Filmozercy.com | Forum
CivilWar - Kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: CivilWar - Kolekcja (/watek-civilwar-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 24-11-2020

Ekspresowo (wczoraj wysłane) dzisiaj przyszło do mnie włoskie wydanie Game of Thrones 1-8 Steelbook 4K. Dzięki Dziel za info o promocji (200€ za to wydanie). Tak więc sporo pieniędzy zaoszczędzonych. Wcześniej miałem zarezerwowane wydanie z brytyjskiego Amazona za 250£, nie mówiąc już o cenach na naszym rynku.

Niestety wydanie przyszło do mnie, bardzo słabo zabezpieczone, można powiedzieć wcale. Włożone w zwykły kartonik, jakiś świstek i tyle. Przeraziłem się z początku jak zobaczyłem w jakim stanie. Szczęście w nieszczęściu, że steelbooki o dziwo były nietknięte, bez pęknięć i nie posiadały rys. Sam metalowy box doprowadziłem do ładu i naprostowałem. Obecnie całość wygląda bardzo ładnie, a same steele błyszczą się w zależności jak pada światło. Niestety przy steelbooku z 8 sezonem, wewnątrz dyski są poukładane jeden na drugim, bo są 3 płyty z sezonem, 2 płyty z dodatkami i 1 płyta z filmem animowanym.

PL napisy i lektora potwierdzam w każdym sezonie. PL napisy są również w filmie animowanym. Brak PL napisów na płytach z dodatkami.

[Obrazek: yaDq0jE.jpg]
[Obrazek: D9KstDB.jpg]
[Obrazek: HT1reSx.jpg]
[Obrazek: oF3vqNV.jpg]
[Obrazek: SXfUrHt.jpg]
[Obrazek: aTxMZJG.jpg]
[Obrazek: hAKTvAH.jpg]
[Obrazek: s33L17C.jpg]
[Obrazek: AGVSnYX.jpg]
[Obrazek: 2tvaULk.jpg]
[Obrazek: McV0vJj.jpg]
[Obrazek: ZK07538.jpg]
[Obrazek: ebof9h6.jpg]
[Obrazek: n2OMLxm.jpg]
[Obrazek: W1abSpZ.jpg]
[Obrazek: 35J1UUb.jpg]
[Obrazek: amIjejD.jpg]

Poniżej zdjęcie w jakim stanie to do mnie dotarło.
[Obrazek: n6vabVF.jpg]

RE: CivilWar - Kolekcja - Mierzwiak - 24-11-2020

O k... Pisz do nich i walcz o jakąś rekompensatę, przecież to skandal żeby, jakby nie było, wydanie premium wysłane było w taki sposób.

RE: CivilWar - Kolekcja - Mefisto - 24-11-2020

Dokładnie - wrzucisz im to zdjęcie powyżej i przynajmniej dostaniesz zwrot kosztów albo bon na kolejne zakupy. A wydanie całkiem spoko.

RE: CivilWar - Kolekcja - pred895 - 24-11-2020

No masakra, zwrot 40 - 50 % wartości się należy.

RE: CivilWar - Kolekcja - Dziel - 24-11-2020

Tak właśnie pakują paczki w amazonach. Teraz strach pomyśleć w jakim stanie przyjdzie Hobbit i LOTR Wink

RE: CivilWar - Kolekcja - kulcikriu - 24-11-2020

Pisz, dzwon, do mnie przyszedl box MASH w podobnym stanie i dostalem 30 procent zwrotu kasy

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 24-11-2020

Jasne, że się z nimi skontaktuję. To, że doprowadziłem to do takiego wyglądu, nie zrzuca z nich odpowiedzialności za pakowanie. Wyślę im kilka zdjęć jak to wyglądało po rozpakowaniu, zażądam zwrotu pewnie z 70% wartości i zobaczymy jak się będą targować.

(24-11-2020, 18:46)Dziel napisał(a):  Tak właśnie pakują paczki w amazonach. Teraz strach pomyśleć w jakim stanie przyjdzie Hobbit i LOTR Wink

Też się zastanawiam jak będzie wyglądał LOTR i Hobbit, ale z Amazon.co.uk chyba nie pobiorą cła, a z Zavvi jest to już niestety bardzo możliwe. Wybór między mniejszym złem hmm

RE: CivilWar - Kolekcja - HAL 9000 - 24-11-2020

Ładne wydanie, podobają mi się te kolorki  Heart

Widać, że metalowa osłona na steelbooki działa prawidłowo  Tongue

PS
Zavvi boxy pakuje jeszcze gorzej, więc...

RE: CivilWar - Kolekcja - misfit - 24-11-2020

(24-11-2020, 18:46)Dziel napisał(a):  Tak właśnie pakują paczki w amazonach. Teraz strach pomyśleć w jakim stanie przyjdzie Hobbit i LOTR Wink

Potwierdzam. Batmany też tak do mnie wysłali z Francji. To pudełko zbiorcze jest dość łatwo podatne na uszkodzenia, ale u mnie szczęśliwie skończyło się na "tylko" jednym niewielkim wgnieceniu.

RE: CivilWar - Kolekcja - truvneeck - 24-11-2020

Całkiem ładnie wyklepany ten GoT Wink Za taką kasę, to powinno tonąć w bąbelkach i jeszcze być przewiązane czerwoną wstążeczką Sad Zastanawiająca zmiana sposobu rozmieszczenia płyt w ostatnich sezonach.