Filmozercy.com | Forum
Zbiór komplementarny - fantastyka - Glaeken - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Zbiór komplementarny - fantastyka - Glaeken (/watek-zbior-komplementarny-fantastyka-glaeken)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 24-12-2017

Przegrzebałem opcje profilu i nie wiem co i gdzie mam odhaczyć czy odblokowac. Niby wszystko jest ok.

RE: Kolekcja - Glaeken - Mateusz - 24-12-2017

Włączyłem Ci możliwość otrzymywania pw.

RE: Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 25-12-2017

Dziękuję.

Łubudubu Łubudubu niech żyje nam... prezes naszego klubu ! Wink

RE: Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 09-03-2020

Przejrzałem sobie swoje stare posty i nie mogę uwierzyć, że kupowałem coś co teraz omijam szerokim łukiem Big Grin

Optymalizacja kolekcji zakładała:
- upgrade sprzętu RTV do 4K (obecnie czekam tylko na PS5 i ew. dokupienie czegoś co pozwoli mi robić zrzuty ekranu w 4K),
- pozbycie się filmów nie-fantastycznych oraz marnych wydań PL - zostało mi bardzo niewiele do sprzedania -> na sprzedaż
- przerzucenie budżetu na dwie kolekcje towarzyszące (szeroko rozumiana fantastyka: książki zazwyczaj w twardej oprawie oraz making ofy/artbooki + gry komputerowe głównie na PS4).

Na bieżąco upgrade filmów z blu ray na 4K no i oczywiście uzupełnianie w/w zbiorów o nowe wydania czy to blu ray czy 4K. Po 2 latach gruntownej optymalizacji zbioru stan na dzień dzisiejszy wygląda z grubsza tak (na razie jest chaotycznie poukładane bo nadal jest w transformacji):

steelbooki/futurepacki blu ray 2D/3D (niektóre pójdą na sprzedaż)
różne wydania blu ray (niektóre pójdą na sprzedaż)
wydania 4K
"włoskie" Batmany w 4K

p.s.: wszystkie steelbooki/futurepacki są opakowane w przezroczyste slipcovery (wyjątek to te z Filmareny które są w folijkach ale to czasowe rozwiązanie).

p.s. 2: tak niektóre tytuły są podwójnie bo akurat b. lubię te filmy a niektóre zafoliowane bo nie chciało mi się rozpakowywać Smile

Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 06-04-2020

3x4K z FR, IT i GB. Świetne wydanie BR2049 ratuje zakupy.
[Obrazek: d3b362dffdd5cb0b87ea460f0c712dc9.jpg]

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 07-05-2020

Ostatnie zakupy filmowe, głównie z UK.

Polowałem na steelbook Pasażerów w 4K ale cena była stanowczo za duża jak za taki film więc się zdecydowałem na slipcase za kilkanaście funtów i jestem rozczarowany - marnej jakości zbyt małe pocztówki, bardzo cienki slipcase + wydrukowany cały scenariusz w formie książeczki to już kuriozum. Rozumiem gdyby to był nagrodzony scenariusz... Wydanie będzie ciekawostką w kolekcji Big Grin Na j-cardzie jest napisane, że napisy PL są tylko na blu rayu co czyni to wydanie jeszcze dziwniejszym.

I ostatnie zakupy książkowo-okołofilmowe i też UK. Kilkukilogramowy artbook GoT na czele Smile

RE: Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 27-06-2020

Prawie świeże, wszystko z Zavvi:

Ze Screamersów cieszę się najbardziej mimo iż to jedyny blu ray w tym zestawieniu.

RE: Kolekcja - Glaeken - Dziel - 27-06-2020

Konkretne zakupy Smile Steelbooki Ghostbusters wyglądają świetnie z tą grafiką Dana Mumforda i chyba również zdecyduje się na ich zakup Wink Szkoda tylko, że brakuje w tych wydaniach płyt Blu-Ray.

RE: Kolekcja - Glaeken - Wolfman - 27-06-2020

Posprzątaj skrzynkę pocztową .

Kolekcja - Glaeken - Glaeken - 27-06-2020

A ty wynieś śmieci.

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka