![]() |
|
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD (/watek-kryst007-moja-kolekcja-dvd-i-bd) |
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - bartnikp - 12-12-2016 Jak zawsze dobry up i sporo inspiracji do moich poszukiwań. Gratulacje i dzięki ![]() pzdr RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - matwiko - 12-12-2016 trak, fajne zakupy. Shafty z allegro? za ile wychaczyłeś? Te pakiety mam równeiz na liście zakupów. Polowałem od dłuższego czasu na Stracha na wróble ale chyba sie w końcu zdecyduje na ten pakiet Pacino. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 13-12-2016 Jak zwykle dziękuję Wam za miłe slowa o kolekcji. Cieszy mnie, że nawet i spiruje innych kolekcjonerów (12-12-2016, 21:24)matwiko napisał(a): Shafty z allegro? za ile wychaczyłeś?Tak jest! "Wielki sukces" kupiłem za 26 zł od sprzedawcy strefagierbedzin, kupowałem u niego kilka razy i polecam, choć często widać że sprzedaje używki zapakowane od nowa w folię "Shafta w Afryce" tak naprawdę to kupiłem przez Allegro z DVDMAX'a za 30 zł. Czasem zdarzają się tam takie unikatowe wydania, choć prawie nigdy za zachęcającą cenę.
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 13-12-2016 (13-12-2016, 10:01)kryst007 napisał(a): Tak jest! "Wielki sukces" kupiłem za 26 zł od sprzedawcy Drogo ja kupiłem steela z PL na blu ray za 30zl
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - matwiko - 13-12-2016 Wolfman, gratuluje! jesteś jedynym na świecie posiadaczem tego filmu na blu-ray, bo nigdy go nie wydan na blu, do tego z pl i w stelu. Szok RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 14-12-2016 Niestety PL nie ma to jakiś błąd w info od sprzedawcy i do tego to Shaft jedynka w steelu. Płakał niemniej nie będę. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - TomaszG - 14-12-2016 "Nieśmiertelnego" z QDVD masz anamorficznego, bo trafiłeś na "trafiony" pierwszy rzut wydania Vision. Wydawca zaraz wydał poprawkę i wymieniał za darmo nieanamorficzne płyty na anamorficzne. Ja wtedy wymieniłem. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 14-12-2016 Również gratuluję za zdobycie steela z PL i to za trzy dyszki. To sie nazywa prawdziwa okazja! (14-12-2016, 07:03)TomaszG napisał(a): "Nieśmiertelnego" z QDVD masz anamorficznego, bo trafiłeś na "trafiony" pierwszy rzut wydania Vision. Przesłalbyś jeśli możesz jakiegoś screena z anaformicznego DVD (lub kto inny kto takowe ma od Vision), bo cały czas zawacham się czy nie kupić wydania w amaray'u na samą podmiane krążka i chcę wiedzieć czy obraz prezentuje się tak koszmarnie jak mnie się wydaję. Z góry dzięki! RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 14-12-2016 W przypadku filmów które wydało Vision, a potem jeszcze raz Kino Świat, dwa które porównywałem (Terminator 2 i Red Heat) wyglądało nieco lepiej w wydaniach KŚ. Nie wiem jak Highlander. Ja bym wolał anamorphic nawet nie ze względu na jakośc, ale wygodę oglądania i brak potrzeby kombinowania/zoomowania. Ale uwaga - wznowienia filmów QDVD od vision w amarayach bywały skompresowane do DVD-5, w takich wypadkach (zwłaszcza gdy zostawiono im dźwięk DTS) wygląd obrazu był FATALNY - pełen asortyment artefaktów po kompresji, pikseloza jak w divixach. Miałem taką wersję Rambo III (potem kupiłem na allegro I wydanie w digi) - nawet na 21 calowym CRT wyglądało to obrzydliwie. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Mister Tadeo - 14-12-2016 Mając w pamięci niedawny seans "Highlandera" na Blu w wersji zremasterowanej z okazji 30-lecia premiery, czuję się bardzo nieswojo, oglądając te screeny z wydania QDVD. |