Filmozercy.com | Forum
Gwiezdne wojny - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Gwiezdne wojny (/watek-gwiezdne-wojny)

RE: Gwiezdne wojny - Verrax - 22-02-2016

To wydanie które pokazałeś jest tylko w USA/Kanadzie. Cała Europa (w tym Polska) ma już wydanie w digi z tackami.

RE: Gwiezdne wojny - Regis - 22-02-2016

(22-02-2016, 09:27)Verrax napisał(a):  To wydanie które pokazałeś jest tylko w USA/Kanadzie. Cała Europa (w tym Polska) ma już wydanie w digi z tackami.

Wielka szkoda, jest dużo ładniejsze... a liczyłem że takie kupiłem - ehh moja głupota

RE: Gwiezdne wojny - Mierzwiak - 22-02-2016

Żadna nowość, to samo tyczy się kolekcji Alienów (również Fox).

RE: Gwiezdne wojny - meaner - 03-03-2016

Na Zavvi pojawił się preorder 7 części w steelbooku. Link Premiera 18 kwiecień.
Znowu steel bez tytułu na froncie i grzbiecie. Na grzbiecie zamiast tytułu gówniane fotki...
Nie ma to jak zrobić w listopadzie komplet steelbooków a w kwietniu zrobić następny który pasuje do poprzednich jak świni siodło.  

RE: Gwiezdne wojny - Wolfman - 03-03-2016

Ja poczekam jak się ukaże 1-9 całość w nowych steelach, może już w 4k uhd z dźwiękiem 5.1 dts hd ma. W końcu to musi się udać.

RE: Gwiezdne wojny - Gieferg - 03-03-2016

BEZNADZIEJNY steel. Skreśliłbym to za sam grzbiet z facjatami, ale i cała reszta zasysa.

Ostatnio tak sobie myślę, że zakup na blu rozważę dopiero jak będzie cała trylogia. Po samym ep. VII w ogóle brak mi przekonania by to kupować, czy nawet iśc do kina na kolejne części.

RE: Gwiezdne wojny - Verrax - 03-03-2016

Ło matko bosko częstochowsko, spalić to paskudztwo! Miałem nadzieję że dostaniemy steela który będzie miał na sobie naprawdę ładną (moim zdaniem) grafikę z oficjalnego plakatu, ale zamiast niego dali tego koszmarka. Raczej nic się już w tym względzie nie zmieni, a szkoda - steelbooka sobie w takim wypadku odpuszczam, chyba że wyjdzie jakiś drugi, ciekawszy wariant.

(03-03-2016, 20:14)meaner napisał(a):  Nie ma to jak zrobić w listopadzie komplet steelbooków a w kwietniu zrobić następny który pasuje do poprzednich jak świni siodło.

A dzieje się tak dlatego, że za tamtą serią steelbooków stało jeszcze 20th Century Fox (bodajże w jakiś porozumieniu z Disneyem). W przypadku TFA jest inaczej - 20th Century Fox nie ma już nic do gadania, więc dostaliśmy steel typowy dla całej reszty disneyowskich produkcji, oraz nie mający prawie nic wspólnego z tamtą serią.

RE: Gwiezdne wojny - Mateusz - 03-03-2016

Spalić i zakopać! Też liczyłem na motyw z oficjalnego plakatu, który wydawał się dość oczywistym i bezpieczny wyborem. Swoją drogą trzeba mieć tupet żeby wrzucać na tył postać, która pojawiła się w filmie na 30 sekund i skończyła w sypie na śmieci.

RE: Gwiezdne wojny - Użytkownik usunięty64562 - 03-03-2016

Post usunięty

RE: Gwiezdne wojny - radef - 03-03-2016

Najważniejsze pytanie - czy Disney przetłumaczy płytę z dodatkami.
Bo jak tak, to Galapagos ją wyda, a jak nie, to raczej nie.
Bo głos DTS-HD na pewno będzie, obstawiam wydanie z Czechami i opcjonalnie z Rumunią/Rosją/Wochami (z którymś z tych krajów). Płyta z dodatkami będzie tłumaczona na całą Europę, więc jeżeli Disney przetłumaczy, to każde europejskie wydanie będzie ją zawierać.