Filmozercy.com | Forum
The Creator (2023) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: The Creator (2023) (/watek-the-creator-2023)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: The Creator (2023) - JVC 4K - 05-12-2023

Ostatnie pytanie, co o tym decyduję że taki Twórca u nas wyjdzie z lektorem i napisami tylko na DVD, a na Blu-ray 2K i tym bardziej 4K już nie.
Przecież ludziom zależy na jak najwyższej jakości obrazu i dzwięku i taką otrzymują na BD a nie otrzymają takiej na DVD.

Jest większe prawdopodobieństwo że takiego The Creatora więcej ludzi kupiło by w naszym kraju na Blu-ray 2K lub nawet na 4K z napisami i lektorem, aniżeli na DVD kto kupi ten film w tym prehistorycznym formacie za 4 dyszki. To jest dziwne że Disney tak olewa Europę środkową i wschodnią a tak lubi zachodnią.

RE: The Creator (2023) - arkadius841 - 06-12-2023

Dzisiaj zadzwoniłem do firmy Galapagos i zapytałem o ten film. Pani odpowiedziała, że mieli do wyboru wydać ten film na płycie DVD lub Blu-ray, ale wybrali DVD bo więcej osób kupi ten nośnik. Normalnie mnie zatkało jak to usłyszałem. Mieli więc wybór, ale mają chyba polskich kupujących głęboko gdzieś. Tłumaczyli się względami finansowymi.

RE: The Creator (2023) - fire_caves - 06-12-2023

Chłopaki, jest wątek odpowiedni od tego jaki nośnik się lepiej sprzedaje. Czeka Was duże zaskoczenie, jak widzę.

RE: The Creator (2023) - JVC 4K - 06-12-2023

Więcej ludzi kupi na DVD heh dobre, maniacy prawdziwej jakości chcą dobrego obrazu i super dzwięku a tego DVD nie da już widzę jak kolejki się ustawiają po tego Twórcę na DVD, ja na pewno nie kupię.

RE: The Creator (2023) - Gieferg - 06-12-2023

Więcej ludzi kupuje DVD, bo większośc ludzi jakość ma w dupie. na tym forum znajduje się promil mniejszości, którą jakośc obchodzi i jest skłonna za nią dopłacać. To fakt, a z faktami dyskutuje wiadomo kto.
Ale już niedługo nikt niczego nie będzie kupował, chyba, że z zagranicy.

RE: The Creator (2023) - JVC 4K - 28-01-2024

The Creator 4K Steel wydanie UK.

Salka kinowa z Atmosem robi robotę przy tym filmie szczególnie wszystkie wybuchy, samoloty, rakiety, odgłosy statku NOMAD itp.

RE: The Creator (2023) - ILSA FAUST - 28-01-2024

(28-01-2024, 17:14)JVC 4K napisał(a):  The Creator 4K Steel wydanie UK.

Gratuluję Creatora w 4K a nie na DVD Smile

Mój steelbook 4K przyszedł z kraju makaronów tydzień temu (dalej najtaniej steelbook 4K+2K ok. 24 EURO + fracht) ale powtórna projekcja czeka w kolejce na wenę,
teraz nadrabiam produkcje baftowe i oskarowe (Zdecydowanie Biedne Istoty z Emmą Stone na prowadzeniu) oraz zbliża się prawdziwa uczta SCI-FI - Dune part 2 za miesiąc, potem Rebel Moon part 2, także projekcja Creatora musi poczekać kilka m-cy i wtedy raz jeszcze mogę porównać do Dune i RM.

Może HAL 9000 ma rację, że z Creatorem będzie jak z dobrym winem, im dłużej poleżakuje tym będzie lepsze.
Na pewno drugi seans w 4K na OLED (przegapiłem okazję na salę kinową ale może kiedyś wrócę do tematu) w zaciszu Home Video będzie sprzyjał ponownej ocenie, tylko po tym jak ochłonę po Dune i RM.

RE: The Creator (2023) - shaman72 - 06-02-2024

Przereklamowany.
Aż zatęskniłem za czasami kiedy fantastyka była tworzona przez pasjonatów a nie biznesmenów.
Wykreowany Świat... gdyby nie było Gwiezdnych Wojen, Dnia niepodległości, Dystryktu 8 to może by czymś zaskoczył/zadziwił. Tym bardziej że jest pełen błędów logicznych/konstrukcyjnych, które przeszkadzają w czerpaniu przyjemności z filmu.
W sumie nawet nie ma o czym pisać. Po seansie stwierdziłem że lepiej było obejrzeć po raz kolejny Terminatora, AI, Raport mniejszości, Oblivion (Niepamięć), Na skraju jutra, Matrix, itd. itp. Kino S-fi ma już tyle dobrych tytułów że ten można spokojnie odpuścić.