sprzeda) i cieszymy się Potopem i Panem Wołodyjowskim mniej więcej w sugerowanej cenie.

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Kirek - 30-07-2016

W ramach obecnej promocji w Empiku (nie mogę sobie przypomnieć dokładnie w którym ale na 75% był to Empik na warszawskich kabatach) widziałemcałą trylogię za 299 PLN - 50% czyli 149,50 PLN

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Sporeczek - 24-01-2017

Jak to w końcu jest z tymi rekonstrukcjami ? Rzeczywiście te najnowsze w 4paku są takie złe ? Ja osobiście miałem okazję widzieć pana wołodyjowskiego i potop w fullhd w wersjach bardzo dobrych. Parę stron wcześniej było porównanie pana wołodyjowskiego i potopu między wersjami odnowionymi i zwykłymi, i te porównania chyba były odwrotnie, albo miałem jakiś ogromny fart. W wersjach które oglądałem, obraz był kolorystycznie bardzo dobry i nie rozciągnięty. Jedynie ogniem i mieczem kulało, ale to wiadomo. W ogóle widziałem też Redivivus w kinie niedawno na spotkaniu z reżyserem, jakość 1 klasa, ale wersja pełna potopu którą w full hd oglądałem też nie odbiegała od tego zbytnio. Tylko że to nie były te wydania z bluray... Możliwe że to była zgrana wersja telewizyjna i poprawiona przez kogoś z nudów, ale logo żadnej stacji telewizyjnej nie widziałem... planowałem to kupić, ale teraz się waham jeśli rzeczywiście jakość miałaby być taka zła, co nie ma żadnego sensu, zresztą cena też zaporowa.

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Gieferg - 24-01-2017

Wszystko zostało powiedziane - Potop i Pan Wołodyjowski są na blu-ray zasadniczo w porządku, choć ten pierwszy dośc mocno skompresowany bo wepchali 5 godzin na jedną płytę (nie wiem jak z artefaktami kompresji, nie widziałem filmu w tej wersji, żeby to sprawdzić). Ogniem i Mieczem to upscal z DVD wrzucony na płytkę BD.

Kupiłbym Potop i Wołodyjowskiego gdyby byly dostepne osobno w normalnej cenie. Kupować boxu, żeby potem sprzedawać komuś śmieciowe wydanie Ogniem i Mieczem i Rekastratusa nie mam ochoty.

Szkoda że tak robią, wiem na pewno, że istnieje możliwość kupna materiału źródłowego z telewizji ale jest to już dość drogie bo nawet się dopytywałem z ciekawości, ogólnie a nie konkretnie serialu, no i za tą cene można by sobie kilka takich blurayów kupić i jeszcze zarobić, a szkoda. Może kiedyś Smile Poczekam na jakąś promocje bo za taką cenę mam lepsze wydania innych filmów :/

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Wolfman - 24-01-2017

Trylogia była w promocji za 180 zł i filmy są warte zakupu, w końcu to klasyka naszej kinematografii. Do tego całość ładnie wydana , w boxie są oddzielne pudełka z filmami i książeczkami. Nie widzę sensu by coś tu kupować , wyprzedawać bo jest to upscal z dvd. Być może kiedyś wyjdzie w tanich pudełkach plastikowych jak się wyprzeda to wydanie, a coraz chyba bliżej temu, bo znika ze sklepów.

RE: Ogniem i mieczem / Potop / Pan Wołodyjowski - Gieferg - 24-01-2017

W przypadku polskich wydań od tych różnych dziwnych dystrybutorów może też być tak, że jak się wyprzeda to już się szybko nie pojawi.

180 zł byłbym jeszcze w stanie za to dać, ale za 300 to już nie bardzo, albo 250, będę musiał poszukać... bo że klasyka to wiadomo, zresztą moim zdaniem te filmy nadal się trzymają, a dowodem na to będzie że nie zasnąłem na całonocnym maratonie filmów Hoffmana który sobie zrobiłem niedawno Tongue Cóż, trzeba szukać. Czasem mam wrażenie że nawet polskie filmy są za granicą łatwiej dostępne, zresztą nawet mi się nie wydaje, bo o wiele łatwiej znaleźć zagraniczne wydanie polskiego filmu, na przykład takiego wiedźmina...