Filmozercy.com | Forum
Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) (/watek-martin-scorsese-presents-masterpieces-of-polish-cinema-24-blu-ray)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Cisek - 08-12-2023

Ciekawe czy to są nowe tłoczenia, czy są jakieś choćby minimalne różnice w designie pudełek (pierwszy nakład pierwszego zestawu miał tak miękką tekturę w środku, że same filmy ją wyginały na wszystkie strony). Czy może wygrzebali jakieś ostatnie archiwalne sztuki z lochów WFDiF  Huh

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - misfit - 08-12-2023

(08-12-2023, 20:12)kulcikriu napisał(a):  Te filmy nie sa w amarayach zadnych? Trzymane luzem to beda sie kurzyc jednak plyty

Gołe digi-packi bez slipów, o ile nic się nie zmieniło. Więc jeśli chcesz je wyciągnąć z pudła to trzeba by pomyśleć nad jakimiś protektorami żeby się nie kurzyły...

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - kulcikriu - 08-12-2023

Wlasnie o czyms takim pomyslalem, dzieki misfit!

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - HAL 9000 - 11-12-2023

(08-12-2023, 14:25)piti198 napisał(a):  Jak dla mnie sensowny to jest box nr 2.

Dla mnie też, tylko "Rękopis" mi się powtórzy, to już będzie 4 wydanie BD tego filmu w moich zbiorach, ale nie mam z tym problemu, bo to mój ulubiony polski film  Big Grin

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - worost - 20-12-2023

Nie wiem czy zauważyliście, że wszystkie trzy boxy są na DVDMAX (po 399.99 zł).

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - kondzioff - 04-02-2024

Nakład boxa nr 2 się skończył, już dvdmax podniosło cenę.

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Mefisto - 04-02-2024

Heh, czyli akurat tego "najlepszego". Jak żyć?

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - sydney33 - 04-02-2024

Wydaje mi się ,że najbardziej chodliwego. Oni to widzą i podnieśli sobie trochę cenę, zainteresowani i tak go kupią nie mając wyjścia. To było do przewidzenia i oczywiste. To tylko mini podwyżka 50 zł Smile Smile Ludzie tam pracujący zapewne nie są głupi. Prowadząc biznes "w ten sposób" często spekulując, myślę ,że również odwiedzają forum i reagują na bieżąco.

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Mefisto - 04-02-2024

Chodliwego, bo jest tam najwięcej tytułów, których gdzie indziej próżno szukać - sam mam Walkower i Rękopis, więc zostaje 6 filmów na czysto, w dodatku bdb. Podczas gdy w vol 1 tak naprawdę tylko Faraon jest do przytulenia (a i to wątpliwe, biorąc pod uwagę jakość mastera), a z vol. 3 Matka Joanna... i Eroica.

RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - sydney33 - 04-02-2024

To prawda masz rację. Kupowanie dla jednego tytułu jest średnio opłacalne. Aaa i takie czasy ,że jest większa szansa ,że zostanie gdzieś wydane nawet za granicą. Ja sam jestem posiadaczem trzech boxów. Ale kupiłem je w rozsądniejszych cenach i dobrych kilka lat temu, kiedy jeszcze nie były wydane niektóre pozycje. Z jakością niektórych filmów też do końca nie wiedziałem ale zaryzykowałem. Za niebieski i czerwony dałem 500 zł na allegro. Biały około 300 zł. W sumie wyszło za trzy nowe boksy 800 zł. To 267 zł za sztukę już całkiem akceptowalna cena biorąc pod uwagę dostępność niektórych filmów w tamtych czasach.