![]() |
|
Making of(y) + artbooki - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Making of(y) + artbooki (/watek-making-of-y-artbooki) |
RE: Making of(y) + artbooki - sebas - 18-10-2025 (14-10-2025, 20:11)Bender napisał(a): RIP Drew StruzanW pierwszej chwili nie do końca skojarzyłem o kogo chodzi. Wracając na YT do jednego z filmików o artbookach w końcu do mnie trafiło. Krótka próbka osiągnięć Drew Struzana: RE: Making of(y) + artbooki - Bender - 18-10-2025 Jako posiadacz obu albumów bardzo polecam zwłaszcza biały. Większa objętość i lepsza prezentacja prac. RE: Making of(y) + artbooki - sebas - 18-10-2025 (18-10-2025, 09:16)Bender napisał(a): Jako posiadacz obu albumów bardzo polecam zwłaszcza białyCiężko kupić, niestety. A tak przy okazji. Nowe artbooki ze świata Star Wars: The Art of Star Wars: The Acolyte Season One [attachment=2054] Artbook pewnie ciekawszy niż sam serial. Można zamawiać już na amazon.plArt of Star Wars: Andor: (The Complete Series) już oficjalnie w przedsprzedaży, na amazon.de. [attachment=2053] Doug Chiang, podobnie jak Ralph McQuarrie, doczekał się dedykowanych albumów poświęconych całokształtowi dotychczasowej pracy artystycznej. [attachment=2055] Do zamówienia na amazon.pl Choć to nie ten sam kaliber artysty co wspomniany twórca koncepcji artystycznej SW z OT, to moim zdaniem prace Dougha z trylogi prequeli wyróżniają się na tle tego co dzisiaj proponowane jest w uniwersum wymyślonym przez Lucasa. Kilka pomysłów jak myśliwiec N-1, czy Nubian były całkiem udane. Na dokładkę jeszcze album Industrial Light & Magic: 50 Years of Innovation. Też już w przedsprzedaży, przykładowo na amazon.pl. Zapowiada się ciekawie. [attachment=2057] RE: Making of(y) + artbooki - Mefisto - 18-10-2025 (18-10-2025, 10:11)sebas napisał(a): Ciężko kupić, niestety. Widzę za 20 funtów na brytyjskim. RE: Making of(y) + artbooki - Bender - 18-10-2025 McQuarrie oba tomy miał poświęcone SW. Chiang bedzie miał jeden SW a drugi pozostałym filmom. Cały czas sie waham, ale chyba odpuszcze, bo o ile doceniam niektóre koncepty z prequeli i ich odmienność (i mam tam jakiś sentyment), tak jego styl nigdy do końca mnie nie przekonał. Ale samo wydawnictwo z pewnością będzie świetne. RE: Making of(y) + artbooki - Bender - 18-08-2026 No i amazonowe preordery Art of Andor i Acolyte w EU poszły się ***** . RE: Making of(y) + artbooki - sebas - 23-08-2026 @Bender To się niestety staje nagminne. Podobną sytuację miałem z innymi albumami, o tematyce lotniczej dla odmiany. Pan z infolinii poradził, żeby kupić od Books etc, bo przecież mają dostępne i dobre opinie na dodatek. Już miałem zadać głupie pytanie, czy amazonowi zależy, żeby od niego kupować, ale w mnie "olśniło", że przecież oni już co mieli sprzedać, to sprzedali. A że klient "indywidualny" nie ma? No cóż, jak widać to problem klienta. Z jednego takiego preordera finalnie zrezygnowałem, ale drugi przetrzymałem aż do skutku. Po kilku miesiącach czekania w końcu wysłali. Teraz też tak zrobię. Mam aktualizację wysyłki albumu do Andora na styczeń przyszłego roku. Zapłaciłem 137zł, więc warto poczekać. Co ciekawe, Industrial Light & Magic: 50 Years of Innovation wysłali w terminie... RE: Making of(y) + artbooki - Bender - 23-08-2026 Sebas, te przekładki o pół roku do jest defaultowa zagrywka systemu. Szanse jakieś są, że wskoczy w międzyczasie wiec też zostawiam, ale to nie jest update terminu, tylko odłożenie zamówienia na półkę pod tytułem "na razie nie wiadomo co z tym zrobić". Normalnie przyszłoby z fulfillment center z UK, no ale zachciało się durniom wychodzić z Uni i komplikować ludziom zakupy
|