Filmozercy.com | Forum
Jurassic Park - seria - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Jurassic Park - seria (/watek-jurassic-park-seria)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

RE: Jurassic Park - seria - Mr.Hankey - 13-11-2018

Wersja UHD Upadłego Królestwa kosztuje w MM 109zł, nowy trend wydań od Filmostrady czy jedynie wypadek przy pracy?

RE: Jurassic Park - seria - Pablo0909 - 13-11-2018

(13-11-2018, 12:01)Mr.Hankey napisał(a):  Wersja UHD Upadłego Królestwa kosztuje w MM 109zł, nowy trend wydań od Filmostrady czy jedynie wypadek przy pracy?

W którym MM? Jestem teraz na stronie MM i są 3 części (bez "Upadłego królestwa") i wszystkie są po 149 PLN.

P.S. Zwracam honor, bo z rozpędu wpisałem "Jurassic Park". Taki trend (gdyby istniał) jest jak najbardziej wskazany :-)

RE: Jurassic Park - seria - Kirek - 13-11-2018

Moim zdaniem to błąd osoby wprowadzającej wydanie. Tego samego dnia pojawiły się też inne wydania i pozostałe miały cenę 149 PLN. W każdym razie chciałbym się mylić Smile

RE: Jurassic Park - seria - Pablo0909 - 13-11-2018

I tak Kirek zabiłeś pięknie zapowiadającą się nadzieję Big Grin Big Grin

RE: Jurassic Park - seria - Keyser - 19-09-2019

Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, wybaczcie jeśli nie, ale dodałem do Filmoskopu ostatnią część serii. Wersja UK, HMV exclusive i już wyprzedana więc może nie przyda się za bardzo. To mój pierwszy dodatek więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś pokręciłem Smile

RE: Jurassic Park - seria - Kirek - 19-09-2019

Temat dobry. Proponuję w poście od razu podawać link do wydania w filmoskopie o którym piszesz.
Co do samego opisu to drobne uwagi:
- Przed wstawieniem głównej fotki warto w jakimś programie (np. paint) usunąć białe marginesy po bokach. Gdy je zostawiamy to w przypadku listy z wydaniami ta widoczna miniaturka jest jeszcze mniejsza właśnie przez te białe obszary
- Dystrybutor to chyba w tym przypadku sam Universal bez kooperacji z Sony? (Tak przynajmniej jest na stronie HMV)
W każdym razie jest ok i zachęcam do dalszego uzupełniania braków Smile

RE: Jurassic Park - seria - Keyser - 19-09-2019

Jasne. Dzieki. Zapewne masz rację z tym dystrybutorem, nie byłem pewien czy Uniersal Pictures to będzie Universal Studios czy Universal Sony Pictures. Ale patrząc na opis w Wikipedii to chyba żaden - usunąłem.

Universal Pictures – amerykańska wytwórnia filmowa założona 30 kwietnia 1912 roku przez Carla Laemmle. Obecnie należy do NBCUniversal, części koncernu Comcast. Razem z Paramount, Waltem Disneyem oraz Warner Brothers należy do najstarszych i największych wytwórni filmowych w USA. Od początku istnienia studia do 1 stycznia 2010 roku marką Universal opatrzono łącznie około 3400 filmów[1].

Wytwórnia często jest błędnie określana jako Universal Studios które w rzeczywistości jest grupą skupiającą studia filmowe należące do NBC Universal o pełnej nazwie Universal Studios Entertainment
.

RE: Jurassic Park - seria - Kirek - 19-09-2019

Ups, tego to nie wiedziałem i rzeczywiście u nas 'Universal Studios' funkcjonuje jako 'Universal Pictures' (a przynajmniej ja tak to postrzegałem). W takim razie pozostaje prośba do Mateusza o zmianę nazwy.

EDIT: Twój argument dotyczący zmiany nazwy dystrybutora został rozpatrzony pozytywnie Smile

RE: Jurassic Park - seria - tunnel666666 - 28-10-2019

witam.
czy wydanie Jurassic World 1 & 2 4K UHD PL na francuskim amazonie LINK posiada na wszystkich plytach polska wersje jezykowa czy tylko na plytach uhd?

RE: Jurassic Park - seria - Wolfman - 28-10-2019

A masz francuski w polskim wydaniu na bd?